Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Hoe een wespennest verwijderen

Als u te maken hebt met grote aantallen wespen in uw huis of tuin, is het heel erg waarschijnlijk dat u ergens in de buurt een wespennest hebt. Een enkel wespennest bevat gemiddeld 10 à 15.000 wespen die zich in grote zwermen kunnen groeperen en aanvallen als ze zich bedreigd voelen. Als de plaats waar het wespennest zich bevindt gevaarlijk is voor mensen of huisdieren moet het verwijderd verwijderd worden.

Naar het einde van de zomer toe worden de wespen echt gevaarlijk. Het is beter om een wespennest eerder te verwijderen - voordat de wespen agressief worden.

Klik hier om de informatiefiche over wespen te downloaden.

De “wespennest” service van Rentokil

Als u een wespennest ontdekt, mag u vooral niet wachten en moet u onmiddellijk contact opnemen om het wespennest te verwijderen.

De Rentokil ongedierte-experts pakken het bestrijden van wespen snel, efficiënt en veilig aan:

  • het bestrijden van wespen is veilig voor uw omgeving, gezin en huisdieren
  • u ondervindt geen enkele hinder van de werkzaamheden
  • het is niet nodig om uw woning te ontruimen als het wespennest zich binnenshuis bevindt

Voor meer advies over het verwijderen van een wespennest of voor een bezoek van een Rentokil specialist kunt u ons bellen op het gratis nummer 0800 20 160. Of stuur ons een email.

De prijs voor het verwijderen van een wespennest hangt af van het aantal en de bereikbaarheid. Vraag gerust een prijsofferte aan.

Wespennest: hoe een wespennest verwijderen?

Het nest is gebouwd van gekauwd hout en heeft karakteristieke, papierachtige wanden. In het voorjaar begint de koninginnenwesp met de bouw van het nest, maar zodra de werkers uitkomen, nemen zij de bouw over.

In de vroege zomer is een normaal wespennest zo'n 30 cm groot, maar ze kunnen ook veel groter zijn. Plaatsen waar vaak wespennesten worden aangetroffen zijn dakranden, vlieringen of schuren en bijgebouwen.

Wespenzwermen zijn gevaarlijk. Zoek bij twijfel altijd professionele hulp. Mocht u toch beslissen om zelf het wespennest te verwijderen, houd dan rekening met onderstaande tips:

  • Voer de behandeling ‘s nachts uit indien mogelijk - op dat ogenblik zijn wespen namelijk minder agressief. let op want ze reageren heel snel op de aanwezigheid van licht. Vermijd het gebruik van een lamp want het licht zou ervoor kunnen zorgen dat de wespen uit het nest vliegen.

  • Verwijder het wespennest niet als u vermoedt dat u allergisch bent aan het gif van wespen, als het nest zich binnen bevindt of als het moeilijk bereikbaar is.

  • Denk om uw veiligheid - een wespennest verwijderen op een ladder is echt geen goed idee.

  • Bescherm u tegen wespensteken - draag handschoen, lange mouwen en lange broek en zet een hoed op - liefst met een netje.

Een wespennest bevindt zich vaak ook onder de grond of verborgen onder een betonnen plaat, een berg stenen, enz. In deze gevallen is het verwijderen van het wespennest heel moeilijk. Doe een beroep op een professionele ongediertebestrijder die met gespecialiseerd materiaal het wespennest kan verwijderen.


Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login