Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Vlooien in huis

Meestal komen problemen met vlooien voor in huizen waar katten en honden wonen. Maar het is best mogelijk dat u na een verhuizing last krijgt van vlooien doordat de vorige bewoner huisdieren had.

Vlooien kunnen ziektes overbrengen, maar dat gebeurt niet vaak in onze regio's. Het grootste probleem is eerder het ongemak veroorzaakt door vlooienbeten bij mensen en huisdieren.

Effectieve preventie tegen vlooien

Vlooien in huis is geen pretje. Probeer dan ook zoveel mogelijk om een infestatie door vlooien te voorkomen. De beste manier om vlooien te voorkomen, is een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen nemen.

Huisdieren, zoals honden en katten, zijn de belangrijkste bron van vlooien in het huis. Wanneer uw huisdier vlooien heeft, dan zal het zich waarschijnlijk vaker krabben of in zijn vacht naar de vlooien bijten. Zelfs met de beste zorg is het moeilijk om uw hond of kat volledig tegen vlooien te beschermen. Vaak kammen met een vlooienkam kan voldoende zijn om te voorkomen dat de vlooien zich nestelen. U kunt ze ook beschermen door ze een vlooienband te geven of te behandelen met een vlooienmiddel - iets wat regelmatig moet gebeuren. Zelfs katten die uitsluitend binnen leven, moeten regelmatig een anti-vlooien behandeling krijgen.

Raadpleeg uw dierenarts als er tekenen van irritatie optreden, zoals een rode huid of kale plekken in de vacht.

Tips om vlooien te voorkomen

Als u huisdieren hebt, dan is het belangrijk dat u voorkomt dat vlooien zich kunnen nestelen in tapijt en slaapplaatsen:

  • Stofzuig tapijt en meubilair waar huisdieren slapen om vlooien en eitjes te verwijderen. Gebruik de sterkste zuigkracht die de stofzuiger aan kan. Wees voorzichtig bij het legen van de stofzuiger, omdat de vlooien nog levend zijn.
  • Stop een stuk vlooienband in de stofzak van uw stofzuiger.
  • Schud en klop kussens en manden van huisdieren buiten uit, zodat de vlooien en de eitjes eraf vallen.
  • Maak de slaapplaats van uw huisdier elke week schoon. Was de spulllen liefst boven de 50°C, zodat vlooien gedood worden.
  • Wees voorzichtig bij het verplaatsen van manden, tapijten enz. om verspreiding van eitjes te voorkomen.
  • Plaats de mand van uw huisdier bij voorkeur op een plek zonder tapijt, bijvoorbeeld op een houten vloer.

Kleine vlooienplagen kunnen behandeld worden door de plekken te bespuiten met insectendoder of vlooiendodende sprays.

Grote vlooienplagen kunnen zich in het hele huis verspreid hebben en vragen om een professionele behandeling.

Rentokil biedt een service om vlooien en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

Wist u dat? Na een bloedmaaltijd kunnen kattenvlooien tussen de 25 en 40 eitjes per dag leggen, op uw huisdier of in zijn slaapplaats. Een enkele vlo kan tot 2.000 eitjes leggen gedurende haar leven.

Hoe herkent u de tekenen van vlooien?

Vlooien: een moeilijk op te lossen probleem

  • De poppen van vlooien kunnen twee jaar lang blijven ‘sluimeren’. Zij komen alleen uit wanneer de omstandigheden gunstig zijn.
  • De eitjes zijn klein (ong. 0,5 mm lang), ovaal en wit. Ze zijn bijna onmogelijk om te zien op ruwe oppervlakken zoals tapijten en manden van huisdieren.
  • De levenscyclus van een vlo kan variëren van twee weken tot ongeveer acht maanden.
  • Vlooien kunnen zich snel voortplanten. Dit maakt het moeilijk om vlooien volledig te bestrijden zonder professionele hulp.

Onze deskundige, lokale bestrijdingstechnici weten precies hoe ze vlooien effectief moeten bestrijden. Ze bieden u de meest geschikte en effectieve bestrijding, veilig voor uw gezin en uw huisdieren.

Vlooien herkennen

Er bestaan veel soorten vlooien, de meeste zijn 2-3 mm lang en rood of bruin van kleur. Als er vlooien in uw huis zijn, zal u dit opmerken aan enkele duidelijk signalen zoals het gedrag van uw huisdier. 

Volwassen vlooien doorboren de huid van zoogdieren of vogels om bloed op te zuigen. De larven voeden zich met organisch materiaal in tapijten of beddengoed; een goede hygiëne kan hun levenscyclus vertragen.

Vlooiencocons kunnen wel twee jaar of langer in rust blijven en dan worden gewekt door de trillingen van voetstappen. In lege huizen leidt een vlooienplaag vaak een slapend bestaan, om tot uitbarsting te komen wanneer er weer mensen in het huis trekken.

Vlooien in huis bestrijden

Vlooien gaan helaas niet uit zichzelf weg. Kleine vlooienplagen kunnen worden behandeld met insecticiden of vlooienproducten die verkrijgbaar zijn in gespecialiseerde winkels of dierenwinkels. Maar omdat vlooien zich snel door het hele huis verspreiden, is het het beste om professionele behandeling te zoeken.

Neem bij overlast van vlooien direct contact op met Rentokil. Onze ervaren bestrijdingstechnici bestrijden de vlooien voor u met professionele, krachtige bestrijdingsmiddelen en houden hierbij rekening met uw situatie. Een bestrijding is daarom altijd veilig voor uw gezin en uw huisdieren. Tevens ontvangt u voor de bestrijding een aantal tips van ons, om ervoor te zorgen dat de bestrijding van de vlooien succesvol is.

Rentokil tot uw dienst

Rentokil biedt snel service aan voor de behandeling van vlooien en ander ongedierte in huis. Onze service is snel, efficiënt en biedt het hoogste niveau van veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

Als u aanvullende informatie nodig heeft of een afspraak wilt maken met een van onze experts, bel ons dan gratis op 0800 20 160 of stuur ons uw aanvraag per e-mail. Rentokil maakt snel een einde aan uw vlooienproblemen.


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login