0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Rentokil is niet Rent-to-Kill

Vanwaar komt de naam Rentokil?

Rentokil. Een begrip op de markt van ongediertebestrijding. Maar de naam “Rentokil” zaait wel eens verwarring. Sommige mensen denken blijkbaar dat wij een bedrijf zijn dat professionele huurmoordenaars “verhuurt” en sturen me post met Rent-To-Kill erop. Vandaar dat het me nuttig lijkt om  een kort artikeltje te wijden aan dit onderwerp.

Vanwaar komt de naam Rentokil?

De allereerste grondslag voor de naam Rentokil Initial werd gelegd in … het jaar 1903! In 1903 werd het bedrijf “Initialled Towels” opgericht. Een heer – A.P. Bigelow genaamd – startte een bedrijf dat een handdoekenservice leverde aan Londense bedrijven. Elke handdoek werd gepersonaliseerd  met de initialen van de klant zodat de handdoeken niet bij verkeerde klant terechtkwamen. Initialen … Initial in het Engels … wordt de link duidelijk? De naam van het bedrijf evolueerde later in “Initial Towel Suppy Company”.

Vanwaar komt de naam Rentokil?

In het jaar 1906 ontdekte de Deense scheikundige Georg NEUMANN een bacteriënstam – dodelijk voor ratten en muizen – die bekend werd onder de commerciële naam Ratin. Het eerste RATIN kantoor werd geopend in Londen in 1906.

Vanwaar komt de naam Rentokil?

In 1920 werd Harold Maxwell Lefroy – professor Entomologie (tak van de dierkunde die zich bezighoudt met de studie van insecten) aan het Imperial College te Londen – gevraagd om een manier te bedenken om de kevers in Westminster Hall te bestrijden. Later kreeg de man regelmatig gelijkaardige opdrachten.

bestrijding van houtworm te leveren

In 1924 begon professor Lefroy flesjes vloeistof voor de bestrijding van houtworm te leveren aan een klein fabriekje in Hatton Garden. Hij doopte de flesjes “Ento-kill” – een samentrekking van het Griekse word “entomon” (insect) en het Engelse word “kill” (doden).

1925 ontstaat dan het bedrijf Rentokil

In 1925 ontstaat dan het bedrijf Rentokil. Het bedrijf werd geregistreerd onder de naam Rentokil Limited wegens handelsmerkproblemen waardoor het niet “Entokill” kon genoemd worden.

Later werden de Rentokil en Initial samengevoegd tot de groep “Rentokil Initial” – één van de grootste servicebedrijven met vestigingen overal ter wereld.  Vandaag staat de naam Rentokil Initial voor 4 divisies: Rentokil Pest Control – Rentokil Specialist Hygiene – Initial – Ambius.

Samengevat: de naam Rentokil betekent dus niet Rent-to-Kill. De “kil” komt wel degelijk van het Engelse werkwoord “to kill”.  De “rent” daarentegen heeft niets te maken met het werkwoord “to rent” maar alles met het Griekse woord voor insect “entomon”. Voor huurmoordenaars kan je dus niet bij ons terecht! Wel voor ongediertebestrijding en –preventie.

Hebt u een acuut ongedierteprobleem of wilt u een preventief ongedierteplan opstellen? Onze expertst helpen u graag. Bel Rentokil op het GRATIS nummer 0800 20 160  of stuur ons een email.

Ongediertebestrijding

  • Veilige, effectieve ongediertebestrijding met respect voor het milieu
  • Een breed scala aan opties voor rattenbeheersing, afgestemd op de behoeften van uw huis en bedrijf
  • Met meer dan 1.500 lokale, gecertificeerde ongediertebestrijders, bieden wij een snelle-reactiedienst
Voor meer informatie

Gerelateerde posts