Vårt mål er å benytte miljøriktige metoder. Derfor er vi medlem av Grønt Punkt.

I over 50 år har vi beskyttet eiendommer mot skadedyr over hele Norge

Som godkjente skadedyrbekjempere via Folkehelseinstituttet, garanterer vi riktige behandlingsmetoder

5 håndfaste tips for å holde rottene borte

 1. Kommer de seg inn?
  Rottene kommer seg ikke inn hvis sprekken er mindre enn 12 millimeter. Vil du sikre deg mot mus bør sprekker være mindre enn 6 millimeter. Rotter er kjempeflinke til å klatre. Har du trær inntil huset, sørg for at luftespalter og lignende er tettet.
 2. Tett disse sprekkene
  Har du åpninger mellom kledning og mur, eller åpninger i steinmur? Tett sprekkene. Bruk sperrebånd hvis du har gliper under kledningen. Rottene kommer ofte inn mellom kledning og grunnmur. Undersøk også rørgjennomføringer. Er det åpent rundt kabler? Tett åpningene.
 3. Mater du rottene?
  Reduser skadedyrenes mattilgang ved å sikre søppelkassen, sjekk at rottene ikke får tak i fuglematen og oppbevar dyrefor sikkert. Spesielt solsikkefrø er populær rottemat. Sørg for at du ikke har søppel i hagen, og rydd bort nedfallsfrukt.
 4. Manglende slukrister
  Rottene kan komme inn via avløpsnettet, sluk eller rør. Har du slukrister over slukene i kjelleren?
 5. Hold orden rundt huset
  Sørg for at det er ryddig rundt boligen. Da hindrer du at rottene har gjemmesteder. Ikke stable veden inntil veggen.