Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 123  of mail ons

Effectieve duivenwering

Uitwerpselen op façades en trottoirs ogen niet esthetisch en kunnen bovendien gevaarlijk zijn omdat ze oppervlakken glad maken en er dus risico op uitglijden is.

Rentokil beschikt over een jarenlange ervaring in duivenwering en heeft haar know-how steeds verder uitgebreid door de vele gebouwen die wij reeds voorzien hebben van een discrete, effectieve methode om duiven te weren.

This video player requires JavaScript.

Duivenwering: te nemen maatregelen

Er zijn verschillende methodes om duiven weg te houden van uw gebouw. Daarom is het belangrijk om een goede voorstudie te doen om er zeker van te zijn dat het juiste duivenwering systeem wordt aangebracht.

Onze experts in duivenwering beginnen dus altijd met een bezoek ter plaatse en houden rekening met alle factoren die belangrijk zijn voor het opstelling van een preventieplan tegen duiven zoals bijvoorbeeld de kenmerken van het gebouw, de gevel, eventuele historische aspecten - altijd met het oog op het leveren van een zo discreet mogelijke oplossing zodat het karakter van het gebouw behouden blijft.

Een ander belangrijk aspect dat nodig is om het juiste type duivenwering te kunnen kiezen, is de kennis van de gedragspatronen en de leefwijze van de vogels. Rentokil maakt een verschil tussen nestplaatsen en plaatsen waar duiven neerstrijken en beslist ook in functie van de grootte van de duivenpopulatie die aanwezig is.

Al deze aspecten worden in overweging genomen voor het opstellen van een op maat gemaakt preventieplan tegen duiven.

Duivenwering van Rentokil

Rentokil stelt doeltreffende systemen voor om uw gebrouwen te beschermen tegen duiven en andere hinderlijke vogels. Pinnen, spandraden en elektrische duivenwering: stuk voor stuk quasi onzichtbare systemen die vogels beletten om er neer te strijken en hun nest te bouwen.

Bedrijven

0800 20 123

Particulieren

0800 20 160

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

AVITEX vogelnetten

Vogelwering door middel van een duivennet, ook wel vogelnet genoemd, is de perfecte manier om uw vogelproblemen op te lossen. Het duivennet vormt een fysieke barrière tegen het binnendringen van vogels en voorkomt dat vogels terug kunnen keren naar hun favoriete nestel- of slaapplaats. Het Rentokil AVITEX systeem bestaat uit een UV- en vochtbestendig net dat in een kader van geplastificeerde staalkabels wordt gespannen tussen gebouwen en vóór openingen.

Rentokil beschikt over vogelnetten in alle maten en kleuren: er past er altijd wel één bij uw gebouw, zodat het praktisch onzichtbaar is. We snijden het vogelnet op maat en brengen het aan op het totale probleemgebied, zoals luifels, overkappingen, bruggen, en andere schuilplaatsen van duiven. De professioneel geplaatste duivennetten vormen een onmiddellijke, effectieve en discrete oplossing om vogels van uw gebouw te weren.

AVITEX: vogelnetten

De voordelen van een duivennet

De voordelen van een duivennet zijn onder meer:

 • Veelzijdigheid: we kunnen duivennetten overal aanbrengen waar problemen kunnen voorkomen. De duivennetten kunnen verticaal, horizontaal en diagonaal worden worden aangebracht.
 • Kostenbesparing: minder schoonmaak- en onderhoudskosten omdat de vogels niet meer voor vervuiling zorgen dankzij het duivennet.
 • Minder hinder van vogels: een duivennet zorgt voor mooiere gebouwen en trottoirs zonder uitwerpselen.
 • Voldoen aan regelgeving: de duivennetten voldoen aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn.
 • Officiële certificaten: De vogelspecialisten van Rentokil zijn getraind in het werken op hoogte (officiële kwalificaties).
AVIPLAST: duivenpinnen

AVIPLAST duivenpinnen

Duivenpinnen, ook wel duivenstrips of vogelpinnen genoemd, zijn een discrete en veelzijdige manier om overlast van duiven en andere vogels te voorkomen. Duiven en andere vogels kunnen u een klein fortuin kosten aan schoonmaak en onderhoud. Ook kunnen ze vervelend zijn en vormen ze een gevaar voor de gezondheid van uw personeel en uw klanten. Duivenpinnen van Rentokil Pest Control zijn de ideale oplossing om duiven en andere vogels te weren van uw pand.

Het Rentokil AVIPLAST systeem bestaat uit kunststofstroken met fijne, rechtopstaande, stalen pinnen die door onze professionele servicemedewerkers geplaatst worden met speciale siliconen. Aviplast wordt vooral gebruikt voor onregelmatige oppervlakken waar niet kan geboord worden. Rentokil Aviplast is discreet en veelzijdig. Het kan geplaatst worden op bijna elk onderdeel van een gebouw, zoals richels, veiligheidscamera’s, lichten, schoorstenen en dakgoten. De kunststof stroken met roestvrijstalen pinnen verhinderen dat vogels er neerstrijken. Dit type duivenwering is snel en kostenefficiënt te installeren.

Het Aviplast systeem van Rentokil maakt dat uw gebouw er steeds verzorgd uitziet en dat uw klanten en personeel niet gehinderd worden door lawaai of onhygiënische uitwerpselen. Op lange termijn spaart u massa’s reinigingskosten uit en u hebt bovendien 3 jaar garantie op de gebruikte materialen. Zo bent u voor lang tijd gerust.

Duivenpinnen bevestigen

Duivenpinnen kunnen worden bevestigd op bijna elk onderdeel van uw gebouw waar vogels graag gaan zitten of hun nest bouwen, zoals richels, veiligheidscamera's, lichten, schoorstenen en dakgoten. De kunststof stroken met roestvrijstalen pinnen verhinderen dat vogels er neerstrijken. Dit type duivenwering is snel en kostenefficiënt te installeren.De duivenpinnen kunnen worden bevestigd door middel van lijmen, spijkeren, of schroeven. Het lijmen kan zelfs op natte ondergronden gebeuren. Binnen 1 uur is de lijm sterk genoeg om de eerste vogels aan te kunnen.

Eenmaal geplaatst zorgen de duivenpinnen ervoor dat de vogeloverlast verdwijnt en uw eigendom er mooier uitziet. Tevens zijn uw personeel en uw klanten beschermd tegen de overlast die duiven en andere vogels veroorzaken. U bespaart geld op de schoonmaak- en onderhoudskosten en u kunt lang van uw vogelvrije eigendommen genieten.

Voordelen van duivenpinnen

Duivenpinnen van Rentokil Pest Control bieden de volgende voordelen:

 • De duivenpinnen voorkomen dat vogels neerstrijken op uw gebouw.
 • Duivenpinnen zijn zeer effectief tegen vogels.
 • Duivenpinnen zijn een diervriendelijke weringsmethode. Vogels worden door de duivenpinnen voorzichtig uit balans gebracht. Dit dwingt hen elders neer te strijken.
 • Er kunnen meerdere strips met duivenpinnen naast elkaar worden aangebracht.
 • De polycarbonaten voet kan niet worden aangetast door zonlicht of weersinvloeden.
 • De duivenpinnen voldoen aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn.
 • De Rentokil specialisten op gebied van vogelwering zijn getraind in het werken op hoogte (officiële kwalificaties).
AVISTRAND vogeldraden

AVISTRAND vogeldraden

Wilt u niet meer dat duiven en andere vogels op uw gebouw en andere eigendommen neerstrijken en deze met hun uitwerpselen bevuilen? Door middel van Rentokil Avistrand verdwijnt de vogeloverlast, duiven, meeuwen en andere vogels kunnen niet meer op uw gebouw landen. Rentokil Avistrand kan geplaatst worden op zo goed als elk onderdeel van uw gebouw waar vogels graag gaan zitten, zoals richels, vensterbanken, ballustrades en dakgoten. Als u er genoeg heeft dat vogels uw gebouwen bevuilen dan is spandraad de oplossing voor u.

Het uiterst efficiënte Avistrand draadsysteem voor vogelbestrijding bestaat uit roestvrijstalen veren en met nylon omhulde draden die strak aangespannen worden tussen paaltjes van roestvrij staal. Het is zo discreet dat het bijna niet zichtbaar is. Avistrand kan aangebracht worden op de meeste buitenoppervlakken, waardoor ziektedragende vogels niet meer kunnen landen. De draden zijn zo dun dat vogels er geen houvast op hebben en zo op richels en balkons geen vuile, gevaarlijke uitwerpselen meer kunnen achterlaten. Bespaar op schoonmaak- en onderhoudskosten, bescherm uw personeel en klanten en houd uw eigendom in uitstekende staat met Rentokil Avistrand.

Voordelen van vogeldraden

Vogeldraden van Rentokil Pest Control bieden de volgende voordelen:

 • De vogeldraden voorkomen dat vogels neerstrijken op uw gebouw.
 • Vogeldraden zijn zeer effectief tegen vogels en kunnen aangebracht worden op de meeste buitenoppervlakken zoals op richels, vensterbanken, dakgoten en balustrades.
 • Vogeldraden zijn een diervriendelijke weringsmethode. Vogels worden door de vogeldraden voorzichtig uit balans gebracht. Dit dwingt hen elders neer te strijken.
 • Vogeldraden zijn discreet en nauwelijks zichtbaar
 • De vogeldraden voldoen aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn.
 • De Rentokil specialisten op gebied van vogelwering zijn getraind in het werken op hoogte (officiële kwalificaties).
AVISAVE Elektrische vogelwering

AVISAVE Elektrische vogelwering

Elektrische vogelwering van Rentokil Pest Control is een zeer effectief en discreet systeem om vogels te weren en uw gebouw tegen vogels te beschermen. Iedere keer als een vogel het systeem aanraakt, krijgt ze een ongevaarlijke maar tegelijkertijd onaangename elektrische schok waarna ze wegvliegt. De energizer (het schrikapparaat) zorgt ervoor dat er elke 1,3 seconde een stroompuls wordt opgewekt. De aard van de schok is zodanig dat vogels de plek gaan associëren met ongemak. Uit onderzoek is gebleken dat vogels er daardoor niet meer zullen terugkeren.

De elektrische vogelwering kan geïnstalleerd worden op bijna alle gebouwtypen. De dunne, niet-ademende en waterafstotende RVS stangen zijn aanpasbaar aan verschillende soorten richels en uitsteeksels. Ze blijven bovendien praktisch onzichtbaar, zelfs op gevels met een zeer complexe bouwstructuur. Uiteindelijk wordt de hoge kwaliteit van het materiaal voor drie jaar gegarandeerd. Een voeding met een zonnebatterij is met een bijkomende optie beschikbaar en zorgt ervoor dat de elektrische vogelwering onafhankelijk en autonoom is van de stroomtoevoer. De elektrische vogelwering door middel van zonne-energie zorgt ervoor dat er geen kosten worden gemaakt.  Het systeem Avisave van Rentokil voorziet in een efficiënte wering tegen schadelijke vogeluitwerpselen, beschermt u tegen negatieve gevolgen van een besmetting door ongewenst gevogelte. Rentokil Pest Control is een systeem dat zich zeer snel aanpast aan uw specifieke situatie. U krijgt de garantie dat de strijd tegen de duiven verkregen zal worden op een efficiënte en langdurige manier.

De keuze van de duivenweringstechniek is afhankelijk van de volgende aspecten:

 • Het type vogels en de periode van het jaar

 • Milieu- en dierenwelzijn regelgeving

 • De specifieke karakteristieken en ligging van het gebouw

 • De activiteit van het bedrijf

 • De bestaande nood voor een discrete installatie van het systeem (bv. bij monumenten)

 • De oplossing moet op elk moment verruimd kunnen worden ten opzichte van andere delen van het gebouw

Voordelen van Avisave

Elektrische vogelwering van Rentokil Pest Control biedt de volgende voordelen:

 • De elektrische vogelwering kan vrijwel onzichtbaar worden aangebracht.
 • Elektrische vogelwering is veelzijdig en kan op bijna alle gebouwen worden geplaatst.
 • Elektrische vogelwering is effectief in het permanent verjagen van vogels.
 • Elektrische vogelwering is maatschappelijk verantwoord als gebruik gemaakt wordt van een zonnepaneel.
 • De elektrische vogelwering voldoet aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn.
 • De Rentokil specialisten op gebied van vogelwering zijn getraind in het werken op hoogte (officiële kwalificaties).

AVISOLAR

Duiven, mussen, spreeuwen en andere vogels kunnen neerdalen en nestelen op daken waardoor uw zonnepanelen schade kunnen oplopen. Rentokil heeft een duurzaam beveiligingssysteem voor uw zonnepanelen tegen vogels: het AVISolar systeem bestaat uit brede aluminium pinnen die worden geplaatst in de nis tussen het zonnepaneel en het dak en zo een barrière vormen. De flexibele vorm van de pinnen past zich aan aan de vorm van het dak. Het bevestigingssysteem met kwalitatieve lijm vereist geen schroeven of nagels om de pinnen te verankeren.

AVICATCH duiven vangen

Problemen met duiven die uw bedrijf binnenkomen, uw gevel of trottoir met hun uitwerpselen bevuilen, of hun nest bouwen op uw bedrijfspand? En heeft u alles al geprobeerd om ze weg te houden? Dan is het duiven vangprogramma van Rentokil de meest geschikte manier om uw duiven probleem op te lossen.

Met het vangprogramma worden de duiven op humane wijze gevangen in speciale vangkooien. Het vangen wordt discreet uitgevoerd, uit het zicht van uw klanten en uw medewerkers. Eventueel onbedoeld gevangen vogels worden ongedeerd vrijgelaten. Door de duiven te vangen, in plaats van duivenwering aan te brengen, voorkomt u dat de duiven een ander gedeelte van uw pand uitzoeken om te zitten en hun nest te bouwen.

Voordelen van het vangen van vogels

Het vangprogramma is een discrete methode om de omvang van vogelpopulaties te verkleinen:

 • Met een gestructureerd programma kan een duivenpopulatie met wel 70% worden verminderd, waarna het anderhalf jaar duurt voordat het oorspronkelijke aantal weer is bereikt.
 • Desoriëntatie binnen de 'pikorde' als gevolg van vangen en verwijderen van dominante vogels.
 • Regelmatige programma's gericht op de beheersing van herpopulatie vanuit aangrenzende gebieden.

Om het effect te behouden, is het verstandig om na het vangprogramma aansluitend vogelwering zoals duivenpinnen, vogelweringsdraden of een duivennet op uw pand aan te laten brengen. Hiermee voorkomt u dat een nieuwe duivenpopulatie uw pand uitkiest om op te rusten of hun nesten op te bouwen.

AGRILASER - Vogelwering met laser

Vogels kunnen ook dmv van lasertechnologie verjaagd worden. Deze manier van verjagen is een diervriendelijke methode van vogelwering. De Agrilaser verjaagt vogels door middel van groene lasertechnologie. 

Vogels verjagen met laser

Vogels verjagen met een laser is een diervriendelijke methode van vogelwering doordat de Agrilaser de vogels verjaagt met behulp van groene lasertechnologie. Vogels zien de groene laserstraal als een gevaar dat hen wil raken en vliegen weg. In tegenstelling tot klassieke vogel verjagingsmethoden zullen vogels hier niet aan wennen. Daarenboven  zullen de vogels het gebied als onveilig markeren en er niet meer terugkeren.

Voordelen van vogels verjagen met laser

Het verjagen van vogels door middel van de Agrilaser biedt de volgende voordelen:

 • Diervriendelijke manier van vogels verjagen.
 • Vogels raken niet gewend aan de Agrilaser.
 • De agrilaser heeft een bereik van maximaal 2500 meter en is geschikt om tegen vogels op daken in te zetten.
 • Met het onderhoudscontract heeft u geen omkijken meer naar de Agrilaser.

AVISOUND

Avisound is een vogelafweersysteem dat is ontwikkeld door geluidstechnici en ornithologen. Het systeem produceert de natuurlijke angstkreten van vogels. Dit systeem kan ingezet worden voor bepaalde vogelsoorten en op specifieke locaties. Door de angstkreten van soortgenoten raken vogels gealarmeerd. Maar omdat ze hun ‘bedreigde soortgenoot’ niet vinden, gaan ze het gebied als onveilig beschouwen en gaan ze op zoek naar een ander verblijfsgebied.

Voordelen van de Avisound

 • Het bio-akoestische systeem verspreidt de kreten op een natuurlijk geluidsniveau waardoor ze vaak niet eens door het publiek worden opgemerkt.
 • Het afweersysteem is onschadelijk voor de vogels, het doodt ze niet maar verjaagt ze alleen

VALKERIJ

Vele wilde vogelsoorten (inclusief hun nesten en eieren) zijn in België wettelijk beschermd. Als vogels problemen veroorzaken voor uw bedrijf of woning zijn er effectieve oplossingen beschikbaar. U hebt daarvoor wel de kennis, ervaring, advies en begeleiding van professioneel gekwalificeerde vogelspecialisten nodig voor een langetermijnoplossing voor uw vogelprobleem.

Valkenieren is een volledig natuurlijke oplossing voor het afschrikken van vogels die overlast veroorzaken. Met behulp van speciaal opgeleide roofvogels - zoals woestijnbuizerds - kunnen we meeuwen en andere overlastgevende vogels afschrikken.

Wanneer vogels als meeuwen en duiven op een bepaalde locatie regelmatig roofvogels zien, overtuigt het hen ervan dat de roofvogel in dat gebied woont en hen en hun jongen zal aanvallen als ze proberen te nestelen op die locatie. Dit maakt de omgeving veel minder aantrekkelijk als nest- of voederlocatie en de vogels kiezen ervoor om een veiligere plek te vinden om elders te broeden.

Werkwijze van de valkenier

Ons valkeniersprogramma omvat bezoeken van de valkenier en de roofvogel gedurende het hele jaar, met de nadruk op het voorjaar voordat vogels nesten gaan bouwen. De valkenier stelt het aantal wekelijkse vluchten vast, afhankelijk van het type vogel dat moet worden afgeschrikt, omdat verschillende benaderingen nodig zijn om de grote verscheidenheid aan vogelsoorten succesvol af te schrikken.

Bij het uitvoeren van het valkeniersprogramma varieert de valkenier de tijden waarop de roofvogel vliegt, zodat de vogelsoort die moet worden afgeschrikt niet gewend raakt aan de aanwezigheid van de roofvogel.

De valkenier gebruikt zijn ervaring en expertise om de meest geschikte vertrekpunten voor de roofvogel te vinden om de beste resultaten te bereiken. Als de roofvogel door het gebied vliegt, zorgt dit ervoor dat de overlast veroorzakende vogels worden verstoord en wegvliegen, er van uitgaande dat de roofvogel de kolonie bedreigt. De roofvogel zal de hinderlijke vogels geen moment aanvallen. Ze zijn namelijk getraind om enkel als afschrikmiddel te fungeren.

De vogelpopulatie wordt continu gemonitord door de valkenier en hij verhoogt of verlaagt de vliegtijd van de roofvogel indien nodig om zo de meest kostenefficiënte behandeling aan te bieden.

Duivenwering: de voordelen van Rentokil

 • Know-how - raad van een expert in duivenwering en oplossing op maat
 • Ervaring - meer dan 80 jaar ervaring in duivenwering systemen
 • Esthetiek - quasi onzichtbare systemen om het uitzicht van het gebouw niet te veranderen
 • Diervriendelijk - al onze oplossingen voor duivenwering zijn onschadelijk voor de duiven
 • Kwaliteit - de gebruikte materialen zijn van topkwaliteit - roestvrij staal en bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Garantie - 2 jaar garantie

Voor meer informatie over onze systemen voor duivenwering kan u onze informatiefiche downloaden.


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Bedrijven

0800 20 123

Particulieren

0800 20 160

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login