0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Huiszwam behandelen

De huiszwam is een schimmel die cellulose in hout vernietigt, waardoor hout uiteindelijk verkruimelt. Als er niets aan gedaan wordt, kan het de bouwkundige stabiliteit van een gebouw aantasten en tot instorting leiden.

Vooral oudere gebouwen zijn vatbaar voor huiszwam, maar ook nieuwere gebouwen kunnen aangetast worden. Huiszwam is de ergste soort houtrot in gebouwen. Anders dan andere houtaantastende schimmels heeft het geen vochtige omstandigheden nodig om te groeien en kan het zich door het hele gebouw verspreiden in nog niet aangetast hout.

Huiszwam kan zich, als het zich eenmaal gevestigd heeft, snel door een gebouw en aangrenzende panden verspreiden. Sombere, slecht geventileerde vochtige ruimtes en een regelmatige temperatuur vormen een uitstekende voedingsbodem. De schimmelvorming kan heel snel gaan.

Wanneer niet alle omstandigheden gunstig zijn, zal de huiszwam zijn groei niet stoppen. Wanneer alle voedingsbestanddelen uit het hout opgebruikt zijn, zal hij via het metselwerk naar een andere ruimte doordringen en daar het hout gaan aantasten, zelfs al is er geen vocht aanwezig. Zo kan een "gezond" aangrenzend huis door de huiszwam aangetast worden.

Wanneer alle omstandigheden ongunstig zijn, zal de huiszwam niet afsterven, maar in een latente toestand aanwezig blijven. Wanneer de omstandigheden opnieuw gunstig worden, zal zij zich verder ontwikkelen. Vandaar de noodzaak om een aantasting door de huiszwam altijd serieus te nemen.

Als huiszwam onmiddellijk na ontdekking behandeld wordt, zijn de kosten van behandeling en reparatie aanzienlijk lager.

Hoe wordt huiszwam behandeld?

Huiszwam is een agressieve rot, die maar moeilijk onder controle is te krijgen. Huiszwam vraagt om directe vakkundige behandeling, om verdere verspreiding en aantasting van gebouwen te voorkomen.

Huiszwam onderzoek

Huiszwam onderzoek Vooraleer Rentokil Pest Control met een eventuele behandeling begint, voert een expert een grondige inspectie uit om de omvang van het probleem te bepalen. Daarbij wordt ook gecontroleerd of er bijkomende problemen zijn zoals andere soorten zwammen.

Alle risicoplekken moeten gecontroleerd worden. Uiteraard zorgen we ervoor dat achteraf alles weer netjes wordt teruggezet en opgeruimd.

Het onderzoek zal aantonen of de huiszwam zich verspreid heeft, welke de juiste behandeling is en of er eventueel hout moet vervangen worden.

Huiszwam behandeling

De behandelfases van huiszwam zijn:

  • Eventueel vocht drogen om de verspreiding van huiszwam en de sporen ervan te vertragen.
  • Verwijderen van al het aangetaste hout, waaronder hout achter plinten, lambrisering en tegelwerk. Het kan nodig zijn pleisterwerk te verwijderen om het achterliggende houtwerk te controleren op verschijnselen van huiszwam.
  • Het schuren en diepreinigen van alle oppervlakken, waaronder bakstenen en pijpen, om alle overblijfselen van de huiszwam en zijn sporen te verwijderen.
  • Het toepassen van een anti-schimmelbehandeling op het overgebleven hout en het metselwerk.
  • Het vervangen van al het verwijderde hout met hout dat tegen huiszwam behandeld is.

Men moet er goed op letten dat hout, stof en vuil zorgvuldig verwijderd en verbrand worden , zodat er geen sporen van de huiszwam kunnen verspreid worden naar andere delen van het gebouw.

Constructiehout mag alleen behandeld of verwijderd worden door een ervaren houtbewerker, die weet hoe het gebouw tijdens de werkzaamheden gestabiliseerd moet worden en of reparaties sterk genoeg zijn om de last te dragen. Nalatigheid in deze kan ertoe leiden dat uw pand instort.

Waarom Rentokil?

Met meer dan zeventig jaar ervaring in het behandelen van houtproblemen is er geen ander bedrijf met net zoveel ervaring, vakmanschap en behandelmethoden als Rentokil voor het aanpakken van huiszwam.

Rentokil Property Care is de specialistische afdeling van Rentokil voor het behandelen van houtworm, huiszwam en kelderzwam. We leveren een snelle en effectieve service.

Maar niet alleen onze toonaangevende technische vaardigheden zijn van belang. We weten hoe gevoelig het ligt mensen in uw woning aan het werk te hebben, dus doen we ons uiterste best zo min mogelijk overlast te veroorzaken en ruimen we alles netjes op. Dat is onderdeel van onze servicebelofte aan u.

Praat met de experts - wilt u meer advies over een huiszwam- of ander probleem of wilt u een inspectie van onze verkoopadviseur, contacteer ons GRATIS.

Ongediertebestrijding

  • Veilige, effectieve ongediertebestrijding met respect voor het milieu
  • Een breed scala aan opties voor rattenbeheersing, afgestemd op de behoeften van uw huis en bedrijf
  • Met meer dan 1.500 lokale, gecertificeerde ongediertebestrijders, bieden wij een snelle-reactiedienst
Voor meer informatie

Gerelateerde posts