(+32) 800 26 735 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Duiven: houd ze weg

Hoe houd je duiven op een afstand?

Dit met de hand gemaakt voederhuisje voor vogels is van de hand van mijn vader. Het is een samenraapsel van een paar planken die nog ergens in de garage rondslingerden. Als je goed kijkt zie je dat er draad gespannen is op twee verschillende hoogtes. Dit is een zeer geavanceerde manier om duiven weg te houden uit het voederhuisje.

Een paar gulzige duiven hadden het voeder namelijk binnen de paar minuten volledig naar binnen gewerkt. Daarom bond hij een paar draden rond het huisje zodat de duiven er niet langer konden neerstrijken. Duiven zijn heel territoriale vogels en houden er niet van om voedsel te delen. En als de duiven dan eens niet aan het eten waren, dan hielden ze de wacht om kleinere vogels af te schrikken.

Bij Rentokil gebruiken we meer gesofisticeerde en professionele methodes om te vermijden dat duiven landen op een gebouw, een richel of een afdak. Onze duivenweringsproducten bestaan uit netten, draden of pinnen – stuk voor stuk effectieve manieren om duiven af te schrikken. Welk systeem gekozen wordt, hangt af van de specifieke situatie..

En bovenop hun gulzige en territoriale persoonlijkheid, produceren duiven enorm veel uitwerpselen. Duivenuitwerpselen kunnen gevaarlijk zijn omdat ze erg glad worden als ze vochtig zijn. Bovendien oogt het niet erg hygiënisch en kan het een afknapper zijn voor uw klanten – vooral als er in uw zaak voeding bereid of verwerkt wordt.  Duivenmest kan een heel pak ziektekiemen bevatten zoals Salmonella & tuberculose. Hun uitwerpselen zijn de ideale kweekbodem voor de ontwikkeling van organismen die ziektes veroorzaken zoals histoplasmose, aspergillose, cryptococcis en Listeria monocytogenes. Kortom: je wil niet dat duiven gaan kweken in jouw tuin.

Tips om je vogelhuisje duivenvrij te houden:

  • Ervoor zorgen dat ze niet bij het voedsel kunnen is absoluut noodzakelijk – bouw een soort “hek” zodat enkel de kleine vogels erdoor kunnen om te komen eten. De mazen mogen maximum 7.5 cm zijn. Voederhuisjes waar geen duiven inkunnen, worden ook kant-en-klaar verkocht in de winkel.
  • Als je eten zet voor kleinere vogels, zet het dan in een bakje zodat duiven er niet bij kunnen.
  • Zet je voederhuisje op een helling – dit zal de duiven ZEKER op de zenuwen werken.

Onze weringsmethodes tegen vogeloverlast

Er zijn verschillende methodes om duiven weg te houden van uw gebouw.

  • Voldoet aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn
  • Duurzaam beveiligingssysteem voor uw zonnepanelen
  • Discrete, effectieve methode om duiven te weren
Voor meer informatie

Gerelateerde posts