0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Duiven weren is een must!

Een duivennest brengt ongedierte mee

Duiven kunnen heel erg lastig zijn. Hun uitwerpselen zijn vies, ze verspreiden ziektes, ze maken soms ergerlijk veel lawaai en worden vaak hinderlijk omdat ze meestal in grote groepen voorkomen. Hoewel niet iedereen het ermee eens is, worden duiven officieel ondergebracht in de categorie ongedierte. Ze planten zich namelijk heel erg snel voort en passen zich goed aan aan de menselijke leefomgeving – terwijl ze oorspronkelijk eigenlijk op rotsen leefden. 

Naast het esthetisch probleem kunnen duiven ook gevaarlijke situaties creëren doordat oppervlakken glad worden door hun uitwerpselen en er dus gevaar voor uitglijden ontstaat. Bovendien trekken de uitwerpselen van duiven ook ander ongedierte aan (zoals parasieten en vliegen) en wordt je ongedierteprobleem alsmaar erger.

Kan je een duivennest bestrijden?

Er zijn verschillende methodes om overlast door duiven te voorkomen. Ook als de duiven er al zitten. Elke methode heeft zijn specifieke voordelen en de keuze tussen duivenpinnen, duivennetten of duivendraden hangt af van uw situatie. Maar één ding hebben onze producten allemaal gemeen: ze zijn quasi onzichtbaar en ontsieren uw gevel niet.

De klassieke vogelkooi voor het vangen van duiven is natuurlijk ook nog altijd een zeer effectieve methode om de duivenpopulatie onder controle te brengen.

Wat zijn de risico’s van een duivennest?

Duiven zijn net als de meeste vogels gewoontedieren: ze keren dus vaak terug naar dezelfde plek. Als je dus bedenkt hoeveel duiven er terugkomen nadat een volledig duivennest is uitgevlogen, dan weet je hoe groot het probleem kan worden. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk preventieve maatregelen te nemen. Zo kan je vermijden dat dat de terugkerende duiven op jouw dak of in jouw dakgoot nesten gaan bouwen.

Problemen met duiven moeten aangepakt worden want ze kunnen enorm veel schade aanrichten: hun uitwerpselen hebben namelijk een hoge zuurtegraad en tasten de gevel van je huis of bedrijf aan. En dan spreken we nog niet over de onverzorgde indruk die uitwerpselen maken. Duivenwering is dus een must voor je goede reputatie en de gezondheid van je gezin, je medewerkers en je klanten. Het is een eenmalige investering waarmee je in de toekomst veel onnodige kosten voor reparaties en schoonmaak bespaart.

Rentokil beschikt over een team van specialisten in duivenwering. Zij weten als geen ander hoe zij een probleem met duiven optimaal moeten aanpakken. Overtuig uzelf en lees ook het verhaal van een tevreden klant op onze website.

Heb je op dit moment last van duiven of een duivennest? Of wil je problemen vermijden? Neem dan per mail contact op met de experts in duiven van Rentokil of bel ons 24/7 op ons gratis telefoonnummer  0800-20 123.

Wat zijn de risico’s van een duivennest?

Onze weringsmethodes tegen vogeloverlast

Er zijn verschillende methodes om duiven weg te houden van uw gebouw.

  • Voldoet aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn
  • Duurzaam beveiligingssysteem voor uw zonnepanelen
  • Discrete, effectieve methode om duiven te weren
Voor meer informatie

Gerelateerde posts