0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Bedwantsen in hotelkamers

5 Stappen om bedwantsen in hotelkamers op te sporen

In eerdere blogs hadden we het er al uitgebreid over … bedwantsen zijn terug van weggeweest en zijn op zoek naar het meest interessante jachtgebied in de buurt … JOUW BED!  Soms kom je in contact met deze ongewenste, bloeddorstige wezentjes tijdens één van je reizen. Bedwantsen verspreiden zich namelijk het snelst via hotelkamers. Het is super gemakkelijk voor bedwantsen om zich te verstoppen in de bagage van hotelgasten en zo reizen ze gratis van hotel naar hotel of zelfs naar je huis. Want als je hotelkamer besmet is door bedwantsen, is de kans dat je ze mee naar huis neemt erg groot.

Geen paniek! Wij zetten een aantal tips op een rijtje waarmee je in 5 stappen bedwantsen in hotels op het spoor kan komen. Het enige dat u mee naar huis neemt, zijn uw souvenirs en een mooi bruin kleurtje.

Er zijn geen seizoenen voor bedwantsen: wees dus ALTIJD op je hoede voor bedwantsen in hotelkamers!

5 Stappen om bedwantsen in hotelkamers op te sporen

1. Matras en bedframe

Bedwantsen in hotelkamers (en in alle andere kamers!) houden zich het liefst op in de buurt van hun voedselbron. Daarom is het bed en de omgeving van het bed hun geliefkoosde plekje.

Hoe inspecteer je een matras en bedframe op bedwantsen?

 • Controleer grondig het bedframe en het hoofdeinde. Vergeet hierbij niet eventuele naden of versieringen. Schuif indien mogelijk het bed van de muur en check of er geen bedwantsen achter of onder zitten.
 • Controleer het bed op alle mogelijke barstjes, gaatjes, openingen in hoekjes, enz.
 • Controleer het bedlinnen: de binnen- en buitenkant van de kussenslopen, de dekbedovertrek en het hoeslaken. Let vooral op de naden.

2. Zeteltjes en/of stoelen

Bedwantsen worden aangetrokken door de CO² die wij produceren. Je vindt bedwantsen in hotelkamers dan ook geregeld op plaatsen waar veel “contact” is met hotelgasten zoals stoelen en zetels.

Hoe inspecteer je een zetel of stoel op bedwantsen?

 • Verwijder de kussens en controleer aan beide kanten. Inspecteer ook naden en barstjes.
 • Verwijder de hoezen en check of er geen bedwantsen zitten tussen de ritsen en in de zomen en hoekjes.

3. Kasten en plinten

Hoewel bedwantsen in hotelkamers het liefst zo dicht mogelijk bij hun voedselbron “rondhangen”, vind je ze ook wel op andere plaatsen.

Hoe inspecteer je een kleerkast of plint op bedwantsen?

 • Controleer de binnen- en buitenkast van de kast. Kijk ook of er geen bedwantsen achter, op of onder zitten en vergeet de lades niet.
 • Check naden, handgrepen, gaatjes, barstjes, enz..
 • Inspecteer eventuele openingen tussen de muur en de plinten.

4. Nachtkastjes

Bedwantsen in hotelkamers verstoppen zich ook vaak in meubels die in de omgeving van het bed staan zoals nachttafeltjes.

Hoe inspecteer je een nachtkastje op bedwantsen?

 • Kijk in de lades – vooral in de naden en tussen de handgrepen
 • Vergeet niet onder en achter het nastkastje te kijken
 • Check ook versieringen, nachtlampjes en eventuele kaders.

5. Bagage

Bagage is de grootste boosdoener als het aankomt op bedwantsen in hotelkamers.

Hoe inspecteer je bagage op bedwantsen?

 • Het is aan te raden om je koffer in de badkamer neer te zetten vooraleer je aan je inspectie begint. Zo vermijd je dat ze besmet raakt door bedwantsen – mochten er aanwezig zijn in de kamer.
 • Controleer ook het bagagerekje vooraleer je je koffer erop legt

Waarop moet je letten om bedwantsen in hotelkamers op te sporen?

Nu weet je dus waar je bedwantsen in hotelkamers moet zoeken. Maar hoe herken je de tekenen? Waarop moet je letten?

Tekenen van bedwantsen

 • Levende bedwantsen – Bedwantsen zijn klein, plat en ovaalvormig. Ze hebben 6 poten en 2 antennes en zijn roodbruin van kleur. Volwassen bedwantsen meten gemiddeld 5 à 6 mm.
 • Bloedsporen – Vind je als een bedwants geplet wordt vlak na een maaltijd. Het zijn kleine, rode vlekjes – onverteerd bloed in het lichaam van de bedwants.
 • Donkere/zwarte vlekjes – Bedwantsen scheiden een donkere vloeistof af na te hebben gegeten.
 • Vervellingshuidjes – Bedwantsen vervellen zodat ze kunnen groeien en evolueren naar het volgend stadium van hun levenscyclus.  Dit stopt eenmaal ze volwassen zijn; vervellingshuidjes wijzen vaak op een grotere infestatie.
 • Eitjes van bedwantsen –  Bedwantsen kunnen 200 à 500 eitjes leggen in 2 maanden tijd. Meestal worden ze gelegd in pakketjes van 10. De eitjes van bedwantsen zijn 1 mm groot en roomwit van kleur.

Denkt je dat je bedwantsen in je hotelkamer hebt? Waarschuw dan onmiddellijk het hotelmanagement en eis een andere kamer. Je wilt ze liever niet mee naar huis nemen!

Heb je toch bedwantsen mee naar huis gebracht? Aarzel dan geen seconde en schakel professionele hulp in. Bedwantsen verspreiden zich razendsnel en je kan ze niet zelf bestrijden. Professionele hulp is een ABSOLUTE must. Wacht niet en bel Rentokil op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een email. Wij pakken uw probleem grondig aan zodat u snel weer op uw 2 oren kunt slapen.

Enkele foto’s van bedwantsen in hotelkamers

Bedwantsenpreventie en -bestrijding

Een reeks oplossingen ter preventie en bestrijding van bedwantsen

 • Voorkom reputatieschade en financiële schade door het inschakelen van een expert
 • Proactieve controles op bedwantsen met detectieplaatjes of via hondendetectie
 • Training van het personeel
Voor meer informatie

Gerelateerde posts