Combattre les souris

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Problemen met muizen in uw bedrijf of in huis?

Muizen zijn steeds op zoek naar voedsel en een warme nestplaats en vinden dit in de buurt van mensen, zoals in bedrijfs- en openbare gebouwen, magazijnen of woningen. Ze kunnen heel wat schade aanrichten aan uw pand, apparatuur en meubilair en kunnen een ernstig gezondheidsrisico betekenen. Daarom is het belangrijk om beroep te doen op een professionele ongediertebestrijder voor vrijblijvend advies om muizen in huis of in uw bedrijf te verjagen of te voorkomen.

Vraagt u zich af wat te doen tegen muizen? Wij helpen u graag.

Bedrijven

0800 20 123

Particulieren

0800 20 160

Rentokil Pest Control: uw professionele partner in ongediertebestrijding

Rentokil is reeds 50 jaar uw betrouwbare partner voor het creëren van een veilige en gezonde leefomgeving in uw bedrijf en uw huis. We beschikken daarvoor over de nodige kwaliteitscertificaten en veiligheidsattesten.
Bent u op zoek naar een gespecialiseerde muizenverdelger voor uw bedrijf of woning of heeft een een andere vraag over milieu- en diervriendelijke ongediertebestrijding of ongediertepreventie? Neem dan contact op met onze experts voor een snelle, efficiënte en discrete oplossing of gratis prijsofferte.

Onze gecertificeerde muizenbestrijders beschikken over de juiste materialen, kennis en expertise om muizen in huis of in uw bedrijf snel en doeltreffend te bestrijden en op termijn te voorkomen. En daar zijn onze klanten in verschillende sectoren getuigen van.

Meer dan 50 jaar ervaring in de ongediertesector

Steeds een gekwalificeerde medewerker bij u in de buurt

Snelle, discrete en veilige service

Steeds een gekwalificeerde medewerker bij u in de buurt

Snelle, discrete en veilige service voor alle soorten ongedierte

Uw gecertificeerde partner in auditondersteuning

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Veelgestelde vragen over muizenproblemen


 • Herkennen van een muizenprobleem

  Denkt u last van muizen te hebben? De typische tekenen van een muizenplaag zijn:

  • Muizen gezien in uw huis of in uw gebouwen
  • Krassende geluiden in muren en plafonds
  • Uitwerpselen - Muizen laten kleine, langwerpige, donkere keutels achter, vooral langs muren of op plaatsen waar ze vaak komen zoals in kasten, garages, opslagruimtes, stapelplaatsen of onder paletten
  • Smeersporen - op plekken waar muizen vaak langs lopen ontstaat een donker loopspoor doordat ze met hun vacht buiksmeer langs de wanden strijken
  • Poot- en staartafdrukken - dit is goed te zien in stoffige ruimtes
  • Kenmerkende geur - Muizen laten een naar muskus en ammoniak ruikend spoor achter, wat voornamelijk waarneembaar is in (half) afgesloten ruimtes
  • Knaagschade - Muizentanden groeien voortdurend, daarom knagen muizen aan zowat alles, van hout en plastic tot elektrische bekabeling en andere harde materialen.
  • Nesten - Muizen gebruiken karton, isolatie en papier om hun nest te bouwen. Ze nestelen zich in warme of op beschutte plaatsen zoals achter kasten, tussen plafonds, in spouwmuren of op zolder en in opslagplaatsen.

  Lees hier meer


 • Hoe muizensoorten herkennen?

  Er leven verschillende soorten muizen in onze contreien. Sommige zijn schadelijker dan andere. Ze hebben elk hun levenswijze en hun karakteristieken. het is dus belangrijk om de wering en de bestrijding van muizen af te stemmen op de soort waarmee je te maken hebt

  Heb je last van een
  muizenplaag en wil u weten van welke soort muis? In België komen heel wat muizensoorten voor, maar hoe herken je ze?
  Bekijk op deze pagina een overzicht van alle muizensoorten en hun karakteristieken.


 • Zijn muizen een risico voor de hygiëne en gezondheid?

  Muizen zijn dragers van verscheidene ziekten en bacteriën. Ze kunnen deze ziektes overdragen op ons voedsel of drinkwater.

  Daarnaast kunnen ze ook ernstige knaagschade toebrengen aan uw bedrijf of huis. Dit leidt tot financiële schade omdat de zaken die kapot zijn moeten hersteld of vervangen worden. Bovendien kan de aanwezigheid van muizen imagoverlies veroorzaken, vooral als uw medewerkers en klanten weten dat u met een muizenprobleem kampt.

  Lees hier meer over de risico's en gevolgen van muizen.


 • Hoe kies je een ongediertebestrijdingsbedrijf?

  Bij een goed ongediertebestrijdingsbedrijf moet de hele organisatie - zowel het management als de servicemedewerkers - voldoen aan de vereiste criteria. Iedereen moet beschikken over degelijke competenties en servicebereidheid.

  Een goede partner in ongediertebestrijding moet in staat zijn om al uw gezondheids- en veiligheidsvragen te beantwoorden en soms zelfs te anticiperen. De service moet op maat gemaakt zijn van uw bedrijf want de omstandigheden in elk bedrijf zijn anders.

  Een ongedierte-expert moet uiteraard respect hebben voor uw eigendom en moet de werkzaamheden dus met uiterste zorg uitvoeren. Hij moet zich vrij voelen om van bij het begin melding maken van eventuele moeilijke situaties. Ook de klant moet op elk moment vragen kunnen stellen of bekommernissen kunnen uiten. Er moet dus wel degelijk een partnership bestaan tussen klant en expert.

  Belangrijkste selectiecriteria

  1. Certifiëringen - licenties en certifiëringen bewijzen dat de service uitgevoerd wordt rekening houdend met de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen.
  2. Lidmaatschap bij verenigingen - lidmaatschap bij sectorverenigingen zoals de Belgian Pest Management Association (BePMA) geven aan dat de verleende diensten uitgevoerd worden door opgeleide mensen en dat het bedrijf voldoet aan de strikte voorwaarden die gesteld worden aan het lidmaatschap.
  3. Klantengetuigenissen - vandaag - meer dan ooit - zijn getuigenissen van andere bedrijven over de service doorslaggevend. Ga te rade bij collega's, vrienden, familie of lees de klantengetuigenissen op de website.
  4. Transparantie - volledige eerlijkheid en transparantie van bij het begin van de samenwerking over de kost, de geleverde service en de duur van de overeenkomst. Duidelijke rapportering is eveneens cruciaal.
  5. Expertise & ervaring - een gereputeerd bedrijf met degelijk opgeleide en ervaren medewerkers kan u gemoedsrust geven zodat u zich enkel hoeft te bekommeren over uw kernactiviteiten.

 • Wat zijn de stappen die u dient te ondernemen?

  1. Over welk ongedierte gaat het?

   De eerste stap in het doeltreffend oplossen van een ongedierteprobleem, is weten met welke soort ongedierte je te maken hebt.

   Je moet er dus zeker van zijn dat je last hebt van muizen en niet van ratten of een andere soort knaagdier.

   De situatie kan nog bemoeilijkt worden doordat knaagdieren nachtdieren zijn en je ze dus zelden overdag aantreft. Maar eenmaal je ze hebt gezien, zijn ze gemakkelijk te herkennen. Muizen zijn veel kleiner dan ratten. Ze hebben een dunnere, harige staart en hebben kleinere, rondere oortjes.

   De tekenen van een muizenprobleem herkennen is even belangrijk dan een waargenomen muis te identificeren. Een getrainde, professionele ongediertebestrijder kan je hierbij uiteraard uitstekend helpen.

   Exact weten met welke soort muis je te maken hebt, is noodzakelijk om de juiste bestrijdingsmethode te gebruiken. Dit bespaart tijd, geld en kopzorgen.


  2. Kies je methode

   Doe je het zelf of laat je het doen door een expert?

   Als je een probleem hebt met muizen, dan heb je 2 keuzes: proberen het zelf op te lossen of een professional inhuren.

   Voor de doe-het-zelf optie heb je de juiste doe-het-zelf producten voor de bestrijding van muizen nodig. Bovendien moet je waarschijnlijk een paar maatregelen treffen om je huis te beschermen tegen muizen.

   Voor de andere optie is het belangrijk dat je de juiste firma onder de arm neemt om je probleem met muizen op te lossen

  3. Onderneem actie

   Neem vandaag nog contact op met Rentokil om uw probleem met muizen voorgoed op te lossen en alle stress die met een muizenplaag gepaard gaat van de baan te ruimen.

   Profiteer van de snelle, efficiënte en discrete diensten van onze experts. Sluit u aan bij duizenden tevreden klanten in heel België.


 • Doe-het-zelf muizenbestrijding

  Als je beslist om zelf het probleem aan te pakken, dan heb je een paar goedkope basisopties.

  Je zou wat muizenvallen kunnen kopen in een doe-het-zelf winkel. Er bestaan heel wat verschillende soorten muizenvallen - gaande van eenvoudige houten modelletjes tot meer gesofisticeerde vallen met lokaas om de muizen in de val te lokken.

  Je huis aanpassen is minstens even belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat de muizen niet meer naar binnen kunnen en dat er geen potentiële nestplaatsen beschikbaar zijn.

  Jonge muizen zijn erg nieuwsgierig en gaan vaak op verkenning. Ze murwen zich door de kleinste gaatjes naar binnen. Een opening ter grootte van een potlood volstaat al.

  Dicht alle gaatjes en spleten onder deuren, rond ramen en leidingen.
  Repareer ook schade aan dakpannen want hierlangs kunnen muizen gemakkelijk binnendringen.
  Hoewel het misschien goedkoper is om het zelf te doen, zijn er toch een aantal risico's aan verbonden.

  je bent er niet zeker van dat je muizenprobleem voorgoed opgelost is
  producten en muizenvallen moeten correct gebruikt worden - lees altijd aandachtig de gebruiksaanwijzing
  doe-het-zelf methodes zijn minder snel effectief - als muizen zich ondertussen hebben kunnen voortplanten in je huis of bedrijf dan zullen ze zich razendsnel voortplanten waardoor je het probleem niet onder controle krijgt. Wist je dat een muizenpaar per jaar zo'n 2.000 nakomelingen kan voortbrengen?


 • Wat zijn de voordelen van een professionele muizenbestrijding?

  Hoe thuis muizen bestrijden?

  Een muizenplaag in je huis is niet enkel gevaarlijk voor je gezondheid. Veel mensen zijn bang van muizen en krijgen er stress van. Als er kleine kinderen in huis zijn, kan de angst zelfs nog groter zijn.

  Als je eerder nog nooit last had van muizen dan weet je waarschijnlijk niet wat je exact moet doen. De meeste mensen liggen er niet wakker van totdat het probleem zich voordoet.

  Een professionele ongediertebestrijder inschakelen om het probleem op te lossen, kan veel gemoedsrust opleveren.

  Met een ongedierte-expert ben je er zeker van dat de producten die in je huis gebruikt worden, beveiligd zijn zodat het gevaar voor kinderen en huisdieren tot een minimum beperkt blijft. Bovendien zijn ze vele malen effectiever dan doe-het-zelf producten waardoor het probleem sneller opgelost wordt.

  Hoe muizen bestrijden in je bedrijf?

  Hoe groot de kans op een muizenplaag in een bedrijf is, hangt in grote mate af van de sector, de grootte van het bedrijf en de wettelijke voorwaarden die gesteld worden aan de sector.

  De impact van ongedierte op een bedrijf is zeer groot. Het heeft een effect op de reputatie, de klanttevredenheid, het moreel van het personeel, operationele efficiëntie en uiteraard ook op de inkomsten en winsten.

  De meeste bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om ongediertebestrijding en -preventie op de lange baan te schuiven en tijd te verspillen met zelf experimenteren. De risico's zijn te hoog.

  Het is beter om het ongediertebeleid over te laten aan een gereputeerd ongediertebestrijdingsbedrijf dat beschikt over voldoende klantenreferenties. Op deze manier beschermt u uw bedrijf op lange termijn tegen mogelijke ongedierteproblemen in de toekomst. Een weldoordacht ongediertepreventieplan geeft aan bij klanten, werknemers, collega's uit de sector, leveranciers en andere stakeholders dat bedrijfshygiëne vooraan op de lijst van prioriteiten staat.


 • Kan u preventief te werk gaan tegen muizen?

  Voorkomen dat muizen uw woning binnendringen, is beter dan een muizenplaag bestrijden. Daarom raden wij u aan om uw woning zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor muizen.

  Er zijn meerdere concrete acties die u kan ondernemen om muizen uit uw woning te weren. Bekijk onze tips op deze pagina.

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login