Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Vlooien in huis

Meestal komen problemen met vlooien voor in huizen waar katten en honden wonen. Maar het is best mogelijk dat u na een verhuizing last krijgt van vlooien doordat de vorige bewoner huisdieren had.

De meest voorkomende vlooien bij katten en honden zijn kattenvlooien. Zelf zult u weinig merken van het probleem want deze vlooien houden niet van menselijk bloed. Het kan wel gebeuren dat ze een ‘proefbeet’ doen op uw voet of been. Zolang uw huisdier in de buurt is, zullen vlooien u waarschijnlijk niet bijten.

Mensenvlooien hebben zich in hun ontwikkeling op verschillende dieren gespecialiseerd. De mensenvlo die op mensenhuid leeft (en op sommige daarop lijkende dierenhuiden) komt in West-Europa nog maar zelden voor. Een uitzondering hierop vormt het boerenbedrijf, waar mensenvlooien op varkens te vinden zijn en op de mens kunnen overspringen. Mensenvlooien bijten op elke plaats van het lichaam en veroorzaken jeuk wanneer ze zich verplaatsen.

Vlooien herkennen

Er bestaan veel soorten vlooien, de meeste zijn 2-3 mm lang en rood of bruin van kleur. Als er vlooien in uw huis zijn, zal u dit opmerken aan enkele duidelijk signalen zoals het gedrag van uw huisdier. 

Volwassen vlooien doorboren de huid van zoogdieren of vogels om bloed op te zuigen. De larven voeden zich met organisch materiaal in tapijten of beddengoed; een goede hygiëne kan hun levenscyclus vertragen.

Vlooiencocons kunnen wel twee jaar of langer in rust blijven en dan worden gewekt door de trillingen van voetstappen. In lege huizen leidt een vlooienplaag vaak een slapend bestaan, om tot uitbarsting te komen wanneer er weer mensen in het huis trekken.

Vlooien in huis bestrijden

Vlooien gaan helaas niet uit zichzelf weg. Kleine vlooienplagen kunnen worden behandeld met insecticiden of vlooienproducten die verkrijgbaar zijn in gespecialiseerde winkels of dierenwinkels. Maar omdat vlooien zich snel door het hele huis verspreiden, is het het beste om professionele behandeling te zoeken.

Neem bij overlast van vlooien direct contact op met Rentokil. Onze ervaren bestrijdingstechnici bestrijden de vlooien voor u met professionele, krachtige bestrijdingsmiddelen en houden hierbij rekening met uw situatie. Een bestrijding is daarom altijd veilig voor uw gezin en uw huisdieren. Tevens ontvangt u voor de bestrijding een aantal tips van ons, om ervoor te zorgen dat de bestrijding van de vlooien succesvol is.


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login