(+32) 800 26 735 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Houtaantasters en zwammen

De aanwezigheid van houtrot veroorzakende schimmels of van insecten die hout als voedselbron of als verblijfplaats gebruiken, kunnen ernstige schade toebrengen aan de constructie van uw woning of bedrijfspand. Vooral monumentale panden zoals musea, kerken en grachtenpanden, maar ook oude en nieuwe woningen en bedrijfspanden kunnen te kampen krijgen met deze problemen. Rentokil helpt u de risico's die samengaan met plagen als deze te verminderen.

De afdeling Property Care van Rentokil beschikt over een jarenlange ervaring en kennis inzake houtbescherming. Of het nu gaat om houten structuren zoals ramen en dakgebintes of om meubels of andere houten objecten, Rentokil weet raad met ongedierte dat hout aantast.

Zelfs voor antieke voorwerpen of andere waardeobjecten hebben wij CAT (Controlled Atmosphere Technoloy) een oplossing die volledig vrij is van toxische middelen en dus veilig en milieuvriendelijk.

Houtbeschadigend ongedierte, houtworm, huiszwam of andere schimmels: Rentokil heeft een passende oplossing.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

* Verplicht veld

Download this report

CAT (Controlled Atmosphere Technology)

Deze methode wordt vooral gebruikt om waardevolle objecten zoals schilderijen, wandtapijten, houten (kerk)beelden, museumstukken, textiel enz. houtwormvrij te maken.

Deze methode wordt ook preventief gebruikt wanneer museumstukken van het ene museum naar het andere getransporteerd worden - dit om te vermijden dat eventuele infestatie door houtworm zich zou verspreiden naar andere tentoongestelde kunstvoorwerpen.

Hebt u delicate goederen of antieke stukken die aangetast kunnen worden door houtborende insecten? Het CAT-systeem van Rentokil is het antwoord.

De voorwerpen worden in een verzegelde ballon ingepakt waarna concentraties stikstof of koolstofdioxide vrijgegeven worden. Deze unieke Rentokil behandeling roeit efficiënt alle insecten uit in alle stadia van hun ontwikkeling (eitjes en larven) zonder schadelijke restanten achter te laten. In tegenstelling tot de gangbare alternatieven is CAT een veilige, propere behandeling die uw waardevolle stukken onaangetast en vlekvrij houdt.

Uw lokale ongedierte-experts

Alle Rentokil-technici zijn hooggekwalificeerd en opgeleid volgens de CEPA en VCA** industrienormen.
Onze lokale teams bieden een breed scala aan wereldwijde innovaties en oplossingen voor muizenbestrijding voor het meest effectieve resultaat.

Pest control expertise
Al meer dan 50 jaar beschermen we huizen en gebouwen tegen ongedierte in heel België
Vertrouw op de experten
Uw gecertificeerde partner in ongediertebestrijding en -preventie. Lid van BePMa, Belgian Pest Management Association
Veilige en efficiënte oplossingen
Een breed scala aan ongedierteoplossingen om aan de behoeften van uw bedrijf of huis te voldoen

Gerelateerde links

Ongedierte in musea

Voor musea met veel hout zoals houten beelden, lijsten van schilderijen en andere houten museumstukken zijn houtaantasters als de huisboktor, houtkever en de bonte knaagkever erg gevaarlijk.

Houtworm richt veel schade aan

Houtworm kan enorm veel schade aanrichten aan de houten structuren van uw gebouw. Dit kan erg gevaarlijke situaties veroorzaken: als het gebinte van uw dak aangetast is, kan dat een risico betekenen voor de stabiliteit van uw dak. Wacht daarom nooit om een probleem met houtworm aan te pakken.

Waar verstopt de houtworm zich?

Wat zijn de favoriete plekjes van houtwormen en hoe weet je of je houtwormen als huisgenoten hebt? Lees verder.

Vind een Rentokil locatie dichtbij u

We konden geen toegang krijgen tot uw locatie. Pas uw browserinstellingen aan of voer uw plaats of postcode hierboven in

Waarom Rentokil?

Uw partner in ongediertebestrijding. Vertrouw onze kennis en vakmanschap.