(+32) 800 26 735 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Muizen: lopen ze over je heen?

Muizen in je bed?

Ik ben net terug uit vakantie. De afgelopen weken heb ik doorgebracht op een heerlijk tropisch eilandje omringd door zon, zee, strand en één enkele mug hier en daar, maar dat kon de pret echt niet bederven.

We verbleven in een houten bungalowtje op het strand en op een nacht hoorden we ’s nachts gestommel op het dak. Wat is dat? Apen? Eekhoorntjes? Of muizen?  Onmiddellijk kwam de vraag: “Als het muizen zijn, kunnen die dan ’s nachts over ons heen lopen?” De vraag werd uiteraard aan mij gesteld omdat ik bij Rentokil werk. Ik ging ervan uit dat het geen muizen waren. Muizen zijn immers bang voor mensen! En eerlijk gezegd vond ik het ook géén fijn idee dus ik stelde iedereen – mezelf incluis – maar gerust.

Maar na het zien van een spelprogramma waarin een deelnemer aan een andere deelneemster vertelt dat ’s nachts de ratten over hem heen lopen, voelde ik een rilling over mijn rug lopen. En dan die memorabele aflevering van Sex and the City, waarin Carrie ligt te slapen en een muis langs haar haar onder haar nek door kruipt. Het begon nu toch echt wel te kriebelen.

Ik besloot dit uit te zoeken en stelde de vraag aan de experts van Rentokil. Het antwoord was godzijdank geruststellend. Mijn eerste ingeving was goed! De kans dat een muis over je heen loopt terwijl je slaapt is héél erg klein. Muizen lopen alleen over je heen terwijl je slaapt als:

  1. Er echt enorm veel muizen zijn.
  2. Je een matras in de kelder (waar muizen zitten) hebt gelegd en daar bent gaan slapen.

Maar waaróm lopen ze dan niet over je? Welnu … muizen zijn vooral ’s nachts actief en ook dan zijn ze nog steeds erg bang voor mensen. Ook voor slapende mensen. Maar iets echt 100% uitsluiten, is natuurlijk altijd moeilijk. Een collega vertelde me zonet dat ze een paar jaar geleden in Frankrijk wél muizen in haar bed had gehad. Toen ze het de volgende morgen meldde aan de conciërge, repliceerde deze laconiek: “Ach ja, de kat is nog beneden in het dal”.  Erg grappig vond ze het niet. Maar je ziet: het kan wel – ook al is het natuurlijk erg uitzonderlijk.

Als je geen risico wilt nemen en je wilt voorkomen dat je thuis last krijgt van muizen, dan ga je best preventief te werk. Want eens je muizen in huis hebt, kan het erg snel gaan. Ze vermenigvuldigen zich razendsnel. Wist je dat 1 koppel muizen tot 2.000 muisjes kan voortbrengen in 1 jaar tijd?

Wat kan je zoal doen om te voorkomen dat je last krijgt met muizen?

  • Sla voeding op in hermetisch afgesloten potten of dozen – ook dierenvoeding.
  • Laat geen afval slingeren en voorzie je vuilnisbak van een deksel.
  • Maak goed schooon zodat er geen voedingsresten rondslingeren op moeilijk bereikbare plaatsen. Jij kunt er niet bij, maar voor een muis is het geen probleem.
  • Verwijder ’s avonds de voederbakken van uw huisdieren. Muizen houden trouwens ook van vogelzaad.
  • Ruim rommel op want muizen houden van verstoppertje spelen.
  • Plaats deurborstels onder deuren.
  • Dicht gaten en stootvoegen in uw gevel. Een muis heeft maar een opening ter grootte van een balpen nodig om zich een weg naar binnen te banen.
  • Controleer de onderkant van dakranden en check of er geen dakpannen ontbreken.
  • Snoei regelmatig klimplanten want muizen zijn behendige klimmers en klimmen zonder enige moeite op een vertikaal oppervlak naar boven.

Is het voor jou te laat? Heb je al last van muizen en ben je bang dat ze over je heen lopen? Dan kunnen de bestrijdingstechnici van Rentokil je probleem oplossen.

Onze oplossingen voor een muizeninfestatie

Met PestConnect bieden wij 24/7 bescherming en preventie tegen ongedierte dankzij data en technologie

  • 24/7 monitoring en detectie
  • Eenvoudige en realtime rapportages via de MyRentokil applicatie
  • Zowel inzetbaar voor single sites als multisites

Gerelateerde posts