0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Muizen: alles wat je moet weten

Ken je vijand

Muizen zijn wereldwijd het meest voorkomende ongedierte. Ze kunnen een enorm probleem vormen voor eigenaren en bedrijven, vooral voor degenen die in de voedingsindustrie werken waar voedselveiligheid absoluut noodzakelijk is.

Muizen zijn angstaanjagende wezens en kunnen veel stress aan. Deze knaagdieren zijn ook geweldige atleten, met een fenomenaal vermogen om te klimmen, rennen en springen naar onverwachte hoogten.

Alles over muizen

Hier is een lijst met de belangrijkste kenmerken die in muizen te vinden zijn. Het begrijpen van zijn gewoonten en gedrag kan worden gebruikt om een ​​plaag van dit knaagdier beter onder controle te houden.

Muizen komen overal

Muizen zijn behoorlijk lastig als het gaat om het vinden van een ingang van uw eigendom. Dit komt omdat jonge muizen door een opening van slechts 6 mm kunnen passen. Om deze reden is het, als het gaat om muizenpreventie, raadzaam om uw eigendom tot in detail te inspecteren om de gaten en scheuren in uw gebouwen op te sporen en deze zo snel mogelijk te repareren.

De oriëntatie van de muizen

Muizen zijn het meest actief tijdens de schemering en nacht. Om deze reden vertrouwen ze in de eerste plaats op hun reuk, tastzin en gehoor en niet op zicht om gemakkelijk in het donker te kunnen navigeren. Ze gebruiken ook hun lange, gevoelige snorharen om door een eigendom te navigeren.

Muizen houden niet van kou

Muizen worden als ongedierte beschouwd, vooral aanwezig in de herfst en winter. Ze houden inderdaad niet zo van de kou. Tijdens de koudere maanden infecteren muizen huizen en bedrijven op zoek naar warmte, beschutting en overvloedige voedselbronnen. Maar in stedelijke omgevingen zijn muizen voortdurend op zoek naar voedsel. Als je ze, ondanks jezelf, een vrij toegankelijke voorraadkast aanbiedt, zullen ze niet aarzelen, ongeacht de buitentemperatuur.

Muizen zien niet veel

Een kenmerkend kenmerk van de knaagdierfamilie is een continu groeiend stel snijtanden in hun boven- en onderkaak. De tanden van muizen groeien met een snelheid van 0,3 mm per dag. Wat hen dwingt om van alles en nog wat te knabbelen om ze in stand te houden.

Muizen kunnen brand veroorzaken

Als de muizen op elektriciteitskabels vallen, is een klap met de snijtanden voldoende om een ​​reëel risico op kortsluiting en brand te creëren, om nog maar te zwijgen van computerservers die buiten dienst kunnen vallen.

Muizen hebben hele goede oren

Vanwege zijn beperkte zicht zijn het oor van een muis en andere zintuigen scherper. Als gevolg hiervan kunnen muizen ultrageluid tot 90 kHz horen. En ze zenden ultrageluid uit om met elkaar te communiceren.

Muizen zijn kampioenen in springen

Muizen zijn extreem behendige wezens. Ze werden geregistreerd bij een spronghoogte van ongeveer 25,4 cm – best indrukwekkend als je bedenkt dat de gemiddelde grootte van een muis tussen de 3 en 10 cm ligt.

Muizen rennen langs de muren

Muizen hebben ongebruikelijke reisgewoonten. Deze knaagdieren hebben de neiging om langs muren en andere randen te bewegen.

Muizen zijn geweldige klimmers

Muizen zijn uiterst efficiënte klimmers, die in staat zijn om ruwe verticale oppervlakken zoals beton en hout tot 2 m hoog te beklimmen. Ze kunnen ook langs dunne touwen en draden lopen.

Muizen zijn ontdekkingsreizigers

Bij een besmetting gaan de muizen dagelijks hun territorium verkennen. Ze zijn van nature erg nieuwsgierig en zullen graag elk hoekje van het huis ontdekken.

Muizen zijn hebberig

Elke nacht maken de muizen tussen de 20 en 30 bezoeken aan verschillende voedselplaatsen in plaats van uit één bron te eten. Op elke plek kregen de muizen slechts 0,15 g voedsel binnen.

Vermoedt u een muizenprobleem in uw huis of wilt u een muizenpreventieplan opstellen om uw bedrijf, uw klanten en uw goede naam te beschermen?

Neem nu contact op met Rentokil

Onze oplossingen voor een muizeninfestatie

Met PestConnect bieden wij 24/7 bescherming en preventie tegen ongedierte dankzij data en technologie

  • 24/7 monitoring en detectie
  • Eenvoudige en realtime rapportages via de MyRentokil applicatie
  • Zowel inzetbaar voor single sites als multisites
Voor meer informatie

Related posts