0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Kelderzwam behandelen

Kelderzwam is een verzamelterm voor verscheidene schimmelsoorten die hout aantasten in vochtige omstandigheden. Kelderzwam voelt zich prima thuis in vochtige omgevingen en breekt de cellulose in het hout af tot het verkruimelt. Kelderzwam is vaak te vinden op buitenhout, zoals kozijnen, in het bijzonder als de verf of lak is afgebladderd.

Kelderzwam is minder agressief dan huiszwam, omdat het zich alleen kan verspreiden naar gedeeltes van het pand met een hoog vochtniveau. Kelderzwam kan echter aanzienlijke schade aanrichten en vormt een groot risico als het constructiehout aantast. In dat geval kan het uiteindelijk leiden tot het instorten van het gebouw.

Interne kelderzwam wordt meestal veroorzaakt door ernstige waterinloop als gevolg van een lekkend dak, kapotte goten, lekkend sanitair of opstijgend vocht. In dat geval moet niet alleen het kelderzwam maar ook de bron van het vocht worden aangepakt.

Er zijn veel soorten kelderzwam, maar de meest voorkomende is kelderzwam. De effecten van alle soorten kelderzwam zijn echter over het algemeen hetzelfde.

Hoe wordt kelderzwam behandeld?

Bij de behandeling van kelderzwam moet ook het beschadigde hout worden vervangen. Voor het behandelen van deze zwam in constructiehout is een vakkundige behandeling vereist.

In het geval van interne natrot is het ook van belang de bron van het vocht aan te pakken en ook dit dient over het algemeen professioneel te gebeuren.

Kelderzwam onderzoek

Vooraleer Rentokil Pest Control met een eventuele behandeling begint, voert een specialist een grondige inspectie uit om de omvang van het probleem te bepalen. Daarbij wordt ook gekeken waar het vocht – de oorzaak van de kelderzwam - vandaan komt.

Alle plekken rondom moeten gecontroleerd worden. Uiteraard zorgen we ervoor dat alles achteraf weer netjes wordt teruggezet en opgeruimd.

Uit het onderzoek zal blijken in welke mate de kelderschimmel zich heeft verspreid, welke de juiste behandeling is, of er eventueel hout moet vervangen worden en hoe de vochtigheid gestopt kan worden.

Kelderzwam behandeling

De behandelfases van kelderzwam zijn:

  • Bij interne kelderzwam: ervoor zorgen dat de bron van het vocht of de waterinloop gerepareerd wordt.
  • Uitdroging van de plek om verspreiding van het rot vertragen en ervoor zorgen dat het niet terugkomt.
  • Uitsnijden van al het weggevreten hout plus een extra dertig centimeter rondom het aangetaste gebied.
  • Schuren van alle omliggende oppervlakken met een staalborstel om alle kelderzwamsporen te verwijderen.
  • Het resterende hout onderwerpen aan een antischimmelbehandeling.
  • Vervangen van al het verwijderde hout met hout dat tegen kelderzwam behandeld is.

Het is belangrijk om veel zorg te besteden aan het verwijderen en verbranden van hout, stof en vuil zodat de sporen van kelderschimmel zich niet kunnen verspreiden naar andere delen van het gebouw.

Constructiehout mag alleen behandeld of verwijderd worden door een ervaren houtbewerker die weet hoe het gebouw tijdens de werkzaamheden gestabiliseerd moet worden en of reparaties sterk genoeg zijn om de last te dragen. Nalatigheid kan ertoe leiden dat uw pand instort.

Waarom Rentokil?

Met meer dan zeventig jaar ervaring in het behandelen van houtproblemen is er geen ander bedrijf met net zoveel ervaring, vakmanschap en behandelmethoden als Rentokil voor het aanpakken van huiszwam.

Rentokil Property Care is de specialistische afdeling van Rentokil voor het behandelen van houtworm, huiszwam en kelderzwam. We leveren een snelle en effectieve service.

Maar niet alleen onze toonaangevende technische vaardigheden zijn van belang. We weten hoe gevoelig het ligt mensen in uw woning aan het werk te hebben, dus doen we ons uiterste best zo min mogelijk overlast te veroorzaken en ruimen we alles netjes op. Dat is onderdeel van onze servicebelofte aan u.

Praat met de experts - wilt u meer advies over een huiszwam- of ander probleem of wilt u een inspectie van onze verkoopadviseur, contacteer ons GRATIS

Ongediertebestrijding

  • Veilige, effectieve ongediertebestrijding met respect voor het milieu
  • Een breed scala aan opties voor rattenbeheersing, afgestemd op de behoeften van uw huis en bedrijf
  • Met meer dan 1.500 lokale, gecertificeerde ongediertebestrijders, bieden wij een snelle-reactiedienst
Voor meer informatie

Gerelateerde posts