0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Bedwantsen in je koffer?

Bedwantsen mee naar huis?

De lente is weer in zicht. Sinds dit weekend hebben we het zomeruur weer ingesteld en hebben we een uurtje per dag langer licht. Zalig. Het lentezonnetje doet wel moeite maar moet het toch nog afleggen tegen zware wolken die regelmatig stevige bakken regen naar beneden storten.

Misschien ben je er het afgelopen weekend even tussenuit geknepen in een gezellig hotelletje – gezellig met zijn tweetjes of met de familie. Heerlijk! Maar let er wel op dat je geen lastig souvenir mee naar huis neemt na je Paasweekend! Sommige hotels hebben namelijk bedwantsen. Je las er in de vorige blog al het één en ander over, maar een probleem met bedwantsen komt het meest voor in hotels, jeugdherbergen of andere plaatsen waar mensen overnachten.

Kan je bedwantsen voorkomen als je op reis bent?

Reizen wordt voor iedereen toegankelijk tegenwoordig en mensen reizen steeds vaker en verder. Daarom zijn het vooral hotels die een groot risico lopen op bedwantsen.  Gelukkig zijn er manieren om het risico op bedwantsen te verminderen. Op de blog van onze Nederlandse collega’s vind je een paar simpele trucs waarmee je de kans op het mee naar huis nemen van bedwantsen drastisch vermindert.

En wat doe je dan als je thuis komt van je Paasweekend?

Laat ons er dus vanuitgaan dat je de hotelkamer grondig geïnspecteerd hebt vooraleer je er je intrek hebt genomen. Bovendien heb je alle raadgevingen om last van bedwantsen zoveel mogelijk te voorkomen netjes opgevolgd. Tijd om naar huis te gaan. Terug naar de realiteit. Maar voorzichtig want bedwantsen willen ook graag de wereld verkennen en reizen maar wat graag mee in je koffer. Bedwantsen zijn maximaal 5 mm groot (of klein!) en dus is het erg gemakkelijk om er eentje over het hoofd te zien. Hoe voorkom je dan toch dat ze zich niet in jouw bed gaan vermenigvuldigen?

  • Als je weer thuis bent is het een goed idee om je koffer in de schuur of garage te leggen in plaats van ze meteen mee naar boven te nemen, daarmee voorkom je de verspreiding in huis.
  • Bedwantsen verstoppen zich graag tussen de kleren in je koffer. Om te voorkomen dat je een bedwantsgezinnetje mee in huis neemt moet je je kleren op 60° wassen. Bedwantsen kunnen in die temperatuur namelijk niet overleven.

Mocht je toch een bedwantsenprobleem hebben, aarzel dan niet en neem onmiddellijk contact op met Rentokil om deze zeer moeilijk te bestrijden parasieten op een professionele manier aan te pakken. Wij beschikken over verschillende methodes om bedwantsen te bestrijden – in functie van de omstandigheden.

En wat doe je dan als je thuis komt van je Paasweekend?

Bedwantsenpreventie en -bestrijding

Een reeks oplossingen ter preventie en bestrijding van bedwantsen

  • Voorkom reputatieschade en financiële schade door het inschakelen van een expert
  • Proactieve controles op bedwantsen met detectieplaatjes of via hondendetectie
  • Training van het personeel
Voor meer informatie

Gerelateerde posts