0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

vlooien bestrijden in huis

Meestal komen problemen met vlooien voor in huizen waar katten en honden wonen. Maar het is best mogelijk dat u na een verhuizing last krijgt van vlooien doordat de vorige bewoner huisdieren had.

De meest voorkomende vlooien bij katten en honden zijn kattenvlooien. Zelf zult u weinig merken van het probleem want deze vlooien houden niet van menselijk bloed. Het kan wel gebeuren dat ze een ‘proefbeet’ doen op uw voet of been. Zolang uw huisdier in de buurt is, zullen vlooien u waarschijnlijk niet bijten.

Mensenvlooien hebben zich in hun ontwikkeling op verschillende dieren gespecialiseerd. De mensenvlo die op mensenhuid leeft (en op sommige daarop lijkende dierenhuiden) komt in West-Europa nog maar zelden voor. Een uitzondering hierop vormt het boerenbedrijf, waar mensenvlooien op varkens te vinden zijn en op de mens kunnen overspringen. Mensenvlooien bijten op elke plaats van het lichaam en veroorzaken jeuk wanneer ze zich verplaatsen.

Vlooien herkennen

Er bestaan veel soorten vlooien, de meeste zijn 2-3 mm lang en rood of bruin van kleur. Als er vlooien in uw huis zijn, zal u dit opmerken aan enkele duidelijk signalen zoals het gedrag van uw huisdier. 

Volwassen vlooien doorboren de huid van zoogdieren of vogels om bloed op te zuigen. De larven voeden zich met organisch materiaal in tapijten of beddengoed; een goede hygiëne kan hun levenscyclus vertragen.

Vlooiencocons kunnen wel twee jaar of langer in rust blijven en dan worden gewekt door de trillingen van voetstappen. In lege huizen leidt een vlooienplaag vaak een slapend bestaan, om tot uitbarsting te komen wanneer er weer mensen in het huis trekken.

Vlooien in huis bestrijden

Vlooien gaan helaas niet uit zichzelf weg. Kleine vlooienplagen kunnen worden behandeld met insecticiden of vlooienproducten die verkrijgbaar zijn in gespecialiseerde winkels of dierenwinkels. Maar omdat vlooien zich snel door het hele huis verspreiden, is het het beste om professionele behandeling te zoeken.

Neem bij overlast van vlooien direct contact op met Rentokil. Onze ervaren bestrijdingstechnici bestrijden de vlooien voor u met professionele, krachtige bestrijdingsmiddelen en houden hierbij rekening met uw situatie. Een bestrijding is daarom altijd veilig voor uw gezin en uw huisdieren. Tevens ontvangt u voor de bestrijding een aantal tips van ons, om ervoor te zorgen dat de bestrijding van de vlooien succesvol is.

Onze oplossingen voor vlooien

Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral als er katten of honden wonen.

  • Schade voor uw gezondheid op het gebied van hygiëne wordt vermeden.
  • Een professionele partner kan u helpen bij het voorkomen en behandelen van infestaties.
  • Snelle, efficiënte en veilige interventie door Rentokil experts
Voor meer informatie

Gerelateerde posts