0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Doe-het-zelf ongediertebestrijder gezocht

Doe-het-zelf ongediertebestrijding is niet super effectief!

Onze ongedierte-experts zien, horen, ruiken en ervaren bijna dagelijks straffe situaties. Ze komen in bedrijven uit allerhande sectoren, maar ook bij particulieren thuis. Vaak hebben zij – voor de komst van de Rentokil ongediertebestrijder – al geprobeerd om het ongedierteprobleem zelf onder controle te krijgen, maar helaas ook meestal zonder succes.

Zo had een dame bakjes water geplaatst in haar tuin met de bedoeling ratten af te schrikken. Wat ze blijkbaar niet wist wat dat bruine ratten enorm veel drinken en dat ze te juist vaak te vinden zijn daar waar er water is. Na het bezoek van onze ongediertebestrijder waren de bakjes dan ook even snel weer verwijderd dan dat ze geplaatst waren.

Een man was doodsbang van de kakkerlakken die in zijn keuken rondliepen. God mag weten waarom maar hij dacht dat alles insmeren met Vaseline wel zou helpen. Niet dus! Het enige dat hij ermee bereikte was dat zijn keuken één vettige boel werd. Gelukkig was er de Rentokil ongediertebestrijder die zijn probleem heeft opgelost.Kat speelt met muis

Een veel gehoorde mythe over het bestrijden van muizen, is het nemen van een kat. Voor een voedingsbedrijf is dit uiteraard zowieso geen oplossing omdat de kat zelf een besmettingshaard kan zijn. Maar ook voor particulieren is dit geen oplossing. Vaak is het zelfs zo dat de kat muizen mee naar binnen brengt. Ze vangt ze, slaat ze vervolgens knock-out met haar poot en begint er dan mee te spelen. Speelgoed laat je toch ook niet buiten slingeren?  Bovendien schijnen sommige muizen niet meer bang te zijn van katten als we het tijdschrift PLoS One mogen geloven.

Doe-het-zelf ongediertebestrijding is niet super effectief!

Spuitbussen tegen kruipende en vliegende insecten kunnen helpen, maar ze moeten correct gebruikt worden. Gebruik ze niet in ruimtes waar kleine kinderen rondlopen (<4 jaar) en lees eerst grondig de handleiding. Bij onjuist gebruik kan je bijvoorbeeld een kakkerlakkenplaag uit elkaar drijven waardoor het probleem nog verergert. Bovendien is het zo dat de meeste mensen teveel vanongediertebestrijder spuitbus het product gebruiken wat negatieve gevolgen heeft voor het milieu. Een professionele ongediertebestrijder gebruikt slechts de hoeveelheid product die nodig is om de plaag onder controle te krijgen zodat de impact op het milieu en de andere organismen zo laag mogelijk is.

Mechanische vallen zijn altijd te koop in winkels en op internet. Je weet wel: van die houten blokjes met een metalen mechanisme dat je moet opspannen en waarop je één of ander lekker hapje moet leggen om de muis aan te trekken. Deze vallen zijn gevaarlijk, niet alleen voor je eigen vingers maar ook voor nieuwsgierige kinderen of huisdieren. Bovendien kan een muis die in de val gevangen zit en die niet meteen opgemerkt wordt, beginnen rotten en stinken. En dit trekt dan weer blauwe vleesvliegen aan. Alweer een extra probleem dus.

Kakkerlakken: het verhaal doet de ronde dat je ze niet mag doodtrappen omdat de eventuele eitjes die dan onder je schoen kleven, zouden kunnen uitkomen waardoor je de plaag verspreidt. Trap de kakkerlak dus gerust dood maar denk eraan: het lost niets op! Eén kakkerlak in je huis is een illusie: het zijn er waarschijnlijk honderden. Enkel een professionele ongediertebestrijder kan een kakkerlakkenplaag de kop indrukken.

Ongediertebestrijding

Met PestConnect bieden wij 24/7 bescherming en preventie tegen ongedierte dankzij data en technologie

  • Veilige, effectieve ongediertebestrijding met respect voor het milieu
  • Een breed scala aan opties voor rattenbeheersing, afgestemd op de behoeften van uw huis en bedrijf
  • Met meer dan 1.500 lokale, gecertificeerde ongediertebestrijders, bieden wij een snelle-reactiedienst
Voor meer informatie

Gerelateerde posts