Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 123  of mail ons

Voorraadinsecten

Er zijn veel verschillende soorten voorraadinsecten die zich tegoed doen aan stocks van voedingswaren en andere producten. Deze parasieten kunnen hele stocks vernietigen zoals gedroogde vruchten, granen, noten, enz. maar ze houden ook van tabac.

Voorraadinsecten vormen een bedreiging voor de hygiëne en de gezondheid. Ze komen zowel voor in privé woningen als in bedrijven waar voedselvoorraden aanwezig zijn zoals de voedingsindustrie en de logistieke sector maar ook bij bakkers, voedingswinkels en restaurants. (link to your business Food processing, logistics, retail food, retail food, Horeca)

Een infestatie door voorraadinsecten kan catastrofale gevolgen hebben doordat voorraden onbruikbaar worden voor consumptie.

Het is essentieel om de oorzaak van de besmetting te vinden en ze zo snel mogelijk effectief te bestrijden. De experts van Rentokil zijn speciaal opgeleid om het soort insect te determineren en een gepaste oplossing voor uw specifiek probleem voor te stellen.

Neem contact op met Rentokil op het gratis nummer 0800 20 123 of stuur ons een e-mail als u een probleem hebt met voorraadinsecten.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Mogelijke schade door voorraadinsecten

Hoewel voorraadinsecten klein zijn, kunnen ze grote schade toebrengen aan machines en voedselvoorraden.

 • Spinsels van de larven kunnen ernstige verstoppingen en schade aan machines veroorzaken.
 • Besmet graan kan opwarmen, wat kan leiden tot de versnelling van het probleem en kan leiden tot problemen met vocht, schimmel en zelfs massaal kiemen van graan.
 • Bederven van etenswaren en goederen.
 • Niet-naleving van de wetgeving kan leiden tot grondstoffen die worden afgekeurd.
 • Besmetting van grondstoffen en levensmiddelen door uitwerpselen.

Bij Rentokil, hebben we een team van deskundigen met jarenlange ervaring in de voedingsindustrie om problemen met voorraadinsecten op te lossen. Ons team bestaat uit onafhankelijke QA inspecteurs, een entomoloog en bestrijdingstechnici.

We kunnen problemen met voorraadinsecten snel en effectief voor u oplossen. Daarnaast bieden we uitgebreide QA inspecties om eventuele problemen snel te identificeren, nog voordat de insecten zich kunnen ontwikkelen tot een plaag.

Wilt u weten of u problemen heeft met voorraadinsecten? Lees hoe u de tekenen van voorraadinsecten kunt herkennen.

Neem contact op met Rentokil op het gratis nummer 0800 20 123 of stuur ons een e-mail als u een probleem hebt met voorraadinsecten.

Soorten voorraadinsecten

Voorraadinsecten in huis

Niets is zo lastig dan voorraadinsecten te ontdekken in uw huis omdat u noodgedwongen al uw kasten zal moeten leegmaken en grote schoonmaak zal moeten doen. Voorraadinsecten komen gemakkelijk uw woning binnen om zich te goed te doen aan het eten dat u gekocht hebt.

Veel van deze insecten zijn zo klein dat u een probleem waarschijnlijk eerst niet opmerkt, maar er zijn een aantal signalen waar u op kunt letten.

Wat moet u doen als u voorraadinsecten vindt in uw voedingswaren?

Voorraadinsecten beperken zich meestal niet tot die ene zak bloem waar ze eerst in zaten. Ze kunnen zich snel verspreiden naar ander voedsel, zoals gedroogd fruit, rijst en ontbijtgranen.

Weetjes over voorraadinsecten

 • De meeste voorraadinsecten worden aangetroffen in besmet voedsel in keukens, keukenkastjes, de voorraadkast of in kamers in de buurt van een bron van voedsel.
 • De meest voorkomende insecten die voedingsmiddelen besmetten in woningen zijn broodkevers en de Indische meelmot.
 • Broodkevers planten zich voort in vaste, zetmeel houdende producten, als pasta, hondenbrokken, koekjes, muesli, etc.
 • Getande notenkevers eten o.a. granen, gedroogd fruit, macaroni, koekjes en crackers.
 • De larven van de Indische meelmot eet dezelfde granen, gedroogde vruchten en noten als andere voorraadinsecten, maar ze besmet ook gedroogde kruiden en groenten, specerijen, droog hondenvoer, visvoer, cakemix en vogelzaad.
 • Voorraadinsecten kunnen zich door een verpakking heen bijten om het voedsel erin te eten of er eieren te leggen.

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login