0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Vogelbestrijding

Vogelbestrijding is essentieel om te voorkomen dat vogels zich nestelen en schade veroorzaken aan uw eigendom. Rentokil kan op maat gemaakte oplossingen bieden die diervriendelijk zijn en tegelijkertijd uw eigendommen beschermen tegen schade en vernieling.

Wij leveren al meer dan 50 jaar humane en effectieve vogelbestrijdingsoplossingen die ontworpen zijn om commerciële eigendommen te beschermen tegen alle soorten schadelijke vogels.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Download this report

Vogelnetten

Rentokil vogelnetten zijn ontworpen om te voorkomen dat vogels gaan nestelen in daken, spleten en andere ruimtes.

Duivenpinnen 

Duivenpinnen zijn een discrete en veelzijdige manier om overlast van duiven en andere vogels te voorkomen. Ze vormen de ideale oplossing om duiven en andere vogels te weren van uw pand.

Vogeldraden

Het uiterst efficiënte draadsysteem voor vogelbestrijding bestaat uit roestvrijstalen veren en met nylon omhulde draden die strak aangespannen worden tussen paaltjes van roestvrij staal. Het is zo discreet dat het bijna niet zichtbaar is.

Elektrische vogelwering

Elektrische vogelwering van Rentokil is een zeer effectief en discreet systeem om vogels te weren en uw gebouw tegen vogels te beschermen. Iedere keer als een vogel het systeem aanraakt, krijgt ze een ongevaarlijke maar tegelijkertijd onaangename elektrische schok waarna ze wegvliegt.

Vogelwering voor zonnepanelen

Duiven en andere vogels kunnen neerdalen en nestelen op daken waardoor uw zonnepanelen schade kunnen oplopen. Rentokil heeft een duurzaam beveiligingssysteem om uw zonnepanelen tegen vogels te beschermen.

Afweersysteem met geluid

Dit vogelafweersysteem is ontwikkeld door geluidstechnici en ornithologen. Het systeem produceert de natuurlijke angstkreten van vogels.

Valkerij

Valkenieren is een volledig natuurlijke oplossing voor het afschrikken van vogels die overlast veroorzaken. Met behulp van speciaal opgeleide roofvogels - zoals woestijnbuizerds - kunnen we meeuwen en andere overlastgevende vogels afschrikken.

Rentokil Pest Control: uw professionele partner in vogel- en ongediertebestrijding

Rentokil is reeds 50 jaar uw betrouwbare partner voor het creëren van een veilige en gezonde leefomgeving in en rond uw bedrijf en uw huis. We beschikken daarvoor over de nodige kwaliteitscertificaten en veiligheidsattesten.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in duiven- of meeuwenwering of om andere vogels weg te jagen?  Of heeft een een andere vraag over milieu- en diervriendelijke ongediertebestrijding of ongediertepreventie? Neem dan contact op met onze experts voor een snelle, efficiënte en discrete oplossing of gratis prijsofferte.

Onze gecertificeerde techniekers beschikken over de juiste materialen, kennis en expertise om vogels en ander ongedierte in en rond uw woning of uw bedrijf snel en doeltreffend te bestrijden en op termijn te voorkomen. En daar zijn onze klanten in verschillende sectoren getuigen van.

Uw lokale ongedierte-experts

Alle Rentokil-technici zijn hooggekwalificeerd en opgeleid volgens de CEPA en VCA** industrienormen.
Onze lokale teams bieden een breed scala aan wereldwijde innovaties en oplossingen voor muizenbestrijding voor het meest effectieve resultaat.

Pest control expertise
Al meer dan 50 jaar beschermen we huizen en gebouwen tegen ongedierte in heel België
Vertrouw op de experten
Uw gecertificeerde partner in ongediertebestrijding en -preventie. Lid van BePMa, Belgian Pest Management Association
Veilige en efficiënte oplossingen
Een breed scala aan ongedierteoplossingen om aan de behoeften van uw bedrijf of huis te voldoen

Vind een Rentokil locatie dichtbij u

We konden geen toegang krijgen tot uw locatie. Pas uw browserinstellingen aan of voer uw plaats of postcode hierboven in

Hoeveel kost professionele ongediertebestrijding?

Uw kosten voor vogelbestrijding zullen uiteindelijk de tijd en moeite weerspiegelen die het zal kosten om ze uit uw huis of bedrijf te verwijderen. De eerste stap in het bepalen van de kosten van vogelbestrijding is het volledig begrijpen van het probleem. Vogels die zich vestigen op daken of richels? Beschadigde voorraad door pikken en vogelpoep? Of continue vogelgeluiden op alle uren van de dag?

Om alle bovenstaande vragen te beantwoorden, zal Rentokil uw pand moeten bezoeken om te inspecteren op vogels. Daarna wordt aan de hand van onderstaande factoren bepaald wat de meest geschikte vogelbehandeling is en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Soort vogel

Er zijn veel verschillende soorten vogels. Het identificeren van het type en de grootte van de vogeloverlast speelt een belangrijke rol in de oplossingen die uw Rentokil technieker zal aanbevelen.

Grootte van de eigendom

Het aantal vierkante meters van uw eigendom en pand hebben een directe invloed op het type behandeling dat wordt gebruikt en het aantal vereiste vervolgbehandelingen.

De ernst van de vogelinfestatie

Als er veel vogels aanwezig zijn, kan het zijn dat u een uitgebreidere behandeling nodig heeft. Vaak zal de huidige plaag eerst onder controle moeten worden gebracht voordat een permanente oplossing wordt geïnstalleerd.

Gerelateerde links:

Wat kunnen vogels aanrichten in jouw bedrijf?

Vogels kunnen een echte pest zijn voor de bedrijfswereld. Voornamelijk voor bedrijven die voeding verwerken zoals voedselpakhuizen, voedingsverwerkende fabrieken en bakkerijen. Lees verder en ontdek welke vogelproblemen zich kunnen voordoen in jouw bedrijf.

Tekenen van een vogelinfestatie

Het herkennen van de eerste tekenen van een vogelinfestatie kan de kosten voor het effectief bestrijden van vogels drastisch verlagen.

Vogeloverlast kan ziektes veroorzaken

Niet alleen verspreiden vogels ziektes, maar hun aanwezigheid kan ook in strijd zijn met de voorschriften inzake voedselveiligheid doordat ze voedingsproducten kunnen besmetten en voedselvergiftiging kunnen veroorzaken.

Methoden voor vogel- en duivenwering

Er zijn verschillende methodes om duiven weg te houden van uw gebouw. Daarom is het belangrijk om een goede voorstudie te doen om er zeker van te zijn dat het juiste duivenweringsysteem wordt aangebracht.

Onze experts beginnen altijd met een bezoek ter plaatse en houden rekening met alle factoren die belangrijk zijn voor het opstelling van een preventieplan tegen duiven zoals bijvoorbeeld de kenmerken van het gebouw, de gevel, eventuele historische aspecten.

Een ander belangrijk aspect dat nodig is om het juiste type duivenwering te kunnen kiezen, is de kennis van de gedragspatronen en de leefwijze van de vogels. Rentokil maakt een verschil tussen nestplaatsen en plaatsen waar duiven neerstrijken en beslist ook in functie van de grootte van de duivenpopulatie die aanwezig is welke duivenwering vereist is.

Vogelnetten

Vogelwering door middel van een duivennet, ook wel vogelnet genoemd, is de perfecte manier om uw vogelproblemen op te lossen. Het duivennet vormt een fysieke barrière tegen het binnendringen van vogels en voorkomt dat vogels terug kunnen keren naar hun favoriete nestel- of slaapplaats. Het Rentokil AVITEX systeem bestaat uit een UV- en vochtbestendig net dat in een kader van geplastificeerde staalkabels wordt gespannen tussen gebouwen en vóór openingen.

Rentokil beschikt over vogelnetten in alle maten en kleuren: er past er altijd wel één bij uw gebouw, zodat het praktisch onzichtbaar is. We snijden het vogelnet op maat en brengen het aan op het totale probleemgebied, zoals luifels, overkappingen, bruggen, en andere schuilplaatsen van duiven. De professioneel geplaatste duivennetten vormen een onmiddellijke, effectieve en discrete oplossing om vogels van uw gebouw te weren.

 • Minder schoonmaak- en onderhoudskosten omdat de vogels niet meer voor vervuiling zorgen.
 • De duivennetten voldoen aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn.
 • Een duivennet zorgt voor mooiere gebouwen en trottoirs zonder uitwerpselen.

Duivenpinnen

Duivenpinnen, ook wel duivenstrips of vogelpinnen genoemd, zijn een discrete en veelzijdige manier om overlast van duiven en andere vogels te voorkomen. Duiven en andere vogels kunnen u een klein fortuin kosten aan schoonmaak en onderhoud. Ook kunnen ze vervelend zijn en vormen ze een gevaar voor de gezondheid van uw personeel en uw klanten. Duivenpinnen van Rentokil Pest Control zijn de ideale oplossing om duiven en andere vogels te weren van uw pand.

Het Rentokil AVIPLAST systeem bestaat uit kunststofstroken met fijne, rechtopstaande, stalen pinnen die door onze professionele servicemedewerkers geplaatst worden met speciale siliconen. Aviplast wordt vooral gebruikt voor onregelmatige oppervlakken waar niet kan geboord worden. Het kan geplaatst worden op bijna elk onderdeel van een gebouw, zoals richels, veiligheidscamera’s, lichten, schoorstenen en dakgoten. De kunststof stroken met roestvrijstalen pinnen verhinderen dat vogels er neerstrijken.

Het Aviplast systeem van Rentokil maakt dat uw gebouw er steeds verzorgd uitziet en dat uw klanten en personeel niet gehinderd worden door lawaai of onhygiënische uitwerpselen.

 • Diervriendelijke weringsmethode - vogels worden door de duivenpinnen voorzichtig uit balans gebracht. Dit dwingt hen elders neer te strijken.
 • Snel en kostenefficiënt te installeren.
 • Besparing van reinigingskosten.

Vogeldraden

Rentokil Avistrand kan geplaatst worden op zo goed als elk onderdeel van uw gebouw waar vogels graag gaan zitten, zoals richels, vensterbanken, ballustrades en dakgoten. Als u er genoeg heeft dat vogels uw gebouwen bevuilen dan is spandraad de oplossing voor u.

Het uiterst efficiënte Avistrand draadsysteem voor vogelbestrijding bestaat uit roestvrijstalen veren en met nylon omhulde draden die strak aangespannen worden tussen paaltjes van roestvrij staal. Het is zo discreet dat het bijna niet zichtbaar is. Avistrand kan aangebracht worden op de meeste buitenoppervlakken, waardoor ziektedragende vogels niet meer kunnen landen. De draden zijn zo dun dat vogels er geen houvast op hebben en zo op richels en balkons geen vuile, gevaarlijke uitwerpselen meer kunnen achterlaten.

 • Vogeldraden zijn zeer effectief tegen vogels en kunnen aangebracht worden op de meeste buitenoppervlakken zoals op richels, vensterbanken, dakgoten en balustrades.
 • Diervriendelijke weringsmethode.
 • Discreet en nauwelijks zichtbaar.

Elektrische vogelwering

Elektrische vogelwering van Rentokil is een zeer effectief en discreet systeem om vogels te weren en uw gebouw tegen vogels te beschermen. Iedere keer als een vogel het systeem aanraakt, krijgt ze een ongevaarlijke maar tegelijkertijd onaangename elektrische schok waarna ze wegvliegt. De aard van de schok is zodanig dat vogels de plek gaan associëren met ongemak. Uit onderzoek is gebleken dat vogels er daardoor niet meer zullen terugkeren.

De elektrische vogelwering kan geïnstalleerd worden op bijna alle gebouwtypen. De dunne, niet-ademende en waterafstotende RVS stangen zijn aanpasbaar aan verschillende soorten richels en uitsteeksels. Ze blijven bovendien praktisch onzichtbaar, zelfs op gevels met een zeer complexe bouwstructuur. Een voeding met een zonnebatterij is met een bijkomende optie beschikbaar en zorgt ervoor dat de elektrische vogelwering onafhankelijk en autonoom is van de stroomtoevoer. De elektrische vogelwering door middel van zonne-energie zorgt ervoor dat er geen kosten worden gemaakt.

 • Efficiënte wering tegen schadelijke vogeluitwerpselen.
 • Kan vrijwel onzichtbaar worden aangebracht.
 • Voldoet aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn.

Vogelwering voor zonnepanelen

Duiven en andere vogels kunnen neerdalen en nestelen op daken waardoor uw zonnepanelen schade kunnen oplopen. Rentokil heeft een duurzaam beveiligingssysteem voor uw zonnepanelen tegen vogels: het AVISolar systeem bestaat uit brede aluminium pinnen die worden geplaatst in de nis tussen het zonnepaneel en het dak en zo een barrière vormen. De flexibele vorm van de pinnen past zich aan aan de vorm van het dak. Het bevestigingssysteem met kwalitatieve lijm vereist geen schroeven of nagels om de pinnen te verankeren.

Afweersysteem met geluid

BirdAlert is een intelligent, effectief en duurzaam vogelverschrikkerapparaat dat is ontworpen om verschillende soorten vogels af te schrikken zonder schade. Met zijn ingebouwde luisterapparaat kan hij vogels detecteren binnen een straal van 250 meter.

 • Vogelsoorten kunnen individueel worden herkend.
 • Digitale verbinding via een smartphone-app betekent dat u 24/7 met maximale efficiëntie kunt bedienen en bewaken.

Vind een Rentokil locatie dichtbij u

We konden geen toegang krijgen tot uw locatie. Pas uw browserinstellingen aan of voer uw plaats of postcode hierboven in

Waarom Rentokil?

Uw partner in ongediertebestrijding. Vertrouw onze kennis en vakmanschap.