Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 123  of mail ons

Effectieve duivenwering

Uitwerpselen op façades en trottoirs ogen niet esthetisch en kunnen bovendien gevaarlijk zijn omdat ze oppervlakken glad maken en er dus risico op uitglijden is.

Rentokil beschikt over een jarenlange ervaring in duivenwering en heeft haar know-how steeds verder uitgebreid door de vele gebouwen die wij reeds voorzien hebben van een discrete, effectieve methode om duiven te weren.

This video player requires JavaScript.

Duivenwering: te nemen maatregelen

Er zijn verschillende methodes om duiven weg te houden van uw gebouw. Daarom is het belangrijk om een goede voorstudie te doen om er zeker van te zijn dat het juiste duivenwering systeem wordt aangebracht.

Onze experts in duivenwering beginnen dus altijd met een bezoek ter plaatse en houden rekening met alle factoren die belangrijk zijn voor het opstelling van een preventieplan tegen duiven zoals bijvoorbeeld de kenmerken van het gebouw, de gevel, eventuele historische aspecten - altijd met het oog op het leveren van een zo discreet mogelijke oplossing zodat het karakter van het gebouw behouden blijft.

Een ander belangrijk aspect dat nodig is om het juiste type duivenwering te kunnen kiezen, is de kennis van de gedragspatronen en de leefwijze van de vogels. Rentokil maakt een verschil tussen nestplaatsen en plaatsen waar duiven neerstrijken en beslist ook in functie van de grootte van de duivenpopulatie die aanwezig is.

Al deze aspecten worden in overweging genomen voor het opstellen van een op maat gemaakt preventieplan tegen duiven.

Duivenwering van Rentokil

Rentokil stelt doeltreffende systemen voor om uw gebrouwen te beschermen tegen duiven en andere hinderlijke vogels. Pinnen, spandraden en elektrische duivenwering: stuk voor stuk quasi onzichtbare systemen die vogels beletten om er neer te strijken en hun nest te bouwen.

AVIPLAST: duivenpinnen

AVIPLAST: duivenpinnen

Het duivenwering systeem AVIPLAST van Rentokil Pest Control kan definitief komaf maken met deze problemen.

Het Rentokil AVIPLAST systeem bestaat uit kunststofstroken met fijne, rechtopstaande, stalen pinnen die door onze professionele servicemedewerkers geplaatst worden met speciale siliconen. Aviplast wordt vooral gebruikt voor onregelmatige oppervlakken waar niet kan geboord worden. Rentokil Aviplast is discreet en veelzijdig. Het kan geplaatst worden op bijna elk onderdeel van een gebouw, zoals richels, veiligheidscamera’s, lichten, schoorstenen en dakgoten. De kunststof stroken met roestvrijstalen pinnen verhinderen dat vogels er neerstrijken. Dit type duivenwering is snel en kostenefficiënt te installeren.

Het Aviplast systeem van Rentokil maakt dat uw gebouw er steeds verzorgd uitziet en dat uw klanten en personeel niet gehinderd worden door lawaai of onhygiënische uitwerpselen. Op lange termijn spaart u massa’s reinigingskosten uit en u hebt bovendien 3 jaar garantie op de gebruikte materialen. Zo bent u voor lang tijd gerust.

AVITEX: vogelnetten

AVITEX: vogelnetten

U wilt niet dat vogels uw gebouw komen bevuilen? Dan behoort het plaatsen van vogelnetten tot één van de mogelijkheden.

Rentokil Avitex netten worden gebruikt om bepaalde gebieden - zoals balkons en parkeergarages - af te schermen voor vogels. Rentokil heeft netten in alle maten en kleuren: er past er altijd wel één bij het gebouw zodat het praktisch onzichtbaar is. We snijden het net op maat en brengen het aan op het totale probleemgebied zoals luifels, overkappingen en andere schuilplaatsen voor duiven.

Het Rentokil AVITEX systeem bestaat uit een UV- en vochtbestendig net dat in een kader van geplastificeerde staalkabels wordt gespannen tussen gebouwen en vóór openingen.

Avitex is veelzijdig: het kan zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden op grote of kleine oppervlakken en aan vrijwel elke structuur. Bovendien bespaart de plaatsing van duivennetten hoge reinigingskosten.

AVISTRAND vogeldraden

AVISTRAND: vogeldraden

Het duivenwering systeem AVISTRAND van Rentokil Pest Control biedt u definitieve bescherming tegen duiven en meeuwen.

Rentokil Avistrand kan geplaatst worden op zo goed als elk onderdeel van een gebouw zoals richels, vensterbanken en kozijnen. Dit uiterst effectieve dradensysteem belet duiven om uw gebouw te bevuilen met hun uitwerpselen.

Het Rentokil AVISTRAND systeem bestaat uit roestvrijstalen veren en met kunststof omhulde draden die strak aangespannen worden tussen paaltjes in roestvrij staal. Ze verhinderen duiven om op die plaatsen te landen. De draden zijn zo dun dat de duiven er geen houvast op hebben. Ideaal voor toepassingen op richels, vensterbanken, dakgoten en balustrades.

 • Discreet en nauwelijks zichtbaar
 • Kan aangebracht worden op de meeste buitenoppervlakken

Het Aviplast systeem van Rentokil maakt dat uw gebouw er steeds verzorgd uitziet en dat uw klanten en personeel niet gehinderd worden door lawaai of onhygiënische uitwerpselen. Op lange termijn spaart u massa’s reinigingskosten uit en u hebt bovendien 3 jaar garantie op de gebruikte materialen. Zo bent u voor lang tijd gerust.

AVISAVE Elektrische vogelwering

AVISAVE Elektrische vogelwering

Heeft u genoeg van ongewilde uitwerpselen van duiven of vogels op de gevels en de daken? En dan heeft u nog niet gesproken over de gezondheidsproblemen door ziekteverwekkers en parasieten die doorgegeven worden door duivenuitwerpselen?

De elektrische vogelwering met elektrische pulsen van Rentokil Pest Control biedt een efficiënte oplossing voor u. Iedere keer dat bijvoorbeeld een duif de kabels aanraakt, krijgt het een zachte elektrische schok die onaangenaam is maar tegelijkertijd ongevaarlijk, waarna de duif wegvliegt. Vanaf dat moment, associeert de duif de plaats met ongemak en zal het in de toekomst vermijden om zich op dezelfde plaats te nestelen of uit te rusten. De natuurlijke afweer maakt dat de duiven zich niet gaan gewennen. Dit systeem garandeert u dus een bescherming op lange termijn.

De elektrische vogelwering kan geïnstalleerd worden op bijna alle gebouwtypen. De dunne, niet-ademende en waterafstotende RVS stangen zijn aanpasbaar aan verschillende soorten richels en uitsteeksels. Ze blijven bovendien praktisch onzichtbaar, zelfs op gevels met een zeer complexe bouwstructuur. Uiteindelijk wordt de hoge kwaliteit van het materiaal voor drie jaar gegarandeerd. Een voeding met een zonnebatterij is met een bijkomende optie beschikbaar en zorgt ervoor dat de elektrische vogelwering onafhankelijk en autonoom is van de stroomtoevoer. De elektrische vogelwering door middel van zonne-energie zorgt ervoor dat er geen kosten worden gemaakt.

Het systeem Avisave van Rentokil die voorziet in een efficiënte afwering tegen schadelijke vogeluitwerpselen, beschermt u tegen negatieve gevolgen van een besmetting door ongewild gevogelte. Rentokil Pest Control is een systeem dat zich zeer snel aanpast aan uw specifieke situatie. U krijgt de garantie dat de strijd tegen de duiven verkregen zal worden op een efficiënte en langdurige manier.

De keuze van de duivenweringstechniek is afhankelijk van de volgende aspecten:

 • De specifieke karakteristieken van het gebouw

 • De bestaande nood voor een discrete installatie van het systeem (bv. bij monumenten)

 • De oplossing moet op elk moment verruimd kunnen worden ten opzichte van andere delen van het gebouw

Bij ernstige overlast van duiven kan er gekozen worden voor het vangen van de duiven. Met het vangprogramma worden de duiven gevangen in speciale vangkooien. Dit wordt uiteraard discreet uitgevoerd - uit het zicht van klanten en medewerkers. Eventueel onbedoeld gevangen vogels worden opnieuw vrijgelaten. Het vangen van duiven met kooien is een effectieve en discrete manier om een probleem van overpopulatie op te lossen. Om nieuwe problemen met duiven in de toekomst te vermijden is het raadzaam om - na het vangen - duivenwering aan te brengen en het het vangprogramma te herhalen zodra de populatie opnieuw begint te groeien.

Duivenwering: de voordelen van Rentokil

 • Know-how - raad van een expert in duivenwering en oplossing op maat
 • Ervaring - meer dan 80 jaar ervaring in duivenwering systemen
 • Esthetiek - quasi onzichtbare systemen om het uitzicht van het gebouw niet te veranderen
 • Diervriendelijk - al onze oplossingen voor duivenwering zijn onschadelijk voor de duiven
 • Kwaliteit - de gebruikte materialen zijn van topkwaliteit - roestvrij staal en bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Garantie - 2 jaar garantie

Voor meer informatie over onze systemen voor duivenwering kan u onze informatiefiche downloaden.


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login