0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Wat je moet weten over vliegenvangers

Vliegenvangers: ja of nee?

Geen enkel bedrijf zit te wachten op een vliegenplaag. Vliegen zijn onhygiënisch en kunnen werknemers flink afleiden. Een elektrische vliegenvanger is een goede manier om lastige, rondvliegende vliegen te vangen.   Vliegen mogen dan misschien onschuldig lijken, ze kunnen een bedrijf flink wat last berokkenen:

  • Ze verspreiden ziektes zoals salmonella en E. coli
  • Ze besmetten voedsel zodat het niet meer geschikt is voor consumptie
  • Ze zijn slecht voor de reputatie van uw bedrijf
  • Vliegen in uw zaak kunnen problemen geven ivm niet-naleving van de wetgeving
  • Sommige soorten kunnen steken
  • Ze zijn gewoon lastig: vliegen produceren een storend gezoem dat op de zenuwen werkt

Maar zijn elektrische vliegenvangers de meest effectieve manier om uw probleem met vliegen op te lossen?

Voor- en nadelen van elektrische vliegenvangers

Elektrische vliegenvangers trekken vliegen aan door middel van ultraviolet licht. Vliegen komen af op dit licht. Daarom zijn elektrische vliegenvangers veel effectiever dan de gele vliegenstrip die vroeger veel gebruikt werd.  Elektrische vliegenvangers kunnen – net als vliegenstrips trouwens – enkel binnen gebruikt worden. Als je ze buiten hangt, kunnen ze onbedoeld andere insecten aantrekken, die binnen geen problemen veroorzaken.

De meeste elektrische vliegenvangers zijn erg effectief maar hebben ook een nadeel: ze doden de vliegen door middel van elektrocutie. Zodra de vlieg tegen de lamp vliegt, spat ze uiteen en worden kleine insectendeeltjes via de lucht verspreid. Deze deeltjes kunnen dan alsnog in de voeding belanden of ingeademd worden door uw medewerkers en/of kanten. Rentokil heeft voor dit probleem een oplossing gevonden met de creatie van de Luminos elektrische vliegenvangers.

De Luminos oplossing

Alle Luminos elektrische vliegenvangers van Rentokil maken gebruik van kleefmechanismen: één of twee  kleefplaten al dan niet in combinatie met een kleefrol die het gevangen insect volledig inkapselt. Op deze manier wordt het risico op besmetting door vliegende insecten en insectendeeltjes tot een absoluut minimum beperkt.

De Luminos elektrische vliegenvangers werden stuk voor stuk onderworpen aan strenge effectiviteitstesten. Tijdens de test werden kamervliegen in een afgesloten ruimte vrijgelaten, vervolgens werd op regelmatige tijdstippen gedurende een periode van zeven uur gekeken hoeveel vliegen er gevangen waren. Dit werd ten minste zes maal herhaald om een nauwkeurige meting te garanderen.

De resultaten van deze test bewijzen dat een Luminos vliegenlamp de vliegen twee keer zo snel vangt als een vergelijkbare vliegenvanger met hoogspanningsrooster. Dit betekent dat met een Luminos vliegenvanger het risico op de verspreiding van ziektes door vliegen aanzienlijk minder is dan met een vliegenvanger met hoogspanningsrooster. Levende vliegen worden sneller gevangen en er komen geen insectendeeltjes van dode vliegen meer in de lucht terecht.

De Luminos 3 Plus beschikt zowel over een kleefplaat (optioneel) als over een zelfklevende film die zichzelf oprolt op regelmatige tijdstippen zodat de gevangen insecten ingekapseld worden en niet meer zichtbaar zijn. Het voordeel hiervan is dat het oppervlak waarop de vliegen gevangen worden regelmatig wordt ververst. Vooral in stoffige omgevingen of ruimtes met veel vliegenoverlast zorgt dit ervoor dat de Luminos altijd optimaal werkt en er voldoende, goed plakkende, kleefrol is om de vliegen op te vangen.

Een ander voordeel van de Luminos elektrische vliegenvangers met kleefmechanismen is dat het aantal gevangen vliegen nauwkeurig geteld kan worden. Deze gegevens zijn soms erg belangrijk wanneer een auditor of een inspecteur van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) ernaar vraagt.

Commerciële vliegenbestrijding

Een reeks commerciële vliegenbestrijdingsunits, ontworpen voor een doeltreffende bestrijding en lagere energierekeningen.

  • Optimalisatie van LED-lampen met hoge aantrekkingskracht
  • Mooi design dat naadloos in uw bedrijfsomgeving past.
  • Verschillende energiemodi die zich automatisch aanpassen, waardoor het energieverbruik daalt en de ecologische voetafdruk kleiner wordt.
Voor meer informatie

Gerelateerde posts