0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Geluiden op zolder

Geef ongedierte geen onderdak op uw zolder

Geluiden van rondlopende dieren op zolder zijn niet alleen eng, maar vormen ook een sterke aanwijzing dat knaagdieren of andere ongewenste dieren zich in uw dakruimte hebben gevestigd.

Vooral voor muizen of ratten vormen zolders een perfecte omgeving. Knaagdieren kunnen ernstige schade toebrengen aan spullen die op zolder zijn opgeslagen. Ook kan hun constante geknaag schade veroorzaken aan het huis zelf en levert geknaag aan elektrische bekabeling zelfs brandgevaar op.

De oorzaak van de geluiden dient zo spoedig mogelijk te worden opgespoord, omdat nesten en uitwerpselen van dit ongedierte uitstekende broedplaatsen zijn voor insecten, die vervolgens ziekten uw huis kunnen binnenbrengen.

De eerste stap bestaat uit een onderzoek op zolder, waarbij gekeken moet worden naar zichtbare tekenen van de aanwezigheid van knaagdieren of andere ongewenste dieren. De meest voorkomende zijn uitwerpselen.

Heeft u hulp nodig neem dan contact op met ongedierte bestrijders.

Hoe ongedierte herkennen?

Tekenen van ratten

Tekenen van muizen

Tekenen van marters

Tekenen van wespen: gezoem, aanwezigheid van grote aantallen wespen. Meer lezen.

Tekenen van vleermuizen: Schelle geluiden ‘s nachts. Donkere à zwarte uitwerpselen van 4 à 8 mm lengte. De uitwerpselen van vleermuizen lijken op die van muizen met dat verschil dat ze zich verpulveriseren tot poeder als je ze platdrukt.

Tekenen van duiven:: Lawaai van fladderende vleugels en koerende duiven. Vloeibare, extreem bijtende uitwerpselen. Meer lezen.

Professionele muizenbestrijding en -preventie

Als expert in knaagdierbestrijding kan Rentokil de beste strategieën toepassen om uw woning muisvrij te houden, zoals muizenvallen, ultrasoon geluid en muizenkorrels.

Professionele rattenbestrijding en -preventie

Als u een rattenplaag heeft, zijn er een aantal doe-het-zelf oplossingen die u kan proberen. Als deze niet werken, kan Rentokil professionele oplossingen bieden om ervoor te zorgen dat uw huis of bedrijf vrij blijft van ongedierte.

Wat als er vleermuizen op zolder zitten?

In België zijn vleermuizen een bedreigde diersoort. Ze proberen te doden, hun nest weghalen of hen beletten om te kunnen neerstrijken op hun vertrouwde plaats is dus een overtreding van de wet. Zelfs wanneer de vleermuizen uw zolder verlaten hebben, is het verboden om de toegang tot hun verblijfplaats te blokkeren. Zelfs als ze leeg zijn, zijn hun schuilplaatsen dus nog beschermd door de wet.

Als u vermoedt dat er vleermuizen op uw zolder zitten, moet u uw gemeente of een gespecialiseerd opvangcentrum contacteren voordat u een behandeling tegen houtworm, knaagdieren of insecten laat uitvoeren die schadelijk zou kunnen zijn voor de vleermuizen.

Meer informatie over vleermuizen vindt u op de site van het Agentschap van Natuur & Bos.

Hoewel vleermuizen geen grote schade aanrichten, kunnen hun uitwerpselen wel hout aantasten en insecten aantrekken. Bovendien kan het lawaai dat ze maken hinderlijk zijn.

Insectenplaag op zolder

Een insectenplaag op uw zolder kan veroorzaakt worden door de aanwezigheid van eten, textiel of hout. Het is ook mogelijk dat ze aangetrokken worden door de uitwerpselen van andere diersoorten - zoals hierboven vermeld.

Een grondige reiniging en het gebruik van doe-het-zelf insecticides kunnen het probleem misschien onder controle houden, maar als het gaat om een ernstige insectenplaag is een professionele behandeling nodig.

Rentokil beschikt over gespecialiseerde bestrijdingstechnieken - afgestemd op het soort ongedierte waarmee u te maken hebt. Als u meer wilt weten over de behandeling van de insecten die u op uw zolder kunt tegenkomen, ga dan naar:

Motten en hun rupsen in uw texteil

Ander ongedierte

Wespen en wespennesten

Houtworm

Waarom Rentokil?

Al meer dan 85 jaar beschermt Rentokil bedrijven en particulieren in heel België en het Groothertogdom Luxemburg tegen alle soorten ongedierte. Rentokil bestrijdt niet alleen ongedierte: een groot deel van onze activiteiten draait rond preventie – ervoor zorgen dat ongedierte geen kans maakt om uw bedrijf of huis binnen te dringen.

Rentokil, biedt u een breed spectrum aan diensten zodat u voor elke ongedierteprobleem een passende, effectieve oplossing hebt. Vooraleer een voorstel op papier wordt gezet, komt één van onze ongedierte-experts langs om een grondige inspectie te doen en de eventuele risico’s op uw locatie te evalueren of om de bestaande problemen in kaart te brengen.

Geen enkel ander bedrijf kan de service bieden die Rentokil biedt: wij behandelen het probleem en geven u advies over hoe u eventuele toekomstige plagen kunt vermijden. Rentokil heeft servicepunten overal in het land en kan dus zeer snel ingrijpen - waar u ook woont. Onze service is snle, effectief en discreet en wij voeren onze behandelingen zo uit dat de impact op het milieu minimaal is. Ook de veiligheid is één van onze stokpaardjes: de bestrijding van ongedierte moet gebeuren zonder risico’s voor uw gezin en huisdieren.

Denkt u dat u een probleem hebt met ongedierte, neem dan contact op met Rentokil op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een email.

Onze oplossingen voor een muizeninfestatie

Met PestConnect bieden wij 24/7 bescherming en preventie tegen ongedierte dankzij data en technologie

  • 24/7 monitoring en detectie
  • Eenvoudige en realtime rapportages via de MyRentokil applicatie
  • Zowel inzetbaar voor single sites als multisites
Voor meer informatie

Gerelateerde posts