0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

De mieren zijn terug!

Mieren in je tuin? Vreselijk

Mieren leven meestal in de tuinen zijn voor eigenaars eerder lastposten dan dat het ongedierte is. Ze voeden zich hoofdzakelijk met insecten – ook met mieren van ander kolonies. Maar tijdens hun zoektocht naar voedsel kan het zijn dat ze ook uw huis binnendringen. Mieren worden vooral aangetrokken door zoete en plakkerige substanties. Dus als je gemorst heb, is het aan te raden om meteen schoon te maken.

Tuinmannen hebben zo hun redenen om argwaan te hebben voor mieren. Mieren kunnen lastig zijn als ze in het gazon zitten en ze kunnen de aarde rondom wortels van planten flink verstoren – soms begraven ze zelfs laag groeiende planten met opgegraven aarde.

Mieren cultiveren bladluizen en beschermen hen tegen de aanvallen van hun roofvijanden zoals lieveheersbeestjes. Bladluizen scheiden een kleverige substantie af (honingdauw)  op de bladeren waar mieren gek op zijn. Spijtig voor de gastplant maar honingdauw maakt dat schimmel gemakkelijker groeit. Bladluizen zuigen het sap uit planten wat tot gevolg heeft dat hun groei verstoord wordt. Sommige bladluizen dragen virussen over die een catastrofe betekenen op oogsten zoals aardbeien, frambozen, tomaten en komkommers. Een van de beste manieren om een bladluizenprobleem op te lossen is door de planten regelmatig te checken en de bladeren bij te snoeien die tekenen van schimmel vertonen. Bladluizen kunnen met de hand platgedrukt worden of weggespoten met een spuit.

Als je een mierennest opmerkt in je tuin kan je hem het best met rust laten. Een kolonie kan tot 100.000 mieren tellen en sommige soorten zoals de vuurmier kunnen je een pijnlijke steek bezorgen. Wanneer mieren zich bedreigd voelen, worden ze agressief.

Feiten over mieren

  • De Faraomier is zeer klein: ze meet ongeveer 1.5 à 2 mm. Het is de moelijkste mier om te bestrijden omdat ze in gigantische colonies leven met een paar miljoen werkers en een paar duizenden koninginnen.
  • De Diefmier is de kleinste soort: 1,5 tot 6,5 millimeter. De nesten komen op veel verschillende plaatsen voor – ook in barsten en kasten.
  • Mieren hebben maar weinig vijanden en een kolonie kan relatief lang in leven blijven. Werkmieren kunnen tot 7 jaar leven en de koningin tot 15 jaar.
  • Tuinmieren infiltreren gebouwen terwijl ze voedsel fourageren voor de rest van het jaar. Ze bewegen zich traag voort .
  • De rode mier meet ongeveer 65 mm en een steek van haar angel kan dodelijk zijn voor jonge wilde dieren.
  • De houtmier eet geen hout zoals men zou kunnen vermoeden, maar ze voedt zich met bijna alles wat mensen eten – vooral zoetigheden en vlees. Ze eet ook andere insecten.

Heb je last van mieren en wil je graag een snelle en effectieve oplossing? Neem dan gerust contact met ons op en bel het GRATIS nummer 0800 20 123.

Feiten over mieren

Onze oplossingen tegen mieren

Mieren kunnen vervelend zijn, zeker als ze uw huis binnenkomen. De meeste soorten mieren in dit land brengen geen ernstig gezondheidsrisico met zich mee.

  • Experts zorgen ervoor dat mieren wegblijven van je etenswaren.
  • Mieren kunnen zorgen voor verzakkingen rond je woning. Rentokil heeft hier oplossingen voor.
  • Professionele behandelingen lossen het mierenprobleem op.
Voor meer informatie

Gerelateerde posts