0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Muizenbestrijding thuis

Hebt u een probleem met muizen bij u thuis en wilt u ze zelf aanpakken met een muizenval, muizenvergif, muizenkorrels of ultrasone vallen? Of wilt u de muizen gewoon vangen en weer loslaten in de vrije natuur? Er zijn duizend-en-één producten tegen muizen te koop in de doe-het-zelf handel, maar geen enkel biedt u 100% garantie dat uw muizenprobleem opgelost wordt.

Bovendien verliest u door het zelf te proberen kostbare tijd: muizen planten zich razendsnel voort en als het muizenprobleem niet snel onder controle gebracht wordt, dan loopt u het risico dat u erg veel schade oploopt aan uw woning of dat u besmette voedingswaren moet weggooien. Ook hebt u meer kans op ziektes.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Download this report

Dual Autogate Connect

Met behulp van een slim poortmechanisme maken de sensoren van Dual Autogate Connect onderscheid tussen ratten en muizen en gaan ze alleen open wanneer knaagdieractiviteit wordt gedetecteerd. Wanneer de sensor wordt geactiveerd, gaat de gemotoriseerde deur open om alleen knaagdieren het station binnen te laten, waardoor wordt voorkomen dat niet-doelwit ongedierte, andere dieren en onbevoegd personeel toegang krijgen tot het lokaas.

Dual AutoGate Connect biedt u een effectieve oplossing voor het detecteren, monitoren en behandelen van meerdere knaagdieren, waarmee u snel ratten kunt bestrijden aan uw eigendom.

Als onderdeel van onze reeks digitale ongediertebestrijdingsoplossingen, biedt het u realtime informatie over de knaagdieractiviteit in uw bedrijf die toegankelijk is via ons online rapportage- en analysesysteem, myRentokil.

 • Voor bedrijven en sterk gereguleerde omgevingen.
 • Vermindert de impact van pesticiden op het milieu.
 • Enkel knaagdieren hebben toegang tot het lokaas.

Radar Connect

RADAR Connect detecteert, vangt en isoleert muizen op efficiënte en hygiënische wijze. 

Een RADAR-apparaat heeft twee ingangen - één aan elk uiteinde van het apparaat, waardoor muizen door de doorgang kunnen rennen. Wanneer een muis twee opeenvolgende infraroodstralen verbreekt, schakelt hij een circuit uit dat beide ingangen onmiddellijk afsluit. Zodra de muis is opgesloten in de goed afgesloten kamer, komt het kooldioxidegas vrij. Het wordt algemeen erkend als een snelle methode. Er is geen gevaar voor besmetting omdat de muis volledig geïsoleerd blijft.

Met behulp van myRentokil, ons online rapportage- en analysesysteem, is alle muisactiviteit:

 • onmiddellijk gemeld en ook gealarmeerd
 • naar een lokale Rentokil-technicus. De audit trail is transparant bij eventuele incidenten.
 • Geschikt voor bedrijven die gemoedsrust willen, die zich houden aan strikte naleving van audits of waardevolle activa willen beschermen, zoals de voedingsindustrie, de famarceutische industrie, de gezondheidszorg, hotels en logistieke bedrijven.
 • Gebruikt de nieuwste ongediertebestrijdingstechnologie om muizen 24/7 te monitoren en te bestrijden.
 • Snelle bestrijdingsmethode.

Wering van knaagdieren

Zodra een huis of bedrijf met een muizeninfestatie te kampen heeft, zal het nieuwsgierige karakter van knaagdieren, tenzij het gebouw goed is beveiligd, hen helpen nieuwe gebieden te vinden om te verkennen terwijl ze zich door het gebouw verplaatsen.

Uw Rentokil technieker zal de juiste weringsmethoden voor elke omgeving voorstellen. Ze identificeren gebieden waar de muis toegang heeft en een schuilplaats, en bevelen weringsmethoden aan, zoals het afdichten van toegangspunten en het installeren van borstelstrips.

Onze oplossingen zorgen ervoor dat infestaties worden voorkomen en beperkt blijven om het risico op nieuwe infestaties te verminderen door de juiste oplossing voor elke omgeving te selecteren om ontoegankelijke gebieden aan te pakken.

Lokaas en monitoring

Als dragers van bacteriën vormen muizen een ernstig gevaar voor elk huis of bedrijf.

Voor elke situatie wordt de meest geschikte combinatie van lokazen en behandelingen op maat gemaakt.

Monitoringoplossingen detecteren vroegtijdig elke muisactiviteit. Specifieke maatregelen zijn dan alleen nodig bij acute besmettingen.

 • Geschikt voor woningen en bedrijven.
 • Lokazen en monitoring zijn uniek afgestemd op uw behoeften.
 • Een reeks oplossingen beschikbaar, waaronder niet-toxische bestrijdingsmethoden voor knaagdieren.

Knaagdieren opleiding en training

We kunnen uw personeel deskundige opleiding en training geven om de vroege tekenen van een muizeninfestatie te herkennen en waardevolle tips over hygiënepraktijken en weringtechnieken om uw bedrijf minder aantrekkelijk te maken voor deze knaagdieren.

 • Voor bedrijven met een wettelijke vereiste voor voedselveiligheid.
 • Zorgt ervoor dat uw personeel op de hoogte is van de best practices voor muizenpreventie.
 • Houdt uw bedrijf beschermd.

Professioneel muizen bestrijden

Doe-het-zelfproducten voor particulieren zijn een voordelige manier om kleine muizenplagen in huis te bestrijden. Voor grote muizenoverlast of terugkerende muizenplagen is professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.

De servicemedewerkers van Rentokil lossen uw muizenprobleem op en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst muizenvrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen. Zij zullen u ook adviseren welke preventieve maatregelen u kunt nemen. De service van Rentokil is snel, effectief en biedt de hoogste mate van veiligheid voor uw gezin en huisdieren. 

Vaakgebruikte methodes voor muizenproblemen

Muizenvergif

Muizenvergif, ook wel muizenkorrels genoemd, is eetbaar lokaas. Muizenvergif heeft als nadeel dat het na een tijdje overal verspreid ligt en dat het dus niet hygiënisch en proper oogt. Maar wat belangrijker is, is dat het muizenvergif bereikbaar is voor kinderen en huisdieren en dus erg onveilig. Een ander probleem van muizenvergif is dat er ook ander voedsel beschikbaar is. Muizen eten eerst wat zij het lekkerst vinden. Als er dus eten in de buurt is dat smakelijker is dan het muizenvergif, dan zullen muizen dat eerst verorberen. U moet er dus vooral voor zorgen dat al het overige eten weg is.

Rentokil adviseert om niet zelf met gif te experimenteren, maar om meteen een professionele ongediertebestrijder onder de arm te nemen. Onze ongedierte-experts kennen de gewoontes en schuilplaatsen van muizen en weten exact waar ze de muizenvallen moeten plaatsen. Bovendien gebruikt Rentokil gif in de vorm van pasta waardoor het netjes in het lokaasdoosje blijft zitten. Ook gebruiken onze medewerkers niet meer gif dan nodig en blijft de impact op het milieu beperkt.

Muizenval

Muizenvallen bestaan in allerlei vormen en uitvoeringen. U kent wellicht de traditionale muizenklem, maar er bestaan ook vallen waarin muizen levend gevangen worden. Daarna kan u de gevangen muizen weer loslaten. Nadeel hiervan is dat de muis uw huis weer binnen kan gaan, of het huis van iemand anders.

Een muizenklem om muizen te vangen en te doden bestaat al jaar en dag. Het nadeel van muizenklemmen is dat ze niet geschikt zijn om grote problemen met muizen aan te pakken. Bovendien kan alleen een getrainde ongediertebestrijder muizenvallen effectief plaatsen, omdat hij het verschil weet tussen nestplaatsen, looproutes en verblijfplaatsen van muizen. Het plaatsen van alleen muizenklemmen kan voldoende zijn voor een kleine muizenplaag, bij een grote muizenplaag is het verstandig de muizenvallen te combineren met muizengif.

Muizen verjagen met ultrasoon geluid

Er worden veel producten verkocht die beweren muizen te verjagen met ultrasoon geluid. Verschillende wetenschappelijke studies hebben echter aangetoond dat er geen direct verband is tussen het gebruik van deze apparatuur met geluid en het succesvol afschrikken of verjagen van muizen.

Hoe bereidt u zich voor op uw muizenbehandeling?

Nadat u een afspraak heeft ingepland bij ons, kan u zich beginnen voor te bereiden op ons servicebezoek. In onderstaande checklist vindt u een aantal voorbereidende stappen om te zorgen voor een effectieve eliminatie van muizen - en om ze buiten te houden.

Uw lokale muizenbestrijdingsexperts

Alle Rentokil-technici zijn hooggekwalificeerd en opgeleid volgens de CEPA en VCA** industrienormen.
Onze lokale teams bieden een breed scala aan wereldwijde innovaties en oplossingen voor muizenbestrijding voor het meest effectieve resultaat.

Pest control expertise
Al meer dan 50 jaar beschermen we huizen en gebouwen tegen ongedierte in heel België
Vertrouw op de experten
Uw gecertificeerde partner in ongediertebestrijding en -preventie. Lid van BePMa, Belgian Pest Management Association
Veilige en efficiënte oplossingen
Een breed scala aan ongedierteoplossingen om aan de behoeften van uw bedrijf of huis te voldoen

Gerelateerde links

Hoe muizen af te schrikken

Vind de beste manieren om muizen in uw huis of bedrijf af te schrikken.

Vind een Rentokil locatie dichtbij u

We konden geen toegang krijgen tot uw locatie. Pas uw browserinstellingen aan of voer uw plaats of postcode hierboven in

Waarom Rentokil?

Uw partner in ongediertebestrijding. Vertrouw onze kennis en vakmanschap.