kakkerlakken t'huis bestrijden

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Kakkerlakken

Kakkerlakken in huis betekenen een hoog risico. Ze zijn dragers van tal van ernstige ziekten waaronder salmonella, dysenterie, gastro-enteritis en tyfus. Het risico is vooral hoog in huizen met kinderen, ouderen of zieken. Uitwerpselen van kakkerlakken kunnen bovendien eczeem en astma veroorzaken.

Afgezien van de gezondheidsrisico's zijn kakkerlakken bijzonder onsmakelijk om in uw bedrijf of in huis te hebben. Niet alleen zien ze er eng uit, maar ze produceren ook een onaangename geur die blijft hangen aan het voedsel en de voorwerpen waarmee ze in contact komen.

Kakkerlakken kunnen zich snel voortplanten. Om te voorkomen dat kakkerlakken zich vestigen of naar omringende gebouwen verspreiden, is snel ingrijpen van essentieel belang.

Rentokil Pest Control maakt een plan om kakkerlakken te bestrijden op maat van uw specifieke situatie. Bel Rentokil Pest Control gratis of stuur een e-mail zodat uw probleem met kakkerlakken voorgoed tot het verleden behoort.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Hoe houdt u kakkerlakken op afstand?

De meest effectieve manier om kakkerlakken te bestrijden is door ervoor te zorgen dat ze geen voedsel en water krijgen. Sluit daarnaast toegangspunten af, belangrijke risicoplekken zijn spleten onder deuren of rondom pijpen naar buiten of naar omringende panden.

Sluit ook gaten af waar kakkerlakken zich kunnen verstoppen: kakkerlakken zijn nachtdieren en verbergen zich overdag in naden en kieren in wanden, achter plinten of stopcontacten.

Hoe bestrijdt u kakkerlakken?

Een kakkerlakkenprobleem dat niet bestreden wordt, breidt zich snel uit en verspreidt zich naar naastgelegen panden en woningen.

Doe-het-zelf producten om kakkerlakken te bestrijden zijn in tal van winkels verkrijgbaar. Voor een gevestigd kakkerlakkenprobleem is professionele ongediertebestrijding nodig om te garanderen dat het probleem niet terugkeert.

Het is verder zeer moeilijk om met producten voor particulieren alle plaatsen waar kakkerlakken zich verbergen te bereiken. Vooral wanneer overlevende kakkerlakeitjes uitkomen is terugkeer van het probleem waarschijnlijk.

Kakkerlakken professioneel bestrijden

Heeft u een kakkerlakkenprobleem in uw bedrijf? De experts van Rentokil kunnen met een professionele kakkerlakkenbestrijding en -preventie u helpen uw faciliteiten te beschermen. 

De experts van Rentokil hebben snelle, effectieve en veilige anti-kakkerlakken oplossingen om uw bedrijf te beschermen:

 • het is niet nodig om uw woning te ontruimen
 • de behandeling is veilig voor uw omgeving, gezin en huisdieren
 • u ondervindt geen enkele hinder van de werkzaamheden
 • onze service is discreet
 • onze experts houden rekening met het milieu en gebruiken slechts de hoeveelheid producten die nodig is zodat het milieu zo weinig mogelijk impact ondervindt van de behandeling

Kakkerlakken kunnen een groot gezondheidsrisico vormen. Het is van essentieel belang om de tekenen van kakkerlakken vroeg te herkennen om ernstige infestatie te voorkomen. Voor een geschikte anti-kakkerlakbehandeling is het noodzakelijk om het type kakkerlak te bepalen.

Kakkerlakken kunnen door hun afgeplatte lijf vrij eenvoudig van de ene naar de andere kamer en/of woning of bedrijfspand lopen. Het kan zijn dat (jonge) kakkerlakken zijn binnengedrongen zonder dat ze zijn opgemerkt. Jonge kakkerlakken zijn erg klein (± 1 millimeter) en voor veel mensen niet herkenbaar als kakkerlak. Bij kakkerlakkenoverlast in een woonhuis is dus in het belang van alle bewoners dat ook de omliggende woningen worden behandeld.

Wat moet u doen vóór de behandeling tegen kakkerlakken?

Vooraleer de behandeling tegen kakkerlakken gestart wordt, moet u eerst een aantal richtlijnen in acht nemen:

 • Verwijder alles etenswaren die niet afgesloten zijn uit de te behandelen ruimte
 • Maak de te behandelen ruimte grondig schoon zelfs onder elektrische huishoudtoestellen, keukenkasten – zowel aan de binnen- als aan de buitenkant
 • Verwijder vóór de behandeling tegen kakkerlakken alle sporen van de insecten zoals eipakketjes (oötheken), uitwerpselen, cocons en vervellingen met de stofzuiger.
 • Lees ook de Tips tegen Kakkerlakken

Kakkerlakken: bestrijding door Rentokil

Rentokil biedt u een effectieve en snelle behandeling tegen kakkerlakken. Onze ervaren technici beschikken over de kennis die absoluut vereist is om u en uw familie voor eens en voor altijd te verlossen van kakkerlakken zodat uw huis opnieuw een leefbare en aangename plek wordt om te wonen. Alle maatregelen die getroffen worden in het kader van de bestrijding van kakkerlakken zijn afgestemd op uw specifieke leefomgeving en uw noden.

Er bestaan verschillende manieren om kakkerlakken te bestrijden. De keuze van de behandeling hangt af van de plaats waar de kakkerlakkenplaag zich bevindt, de ernst van het probleem, het soort kakkerlak en de omgeving. Rentokil biedt een uitgebreid gamma innovatieve behandelingen tegen kakkerlakken – of het nu gaat over een infestatie in de kelder, de keuken, in wanden, valse plafonds, leidingen, badkamers, zwembaden of sauna’s. De meest gebruikte behandeling voor een plaag van kakkerlakken, is het gebruik van gel.

Veelgestelde vragen over kakkerlakken


 • Kunnen kakkerlakken vliegen?

  De Duitse en Amerikaanse kakkerlak kunnen niet vliegen. Wel kunnen ze zich vanaf grote hoogte naar beneden laten zweven. Dit doen ze alleen bij een zeer hoge temperaturen. De Oosterse kakkerlak kan niet vliegen en zweven. De bruinbandkakkerlak kan wel vliegen. Deze soort komt met name voor in Afrika. In Belgiëse bejaardentehuizen worden bruinbandkakkerlakken sporadisch aangetroffen. Ook de Australische kakkerlak kan vliegen. Deze kakkerlaksoort komt zelden voor in woningen, omdat deze kakkerlak leeft in warme, vochtige omgevingen zoals in tropische kassen en zwembaden.


 • Neem de eitjes mee onder je schoen als je een kakkerlak doodtrapt?

  Nee, dat kan niet. De eitjes van kakkerlakken zitten in een eipakket. Zwangere vrouwtjes dragen dit voor een bepaalde tijd met zich mee. De eitjes kunnen zich alleen in het eipakket ontwikkelen tot kakkerlakken. Stap je per ongeluk op een kakkerlak met eipakket, of op een eipakket, dan trap je deze kapot, waardoor de eitjes zich niet meer kunnen ontwikkelen tot volwassen kakkerlakken.


 • Hoe weet ik of ik last heb van kakkerlakken?

  Kakkerlakken laten verschillende sporen achter, zoals uitwerpselen, vervellingshuidjes, eipakketjes, schade veroorzaakt door kakkerlakken, een vreemde geur en het zien van levende kakkerlakken in bijvoorbeeld, keukens, washokken en kelders.


 • Hoe voorkom ik kakkerlakken?

  De meest effectieve manier om de kakkerlakken te voorkomen is om ze te geen gemakkelijke toegang te geven tot voedsel, water en onderdak, wat de belangrijkste factoren zijn die hen naar uw huis of bedrijf trekken.


 • Hoe kom ik van kakkerlakken af?

  Er zijn voldoende doe-het-zelf producten te koop om zelf van uw kakkerlakkenprobleem at te komen. Deze producten werken vaak niet voldoende. Professionele ongediertebestrijding is de meest effectieve manier om kakkerlakken te bestrijden in uw bedrijf of woning.


 • Hoe bestrijdt Rentokil kakkerlakken?

  Wij brengen op diverse plaatsen een lokaasgel aan. U hoeft de ruimte hiervoor niet te ontruimen. U hoeft ook zelf uw woning of bedrijfspand niet uit tijdens de bestrijding. Schoonmaken voor bestrijding is noodzakelijk. Na de bestrijding hoeft u niet schoon te maken, omdat wij de gel zeer gericht aanbrengen.

Voor meer advies of om een afspraak te maken met één van onze Rentokil-experts, contacteer ons  via het gratis nummer 0800 20 123 of stuur ons een e-mail. We staan 24/7 tot uw beschikking en we streven ernaar snel een oplossing te vinden voor de kakkerlakkenplaag in uw bedrijf.

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login