0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Last van muggen in de winter

Dat muggen in tropische landen het hele jaar door voorkomen weet iedereen. Maar dat je ook in België in november nog last van muggen kunt hebben, weet vast niet iedereen. Behalve dan de mensen die op dit moment nog steeds actieve muggen in huis hebben natuurlijk.

Muggen

Ook ik was een beetje verbaasd toen ik afgelopen weekend bij vrienden op bezoek was en een mug zag vliegen. De meeste muggen zijn nu aan het overwinteren op een rustig plekje en zie je daarom niet. Mijn vrienden vonden de rondvliegende mug de normaalste zaak van de wereld. Ze hebben namelijk al jaren het hele jaar door last van muggen. Het eerste jaar dat ze er woonden, keken ze nog vreemd op toen ze tijdens de wintermaanden muggen zagen vliegen en gestoken werden. Tegenwoordig hoort last van muggen gewoon bij hun huis.

Goede adviezen hoefde ik niet te geven. Ze hadden zelf al uitgezocht hoe het kan dat ze muggen in huis hebben, ook als het buiten heel koud is. Muggen leven altijd in de buurt van stilstaand water, omdat hun larven hierin opgroeien. Het water in sloten en plassen is in de winter te koud. Larven kunnen hierin niet overleven. Maar het water in kruipruimtes, kelders of andere vochtige ruimtes is vaak het hele jaar door redelijk constant van temperatuur en warm genoeg voor larven om te overleven. Bijgevolg is last van muggen in de winter niet zo uitzonderlijk.

Mijn vrienden hebben geen water in de kruipruimte – dat controleren ze regelmatig. De muggen komen dus niet van onder hun huis vandaan. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat muggen in een paar dagen wel 160 meter kunnen vliegen! Het zijn dus waarschijnlijk mensen uit hun straat die een muggenprobleem hebben en die de buren met het probleem opzadelen. Over burenliefde gesproken!

De oplossing zou zijn om de hele straat af te gaan en te vragen of de kruipruimte droog is. Maar zo erg is het probleem nu ook weer niet vinden ze. Bezoekers moeten er gewoon rekening mee houden dat ze ook in de winter last van muggen hebben en dat ze dus mogelijk naar huis gaan met een muggenbeet.

Heb je last van muggen? Contacteer Rentokil dan op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een email.

Onze oplossingen tegen motten

Hoewel motten geen gevaar vormen voor de gezondheid kunnen ze toch erg lastig zijn omdat textielinsecten knap wat schade kunnen aanrichten aan kleding, stoffen, bontmantels, leder, tapijten en ander textiel.

  • Krachige producten om motten te bestrijden
  • Snelle en efficiënte behandelingen
  • Steeds een professionele technieker bij u in de buurt
Voor meer informatie

Gerelateerde posts