(+32) 800 26 735 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Vlooienbeten

Vlooien bij mensen zijn niet echt prettig te noemen, maar huisdieren hebben er veel meer last van dan wij. Uw hond of kat voelt constant jeuk en moet de hele tijd krabben of zichzelf in de pels bijten. Mensen voelen het onmiddellijk als ze gebeten worden door vlooien, maar pijn doet het niet echt. Het is vooral de jeuk - een reactie van het lichaam op de beet - die het lastigst is.

Vlooien: hoe herkent u vlooienbeten?

Vlooienbeten worden gekenmerkt door kleine zwarte vlekjes met een rode rand. De zwelling is minder uitgesproken dan bij andere insectenbeten.

Een vlo bijt vaak twee of drie keer in hetzelfde gebied op zoek naar bloed. Een vlooienbeet wordt meestal direct gevoeld, maar doet niet echt pijn. De overlast komt vooral van de jeuk, die een gevolg is van de reactie van het lichaam op de beet. Raadpleeg onze paragraaf over het behandelen van insectenbeten voor meer advies.

Kleine kinderen lopen meer risico op vlooienbeten, vooral als ze op de grond spelen. Ze zijn meestal ook gevoeliger voor vlooienbeten dan volwassenen.

Sommige mensen ontwikkelen na meerdere beten een allergische gevoeligheid voor vlooienbeten, met een jeukende huiduitslag of eczeem tot gevolg. Raadpleeg uw apotheek voor advies en behandeling.

Denkt u dat u vlooien in huis hebt?

Als u vermoedt dat vlooien in huis hebt, neemt u best een professionele ongediertebestrijder onder de arm zodat u kan vermijden dat het probleem zich verspreidt over heel het gebouw.

Als u gebeten wordt maar u weet niet exact door welk insect, bel ons dan gerust. Aan de hand van een paar vragen kunnen wij proberen te achterhalen over welke soort ongedierte het gaat. Beten van vlooien worden wel eens verward met beten van bedwantsen.

Onze oplossingen voor vlooien

Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral als er katten of honden wonen.

  • Schade voor uw gezondheid op het gebied van hygiëne wordt vermeden
  • Een professionele partner kan u helpen bij het voorkomen en behandelen van infestaties
  • Snelle, efficiënte en veilige interventie door Rentokil experts
Voor meer informatie

Gerelateerde posts