Vlooienbeten

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Vlooienbeten

Vlooien bij mensen zijn niet echt prettig te noemen, maar huisdieren hebben er veel meer last van dan wij. Uw hond of kat voelt constant jeuk en moet de hele tijd krabben of zichzelf in de pels bijten. Mensen voelen het onmiddellijk als ze gebeten worden door vlooien, maar pijn doet het niet echt. Het is vooral de jeuk - een reactie van het lichaam op de beet - die het lastigst is.

Vlooien: hoe herkent u vlooienbeten?

Vlooienbeten worden gekenmerkt door kleine zwarte vlekjes met een rode rand. De zwelling is minder uitgesproken dan bij andere insectenbeten.

Een vlo bijt vaak twee of drie keer in hetzelfde gebied op zoek naar bloed. Een vlooienbeet wordt meestal direct gevoeld, maar doet niet echt pijn. De overlast komt vooral van de jeuk, die een gevolg is van de reactie van het lichaam op de beet. Raadpleeg onze paragraaf over het behandelen van insectenbeten voor meer advies.

Kleine kinderen lopen meer risico op vlooienbeten, vooral als ze op de grond spelen. Ze zijn meestal ook gevoeliger voor vlooienbeten dan volwassenen.

Sommige mensen ontwikkelen na meerdere beten een allergische gevoeligheid voor vlooienbeten, met een jeukende huiduitslag of eczeem tot gevolg. Raadpleeg uw apotheek voor advies en behandeling.

Denkt u dat u vlooien in huis hebt?

Als u vermoedt dat vlooien in huis hebt, neemt u best een professionele ongediertebestrijder onder de arm zodat u kan vermijden dat het probleem zich verspreidt over heel het gebouw.

Als u gebeten wordt maar u weet niet exact door welk insect, bel ons dan gerust. Aan de hand van een paar vragen kunnen wij proberen te achterhalen over welke soort ongedierte het gaat. Beten van vlooien worden wel eens verward met beten van bedwantsen.


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login