Houtworm legt loodje in CO2-tent

In het Stadhuismuseum in Zierikzee, dat vanaf volgende week twee jaar wegens renovatie is gesloten, wordt vrijdag een CO2-tent geplaatst.

Objecten van hout en textiel uit de collectie worden volgende week in deze tent gezet. Daarna vullen medewerkers van Rentokil Pest Control de tent met een hoge concentratie kooldioxide (CO2). Het is de bedoeling dat de voorwerpen vier tot vijf weken in deze 'bubble' blijven staan. Alle insecten, waaronder houtworm, leggen dan het loodje. Ook larven en eitjes worden gedood.

Na de behandeling kan de collectie veilig in het depot worden geplaatst tot het museum weer opengaat. Ongediertebestrijding past in het project Schoonmaakstraat. Hierin worden de voorwerpen niet alleen schoongemaakt, maar ook gecontroleerd op vraat, schimmel, waterschade en corrosie.

Komend weekeinde is het museum nog twee dagen gratis toegankelijk. Burgemeester Jack Asselbergs sluit het museum zondag om 16.00 uur.

Dit artikel is verschenen op 10 september 2008 in de Provinciale Zeeuwse Courant.


Vestigingen


Zoeken


Ik zoek hulp met...

Contact


Neem contact op met uw lokale vestiging

Bel ons: 0800 237 8745

Of vul uw gegevens in en we bellen u terug

myRentokil login