0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Vlooien verjagen op grootmoeders wijze

Vlooien: 8 middeltjes tegen vlooien

Als u huisdieren hebt, bent u waarschijnlijk erg begaan met het feit dat uw geliefde hond of kat vlooien kan krijgen. Deze parasieten voeden zich met het bloed van dieren. Ze kunnen een probleem vormen in uw huis, en u en uw viervoeters bijten.

Gelukkig zijn er een aantal huismiddeltjes die u kunt toepassen in een poging van vlooien af te komen.
Wist u dat…. Vlooien in verhouding tot hun formaat verder kunnen springen dan welk ander insect ook? Als een mens van gemiddelde lengte dezelfde springkwaliteiten had als een vlo, zou hij 90 meter ver en bijna 50 meter hoog kunnen springen!

Vlooien: 8 middeltjes tegen vlooien

1. Afwasmiddel

Dit huismiddeltje tegen vlooien is een vlooienval die gebruik maakt van afwasmiddel en water. Het enige wat u moet doen is een bord of kom vullen met wat warm water en afwasmiddel, en het neerzetten in de kamers waar u de meeste vlooien hebt gespot.

Het mengsel van water en afwasmiddel werkt als lijm en vangt de vlooien vanwege de stroperige samenstelling van het mengsel. U moet dit elke dag herhalen met een vers schaaltje.

Deze methode werkt best  ’s nachts omdat vlooien vooral nachtdieren zijn.

2. Kruidenspray tegen vlooien

De website Rapid Home Remedies raadt aan om een kruidenspray te gebruiken om vlooien uit uw huis te krijgen. Deze natuurlijke remedie tegen vlooien is gemaakt van niet-giftige producten die in en om het huis beschikbaar zijn, waardoor het ook kan worden gebruikt in het bijzijn van huisdieren en kinderen.

Maak een vlooienspray door het mengen van 4 liter azijn, 2 liter water, 500 ml citroensap en 250 ml hamamelis, en doe dit in een sproeifles. Voor u het product aanbrengt, moet u goed stofzuigen, vuilnisbakken legen en alle bed- en kussenovertrekken wassen die besmet kunnen zijn met vlooien. Als dit gedaan is, moet u de natuurlijke vlooienspray op vloerbedekking, meubelen, dierenbedden, vensterbanken en vloeren sproeien.

3. Zuiveringszout

Een van de meest effectieve middeltjes tegen vlooien in huis is stofzuigen. Dit helpt om van vlooien af te komen door ze te verwijderen van de vezels van uw tapijt en meubels. Er is echter een manier om dit nog effectiever te maken, en dat is door het gebruik van zuiveringszout!

Voor het toepassen van dit huismiddeltje legt u zuiveringszout op uw tapijt en meubels. Neem een harde borstel en wrijf het in de stof. Stofzuig daarna het huis en leeg de stofzuigerzak in een vuilnisbak buiten het huis.

4. Zout

Net als zuiveringszout is gewoon zout ook een goede natuurlijke manier om van vlooien af te komen, in combinatie met stofzuigen. Zout werkt als uitdroger, waardoor het helpt om van volwassen vlooien af te komen.

Om vlooien aan te pakken met deze natuurlijke remedie neemt u wat zout (hoe fijner hoe beter), en strooit het over de vloer in alle kamers. Laat het zout een dag of twee rusten en stofzuig dan uw hele huis. Leeg de stofzuigerzak in een afvalbak buitenshuis.

Zout

5. Citroenspray

Citroen kan op vele manieren gebruikt worden in huis, maar behalve een goed middel tegen wespensteken, is het ook een geweldig natuurlijk huis-, tuin- en keukenmiddeltje tegen vlooien.

U moet dus een citroenspray prepareren om te gebruiken op geïnfecteerde meubelen. Om deze spray te maken snijdt u een citroen in hele dunne plakjes. Breng de citroen met een halve liter water aan de kook. Laat het mengsel een nacht staan en giet het dan in een sproeifles. Sproei de volgende dag het mengsel over alle geïnfesteerde delen van uw huis: meubels, manden van huisdieren, stoelen, enz. Maak het niet te nat – gewoon vochtig is voldoende.

6. Diatomeeënaarde of celiet

Diatomeeënaarde of celiet, bestaat uit de microscopische resten van gefossiliseerde algen: diatomeeën. Het is een heel fijn poeder dat niet giftig is voor mensen en het is een geweldige natuurlijke remedie tegen vlooien omdat het uitdroging veroorzaakt.

U kunt diatomeeënaarde gebruiken door het uit te strooien op de plaatsen waarvan u vermoedt dat ze geïnfesteerd zijn door vlooien. Breng een dunne laag aan. Laat het poeder twee dagen zijn werk doen en stofzuig dan grondig.

Wees voorzichtig!

Als u diatomeeënaarde gebruikt is het belangrijk om te weten dat u diatomeeënaarde van voedingskwaliteit moet kiezen. Hoewel het niet giftig is, kan het poeder irritatie veroorzaken in uw keel en ogen. Draag een gezichtsmasker als u het in huis gebruikt.

7. Rozemarijn

Rozemarijn is een geweldig natuurlijk middel voor de bestrijding van vlooien. Het kan gebruikt worden om lichte besmettingen te verhelpen, ook op dieren (afhankelijk van de toepassing). Dit is een voorbeeld van een natuurlijk vlooienmiddel in poedervorm om in huis te gebruiken.

Om een kruidenpoeder te maken, meng je rozemarijn, wijnruit, alsem, venkel en pepermunt in een vijzel en vermaal je al deze ingrediënten tot een poeder. Strooi het op uw tapijt, meubels, dierenmanden en alle andere plekken in uw huis waar vlooien zitten.

NB: Rozemarijn is een natuurlijk afweermiddel tegen vlooien. Het zal de vlooien niet bestrijden maar verjagen.

8. Vlooienwerende planten

De laatste natuurlijke remedie om van vlooien af te komen is met specifieke planten. Bepaalde planten bevatten specifieke oliën, stoffen en chemicaliën die vlooien vervelend vinden en willen vermijden.

Er zijn een heleboel verschillende planten die vlooien afschrikken. Het gebruik van deze planten in uw huis in plantenpotten en bloemperken is een goed huismiddeltje tegen vlooien.

Planten die vlooien weren:

  • Polei
  • Chrysanten
  • Lavendel
  • Kruizemunt

Hoewel er een aantal verschillende huismiddeltjes zijn teven vlooien, zijn deze nooit 100% effectief. Ja, ze helpen om het vlooienprobleem onder controle te houden, maar ze kunnen het nooit succesvol oplossen. Dit komt vooral doordat de meeste middeltjes alleen werken op de volwassen insecten, niet op de larven en de eitjes. Dit zorgt ervoor dat er alsnog een nieuwe vlooienbesmetting kan ontstaan.

Onze oplossingen voor vlooien

Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral als er katten of honden wonen.

  • Schade voor uw gezondheid op het gebied van hygiëne wordt vermeden.
  • Een professionele partner kan u helpen bij het voorkomen en behandelen van infestaties.
  • Snelle, efficiënte en veilige interventie door Rentokil experts.
Voor meer informatie

Gerelateerde posts