Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Wespen, hoornaars en bijen

De zomer staat synoniem voor het storend gezoem van wespen rondom terrassen. Wespen in de nabijheid van huizen of terrasjes van HoReCa uitbaters vallen mensen lastig, creëren vaak paniek en kunnen soms zelfs gevaarlijk zijn. Wespen die op zoek zijn naar voedsel worden - naarmate de zomer vordert - steeds agressiever. Een wespensteek is in het beste geval gewoon pijnlijk, maar als je allergisch bent aan het gif van wespen, dan kan een wespensteek op de verkeerde plaats zelfs dodelijk zijn.

Wat kan je doen tegen wespen? Hier vind je enkele tips over hoe je een probleem met wespen kan herkennen, welke de gevaren zijn en waarom je een wespennest moet laten verwijderen door een professionele ongediertebestrijder.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

1. Contact

Contacteer ons. Er is altijd een expert bij u in de buurt die uw probleem snel kan oplossen.

 • Locale experts
 • Uw vraag wordt binnen 24 uur beantwoord (Ma - Vrij)

2. Inspectie

Onze ongedierte-expert bespreekt uw ongedierteprobleen, komt ter plaatse voor een inspectie en maakt een GRATIS offerte.

 • Afspraak op een tijdstip dat u past
 • Op maat gemaakte oplossingen
 • Professioneel opgeleide experts

3. Service

Onze professioneel opgeleide servicemedewerkers lossen uw probleem op

 • Afspraak op een tijdstip dat u past
 • Bestrijding met respect voor het milieu
 • Veilig voor kinderen en huisdieren

4. Opvolging

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het oplossen van uw probleem wordt op voorhand bepaald.

 • Gegarandeerd resultaat
 • Preventietips
 • Discrete interventie
Contacteer ons nu

Haal wespen en bijen niet door elkaar

Opgepast! het is niet omdat je een geel en zwart gestreept insect ziet dat je er moet op kloppen! Blijf vooral kalm en verzeker u er eerst van dat het wel degelijk om een wesp gaat. Als het een hommel of een bij is, loopt u geen enkel gevaar. Ze zijn niet agressief. In tegendeel: deze insecten zijn essentieel voor ons ecosysteem!

Bescherming van bijen en hommels

Wespen en bijen worden wel eens met elkaar verward - ook al zijn bijen eerder bruin van kleur dan zwart en zijn ze ook veel hariger.

Als u denkt dat u te maken hebt met een bijennest, dan moet u een beroep doen op een imker om het nest te komen verwijderen. Bijen zijn immers een beschermde diersoort en mogen niet bestreden worden.

Wat gedaan met een bijennest?

Bijen zijn minder agressief dan wespen en steken ook minder gauw.

Bovendien zijn bijen uiterst nuttige beesten en worden sommige soorten in hun voortbestaan bedreigd. Indien mogelijk moeten bijen daarom niet gedood worden en moeten hun nesten met rust worden gelaten.

Als een bijennest een hoog risico oplevert - bijvoorbeeld omdat een nest zich in een woning, in een ziekenhuis of vlak bij mensen die allergisch zijn voor bijensteken bevindt - kan het nest worden verplaatst naar een veiliger plek.

Rentokil kan u daarbij niet helpen. Neem contact op met een imker, deze kan u verder adviseren. U kunt ook op het internet zoeken naar de dichtstbijzijnde imker in Vlaanderen op www.konvib.be

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login