0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Overige ongedierte

Er bestaan tal van insecten die thuis of op het werk een plaag kunnen zijn.

Sommige vormen een risico vanwege hun beet of steek, andere omdat ze ziekten verspreiden of voedingsmiddelen verontreinigen. Weer andere brengen schade toe aan eigendommen of materiaal.

Motten

Hoewel motten geen gevaar voor de gezondheid vormen, kunnen ze erg vervelend zijn omdat deze insecten knap wat schade kunnen aanrichten aan kleding, stoffen, bontmantels, leder, tapijten en ander textiel.

Muggen

Beten, rode huid, zwellingen, jeuk, … muggen zijn echte lastpakken die u vooral tijdens de zomermaanden het leven lastig maken. Meestal zijn ze gewoon hinderlijk maar niet gevaarlijk, maar in sommige gevallen kunnen muggen ernstige ziektes overdragen.

Textielinsecten

Textielinsecten zijn motten en kevers die zich voeden met het natuurlijk eiwit 'keratine'. Keratine zit in textiel van dierlijke oorsprong zoals wol, zijde, dierlijk haar, veren en leder. Eigenlijk is het de larve van de het textielinsect, zoals de larve van de tapijtkever, die de schade veroorzaakt. Indien onbehandeld kunnen textielinsecten onherstelbare schade veroorzaken.

Voorraadinsecten

Er zijn veel verschillende soorten voorraadinsecten die zich tegoed doen aan stocks van voedingswaren en andere producten. Deze parasieten kunnen hele voorraden vernietigen zoals gedroogde vruchten, granen, noten, enz. maar ze houden ook van tabak. Voorraadinsecten vormen een bedreiging voor de hygiëne en de gezondheid. Ze komen zowel voor in privé woningen als in bedrijven waar voedselvoorraden aanwezig zijn zoals de voedingsindustrie en de logistieke sector maar ook bij bakkers, voedingswinkels en restaurants.

Marters

De marter is een ongelooflijk dier, maar het kan ook veel schade aanrichten. Bij Rentokil zien we de laatste tijd een duidelijke toename van het aantal interventieverzoeken met betrekking tot marters. Maar de marter is een beschermd dier in België en Rentokil kan hierdoor niet ingrijpen om ze te verjagen of uit te roeien.

Mollen

Een mollenprobleem kan snel optreden en grote schade veroorzaken. Er kan weinig gedaan worden om te voorkomen dat mollen uw tuin binnenkomen Het enige wat men kan doen is het probleem te laten oplossen door professionele mollenvangers zodra het zich voordoet.

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn een veelvoorkomend probleem in huizen en bedrijven. De naam verwijst naar de zilverachtige glans van de schubben die het lichaam bedekken en misschien ook naar zijn vermogen watervlug weg te glippen. Zilvervisjes worden worden in België vooral gevonden in vochtige hoeken in badkamers, toilet, kelders of keukenkastjes. Ook woningen die pas gebouwd zijn, vinden ze ideaal omdat het gebouw dan nog veel vocht bevat. Zilvervisjes zijn voornamelijk 's nachts actief en verstoppen zich overdag.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Download this report

Uw lokale ongedierte-experts

Alle Rentokil-technici zijn hooggekwalificeerd en opgeleid volgens de CEPA en VCA** industrienormen.
Onze lokale teams bieden een breed scala aan wereldwijde innovaties en oplossingen voor muizenbestrijding voor het meest effectieve resultaat.

Pest control expertise
Al meer dan 50 jaar beschermen we huizen en gebouwen tegen ongedierte in heel België
Vertrouw op de experten
Uw gecertificeerde partner in ongediertebestrijding en -preventie. Lid van BePMa, Belgian Pest Management Association
Veilige en efficiënte oplossingen
Een breed scala aan ongedierteoplossingen om aan de behoeften van uw bedrijf of huis te voldoen

Vind een Rentokil locatie dichtbij u

We konden geen toegang krijgen tot uw locatie. Pas uw browserinstellingen aan of voer uw plaats of postcode hierboven in

Waarom Rentokil?

Uw partner in ongediertebestrijding. Vertrouw onze kennis en vakmanschap.