(+32) 800 26 735 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Zilvervisjes: geen visjes!

Kent u zilvervisjes? Vast wel. Ze komen erg veel voor en mensen vinden ze vaak vies en eng. Waar komen ze in ’s hemelsnaam vandaan en hoe kom je ervan af?  Het internet staat er vol mee. Op bijna elk internetforum vind je wel iemand die de vraag ‘Wat doe ik tegen zilvervisjes?’ stelt. De ene vindt ze in de badkamer, de andere in de keuken en een ander weer op de bank … Om gek van te worden die beestjes. Ze hebben een geschubd lijf, lange antennens en drie staartdraden en zien er niet bepaald aantrekkelijk uit.

En toch zijn deze primitieve insecten intrigerend. Ze kunnen bijna een heel jaar lang stilzitten zonder te eten. Sterke toer, lijkt me. Maar tegelijk zijn ze erg teer en kwetsbaar: als je er eentje dood trapt, lijkt het grijze insectje op te gaan in stof. Zo zwak.

Zilvervisjes hebben een erg afgeplat lichaam en kunnen dus overal tussen en onderdoor.  Naden en kieren zijn dus ideale schuilplaatsen voor hen, maar aangezien ze niet van licht houden, zie je ze zelden op klaarlichte dag. Als je sommige verhalen op internet mag geloven, dan zou je een zilvervisje niet dood mogen maken omdat het dan een eitje zou loslaten dat dan later uitkomt. Dit is absolute nonsens. Het is een fabeltje dat de ronde doet over kakkerlakken en ook dat is pure onzin.

Als je denkt dat ze alleen in oude, vochtige huizen voorkomen dan heb je het mis. Je komt ze overal tegen: in nieuwe huizen, in oude huizen maar ook in bedrijven. Als het er maar vochtig is: zilvervisjes hebben 50% vochtigheid nodig en zijn te vinden op warme, vochtige plaatsen. De oplossing voor het probleem is de temperatuur en de luchtvochtigheid verlagen en zoveel mogelijk naden en kieren dichtmaken zodat ze zich niet kunnen verspreiden. Kan je de plaag niet onder controle krijgen dan is het raadzaam om een expert in te schakelen. Een ongedierte-expert kan dan alle naden en kieren behandelen met een insecticide dat in een mum van tijd al deze zilveren beestjes naar de eeuwige velden stuurt.

Zilvervisjes zijn een lastig probleem, maar gelukkig heeft Rentokil altijd een snelle en effectieve oplossing. Contacteer ons nu.

Zilvervisjes

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes zijn een veelvoorkomend probleem in huizen en bedrijven.

  • Professionele opvolging
  • Een professionele partner kan u helpen bij het voorkomen en behandelen van infestaties.
  • Snelle, efficiënte en veilige interventie door Rentokil experts
Voor meer informatie

Gerelateerde posts