(+32) 800 26 735 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Duiven nemen het over

Duiven… Gevleugelde lastpakken

Zowel in de stad als op het platteland is de aanwezigheid van duiven in grote aantallen een bron van irritatie voor veel mensen:

  • Geurhinder: een samenscholing van duiven zorgt vaak voor onaangename geurtjes
  • Lawaaihinder : veel duiven bij elkaar kunnen wel wat extra decibel creëren met hun gekoer
  • Beschadigingen door uitwerpselen : de uitwerpselen van duiven hebben een hoge zuurtegraad en tasten zowel gevels aan als autolak
  • Bevuiling: duiven houden geen rekening met esthetiek. Ze poepen waar het hen het best uitkomt.

Bovendien zijn het dragers van besmettelijke ziektes. Ze worden neit voor niets « vliegende ratten » genoemd. Duiven kunnen ook erge schade toebrengen aan daken. Zonder speciale bescherming dringen duiven vaak binnen via openingen en gaten in gevels.

En als je weet dat duiven zich gedurende het hele jaar voortplanten – met een peikperiode tussen maart en juli – en date en wijfje ongeveer 6 keer per jaar eieren legt, dan weet je ook date en duivenpaar per jaar meer dan 106 kleine duifjes kan voortbrengen … Niet mis!

Een goede raad : geef wilde duiven geen eten! Ik geef de boodschap vooral door aan uw buren. Hang indien nodig zelfs panfletten waarin u vraagt om duiven niet te voederen zodat overlast vermeden kan worden.

Duiven… Gevleugelde lastpakken

Duiven weren is de boodschap

Er bestaan verschillende soorten duivenweringsystemen die aangepast zijn aan elke situatie. De systemen van Rentokil zijn allemaal quasi onzichtbaar en verstoren het uitzicht van uw gebouw dus niet. Wij werken met een team van specialisten die niets anders doen dan dit soort jobs om duiven weg te houden.

Zo zijn er vogelnetten. Rentokil heeft netten in alle maten en kleuren: er past er altijd wel één bij het gebouw zodat het praktisch onzichtbaar is. We snijden het net op maat en brengen het aan op het totale probleemgebeid zoals luifels, overkappingen en andere schuilplaatsen voor duiven.

Soms is het beter om vogelpinnen te gebruiken. Het Rentokil AVIPLAST systeem bestaat uit kunststofstroken met fijne, rechtopstaande, stalen pinnen die door onze professionele servicemedewerkers geplaatst worden met speciale siliconen. Aviplast wordt vooral gebruikt voor onregelmatige oppervlakken waar niet kan geboord worden. Dit type duivenwering is snel en kostenefficiënt te installeren.

Ook vogeldraden zijn een mogelijke optie: Het Rentokil AVISTRAND systeem bestaat uit roestvrijstalen veren en met kunststof omhulde draden die strak aangespannen worden tussen paaltjes in roestvrij staal. Het kan geplaatst worden op zo goed als elk onderdeel van een gebouw. Ideaal voor toepassingen op richels, vensterbanken, dakgoten en balustrades.

Bovendien kunnen we ook elektrische vogelwering aanbieden : de duiven worden verjaagd met een pijnloze, elektrische schok. De dunne, weerbestendige en roestvrijstalen draden worden vastgemaakt aan alle soorten richels en uitsteeksels en zijn haast onzichtbaar, zelfs op de meest complexe gevelconstructies. Het Avisave elektrisch impulssysteem van Rentokil kan worden aangedreven door zonne-energie, waardoor het onafhankelijk is van stroomtoevoer en geen kosten met zich meebrengt. aussi opter pour

Bij ernstige overlast van duiven kan er gekozen worden voor het vangen van de duiven. Met het vangprogramma worden de duiven gevangen in speciale vangkooien. Het vangen van duiven met kooien is een effectieve en discrete manier om een probleem van overpopulatie op te lossen.

Duiven weren kan u ettelijke euro’s besparen want de kosten voor het reiningen van uw gebouw kunnen snel oplopen!

Hebt u last van duiven en weet u niet hoe u het probleem moet aanpakken? Geen nood: de Rentokil experts in het weren en verjagen van duiven weten exact welke oplossing voor u het meest geschikt is. Bel ons op het GRATIS nummer (+32) 80026731 of stuur ons een email.

Onze weringsmethodes tegen vogeloverlast

Er zijn verschillende methodes om duiven weg te houden van uw gebouw.

  • Voldoet aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn
  • Duurzaam beveiligingssysteem voor uw zonnepanelen
  • Discrete, effectieve methode om duiven te weren
Voor meer informatie

Gerelateerde posts