Combattre les souris

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Hoe een probleem met muizen oplossen?

Over welk ongedierte gaat het?

De eerste stap in het doeltreffend oplossen van een ongedierteprobleem, is weten met welke soort ongedierte je te maken hebt.

Je moet er dus zeker van zijn dat je last hebt van muizen en niet van ratten of een andere soort knaagdier.

De situatie kan nog bemoeilijkt worden doordat knaagdieren nachtdieren zijn en je ze dus zelden overdag aantreft. Maar eenmaal je ze hebt gezien, zijn ze gemakkelijk te herkennen. Muizen zijn veel kleiner dan ratten. Ze hebben een dunnere, harige staart en hebben kleinere, rondere oortjes.

De tekenen van een muizenprobleem herkennen is even belangrijk dan een waargenomen muis te identificeren. Een getrainde, professionele ongediertebestrijder kan je hierbij uiteraard uitstekend helpen.

Exact weten met welke soort muis je te maken hebt, is noodzakelijk om de juiste bestrijdingsmethode te gebruiken. Dit bespaart tijd, geld en kopzorgen.

Kies je methode

Doe je het zelf of laat je het doen door een expert?

Als je een probleem hebt met muizen, dan heb je 2 keuzes: proberen het zelf op te lossen of een professional inhuren.

Voor de doe-het-zelf optie heb je de juiste doe-het-zelf producten voor de bestrijding van muizen nodig. Bovendien moet je waarschijnlijk een paar maatregelen treffen om je huis te beschermen tegen muizen.

Voor de andere optie is het belangrijk dat je de juiste firma onder de arm neemt om je probleem met muizen op te lossen.


 • Doe-het-zelf muizenbestrijding

  Als je beslist om zelf het probleem aan te pakken, dan heb je een paar goedkope basisopties.

  Je zou wat muizenvallen kunnen kopen in een doe-het-zelf winkel. Er bestaan heel wat verschillende soorten muizenvallen - gaande van eenvoudige houten modelletjes tot meer gesofisticeerde vallen met lokaas om de muizen in de val te lokken.

  Je huis aanpassen is minstens even belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat de muizen niet meer naar binnen kunnen en dat er geen potentiële nestplaatsen beschikbaar zijn.

  Jonge muizen zijn erg nieuwsgierig en gaan vaak op verkenning. Ze murwen zich door de kleinste gaatjes naar binnen. Een opening ter grootte van een potlood volstaat al.

  • Dicht alle gaatjes en spleten onder deuren, rond ramen en leidingen.
  • Repareer ook schade aan dakpannen want hierlangs kunnen muizen gemakkelijk binnendringen.

  Hoewel het misschien goedkoper is om het zelf te doen, zijn er toch een aantal risico's aan verbonden.

  • je bent er niet zeker van dat je muizenprobleem voorgoed opgelost is
  • producten en muizenvallen moeten correct gebruikt worden - lees altijd aandachtig de gebruiksaanwijzing
  • doe-het-zelf methodes zijn minder snel effectief - als muizen zich ondertussen hebben kunnen voortplanten in je huis of bedrijf dan zullen ze zich razendsnel voortplanten waardoor je het probleem niet onder controle krijgt. Wist je dat een muizenpaar per jaar zo'n 2.000 nakomelingen kan voortbrengen?

 • Voordelen van een professionele muizenbestrijding

  Hoe thuis muizen bestrijden?

  Een muizenplaag in je huis is niet enkel gevaarlijk voor je gezondheid. Veel mensen zijn bang van muizen en krijgen er stress van. Als er kleine kinderen in huis zijn, kan de angst zelfs nog groter zijn.

  Als je eerder nog nooit last had van muizen dan weet je waarschijnlijk niet wat je exact moet doen. De meeste mensen liggen er niet wakker van totdat het probleem zich voordoet.

  Een professionele ongediertebestrijder inschakelen om het probleem op te lossen, kan veel gemoedsrust opleveren.

  Met een ongedierte-expert ben je er zeker van dat de producten die in je huis gebruikt worden, beveiligd zijn zodat het gevaar voor kinderen en huisdieren tot een minimum beperkt blijft. Bovendien zijn ze vele malen effectiever dan doe-het-zelf producten waardoor het probleem sneller opgelost wordt.

  Hoe muizen bestrijden in je bedrijf?

  Hoe groot de kans op een muizenplaag in een bedrijf is, hangt in grote mate af van de sector, de grootte van het bedrijf en de wettelijke voorwaarden die gesteld worden aan de sector.

  De impact van ongedierte op een bedrijf is zeer groot. Het heeft een effect op de reputatie, de klanttevredenheid, het moreel van het personeel, operationele efficiëntie en uiteraard ook op de inkomsten en winsten.

  De meeste bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om ongediertebestrijding en -preventie op de lange baan te schuiven en tijd te verspillen met zelf experimenteren. De risico's zijn te hoog.

  Het is beter om het ongediertebeleid over te laten aan een gereputeerd ongediertebestrijdingsbedrijf dat beschikt over voldoende klantenreferenties. Op deze manier beschermt u uw bedrijf op lange termijn tegen mogelijke ongedierteproblemen in de toekomst. Een weldoordacht ongediertepreventieplan geeft aan bij klanten, werknemers, collega's uit de sector, leveranciers en andere stakeholders dat bedrijfshygiëne vooraan op de lijst van prioriteiten staat.


 • Hoe kies je een ongediertebestrijdingsbedrijf?

  Bij een goed ongediertebestrijdingsbedrijf moet de hele organisatie - zowel het management als de servicemedewerkers - voldoen aan de vereiste criteria. Iedereen moet beschikken over degelijke competenties en servicebereidheid.

  Een goede partner in ongediertebestrijding moet in staat zijn om al uw gezondheids- en veiligheidsvragen te beantwoorden en soms zelfs te anticiperen. De service moet op maat gemaakt zijn van uw bedrijf want de omstandigheden in elk bedrijf zijn anders.

  Een ongedierte-expert moet uiteraard respect hebben voor uw eigendom en moet de werkzaamheden dus met uiterste zorg uitvoeren. Hij moet zich vrij voelen om van bij het begin melding maken van eventuele moeilijke situaties. Ook de klant moet op elk moment vragen kunnen stellen of bekommernissen kunnen uiten. Er moet dus wel degelijk een partnership bestaan tussen klant en expert.

  Belangrijkste selectiecriteria

  1. Certifiëringen - licenties en certifiëringen bewijzen dat de service uitgevoerd wordt rekening houdend met de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen.
  2. Lidmaatschap bij verenigingen - lidmaatschap bij sectorverenigingen zoals de Belgian Pest Management Association (BePMA) geven aan dat de verleende diensten uitgevoerd worden door opgeleide mensen en dat het bedrijf voldoet aan de strikte voorwaarden die gesteld worden aan het lidmaatschap.
  3. Klantengetuigenissen - vandaag - meer dan ooit - zijn getuigenissen van andere bedrijven over de service doorslaggevend. Ga te rade bij collega's, vrienden, familie of lees de klantengetuigenissen op de website.
  4. Transparantie - volledige eerlijkheid en transparantie van bij het begin van de samenwerking over de kost, de geleverde service en de duur van de overeenkomst. Duidelijke rapportering is eveneens cruciaal.
  5. Expertise & ervaring - een gereputeerd bedrijf met degelijk opgeleide en ervaren medewerkers kan u gemoedsrust geven zodat u zich enkel hoeft te bekommeren over uw kernactiviteiten.

 • Waarom Rentokil?

  Met Rentokil Pest Control als ongediertepartner kunt u zeker zijn van een kwalitatieve bescherming tegen ongedierte.

  Onze focus ligt op het volledig oplossen van uw probleem met ongedierte. Tegelijkertijd geven wij u aanbevelingen om te voorkomen dat hetzelfde probleem terug te kop opduikt in de toekomst.

  Met meer dan 85 jaar ervaring in de ongediertesector kunt u er zeker van zijn dat onze service kwalitatief is en dat onze servicemensen op het hoogste niveau getraind zijn.

  • Certifiëringen - Rentokil België heeft als enige bedrijf in de ongediertsector het CEPA certificaat - een bewijs van onze hoogkwalitatieve service
  • Lidmaatschap bij verenigingen: Rentokil is lid van BePMA - Belgian Pest Managment Association
  • Klantengetuigenissen - wij hebben talrijke klantengetuigenissen van bedrijven die tevreden zijn over onze diensten
  • Tranparantie - ons online en realtime rapporteringssysteem myRentokil geeft u een volledig en transparant overzicht van uw ongediertebestrijding en -preventie
  • Expertise & ervaring - onze servicemensen zijn grondig opgeleid en worden op regelmatige tijdstippen bijgeschoold en getest op hun kennis van het ongedierte en de actuele bestrijdingstechnieken

Onderneem actie

Neem vandaag nog contact op met Rentokil om uw probleem met muizen voorgoed op te lossen en alle stress die met een muizenplaag gepaard gaat van de baan te ruimen.

Profiteer van de snelle, efficiënte en discrete diensten van onze experts. Sluit u aan bij duizenden tevreden klanten in heel België.

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login