Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Hoe een probleem met vliegen oplossen?

Over welk ongedierte gaat het?

Het beeld van klanten die wild zwaaiend vliegen proberen weg te houden van hun eten, is voor veel zaakvoerders een ware nachtmerrie. Want vliegen zijn slecht voor de reputatie van een restaurant of van elke andere voedingszaak.

De last, de angst en de risico's die vliegen veroorzaken, zijn vaak de basis om ze te bestrijden en te weren.

De huisvlieg vind je overal: in toiletten, in de buurt van vuilnisbakken of daar waar eten bereid wordt. Ze is een belangrijke drager van ziektes. Wist je dat één koppel vliegen per jaar 1 miljoen vliegen kan produceren in slechts 6 à 8 weken tijd? Vliegen voeden zich met vanalles en nog wat: eten van mensen en dieren, vuilnis, uitwerpselen, dode dieren, ... Mogelijke broedplaatsen voor vliegen zijn vooral vuilnis, modder en rottend, organisch materiaal.

De tekenen van een vliegenprobleem herkennen vooraleer ze ernstige problemen kunnen veroorzaken, is dus erg belangrijk. De aanwezigheid van vliegen is uiteraard de beste aanwijzing, maar ook de kleine, zwarte stipjes die ze achterlaten op aanrechten, ramen, parketvloeren, ... geven aan dat je last hebt van vliegen.

Weten met welke soort vlieg je te maken hebt, is de basis van een effectieve vliegenbestrijding. Vliegen maken gebruik van hun uitstekend gezichtsvermogen om te overleven. Hun grote facetogen zijn gemaakt uit duizenden, individuele lensjes die erg gevoelig zijn voor beweging. Daarom is het bijna onmogelijk om een vlieg te vangen met je blote handen.

Kies je methode

Doe je het zelf of laat je het doen door een expert?

Als je een vliegenprobleem wilt oplossen, dan heb je 2 opties: het zelf doen of iemand inhuren om het te doen.

De doe-het-zelf optie houdt in dat je de juiste producten voor vliegenbestrijding koopt en ze ook op de juiste manier gebruikt. Je moet er ook voor zorgen voor een optimale hygiëne in je huis of bedrijf zodat vliegen er niet kunnen overleven.

De expertoptie spreekt voor zich. Schakel het beste bedrijf in en houd bij je keuze niet enkel rekening met de prijs, maar vooral met de expertise en de ervaring. Ongedierte bestrijden op een effectieve manier, vergt kennis. Ook de gebruikte producten zijn van belang.


 • Doe-het-zelf vliegenbestrijding

  Als je beslist om zelf het probleem aan te pakken, dan heb je een paar goedkope basisopties.

  Elektrische vliegenmeppers vind je zowel in een warenhuis als online. Je kunt ze gebruiken om een aantal vliegen zelf neer te kloppen, maar dit is weinig efficiënt omdat je er altijd maar een paar kan vangen.

  Vliegen hebben voedsel, water en een schuilplaats nodig om te overleven. Hieronder vind je een paar tips om je probleem met vliegen efficiënter aan te pakken.

  • Houd de omgeving schoon en geurvrij want vlieegn worden aangetrokken door geuren
  • Berg alle voeding op in afgesloten dozen of in de koelkast want eten trekt vliegen aan en verhoogt het risico op voedselbesmetting
  • Verwijder afval want vliegen voeden zich met etensresten en nuilnis
  • Probeer de vochtigheid te reduceren want vliegen houden van vochtig, rottend materiaal
  • Vergeet niet om uw vuilnisbakken geregeld uit te spoelen

 • Voordelen van een professionele vliegenbestrijding

  Hoe vliegen bestrijden in je bedrijf of thuis?

  Vliegen worden beschouwd als ongedierte omdat ze ziektes kunnen overbrengen op jezelf, je familie of je werknemers. Ze dragen ziektekiemen op hun lijf, de haartjes op hun lijf, op hun poten en monddelen en verspreiden ze door op voedsel te braken of er uitwerpselen op te deponeren.

  Doordat vliegen zich om de paar minuten ontlasten en ze gemiddeld 75 tot 100 vliegjes in 24 uur kunnen voortbrengen, kan een vliegenplaag erg snel uit de hand lopen.

  Wist je dat huisvliegen een beroep doen op hun reukzin om voedsel te vinden? Dat is de reden waarom je best alles in afgesloten bewaardozen opbergt.

  Huisvliegen zijn het actiefst tijdens de dag en ze worden aangetrokken door vuilnis, menselijke en dierlijke uitwerpselen, modder en rottend materiaal. Een goede hygiëne is dan ook noodzakelijk om van vliegen af te komen.

  Thuis kunnen deze eenvoudige tips helpen om je probleem met vliegen te beperken, maar in een bedrijf moet vliegenbestrijding en -preventie anders aangepakt worden. Voedingszaken of bedrijven in de voedingsindustrie worden zeer streng gecontroleerd op hygiëne. Ze moeten in regel zijn met alle geldende normen en wetten (HACCP). Hier is geen plaats voor ongedierte. Gezondheid en veiligheid zijn topprioriteiten in deze bedrijfstak. Het is belangrijk om te kiezen voor een model met een kleefmechanisme zodat er geen insectendeeltjes door de lucht verspreid worden en in het eten terechtkomen.

  De methodes die gebruikt worden voor de bestrijding van vliegen hangt af van de aard en de plaats van het probleem. Meestal worden elektrische vliegenlampen geïnstalleerd omdat vliegen grote facetogen hebben waardoor ze aangetrokken worden door UV-licht. Een ongedierte-expert weet uit ervaring hoeveel vliegenvangers er nodig zijn voor een ruimte, welke modellen het meest gepast zijn en waar ze opgehangen moeten worden om zoveel mogelijk vliegen te kunnen vangen. Het design van de Rentokil elektrische vliegenvangers is discreet zodat ze passen in elk interieur. Bekijk ook even onze energiezuinige modellen op basis van ledlampen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om oppervlakken te besproeien met insecticides.


 • Hoe kies je een ongediertebestrijdingsbedrijf?

  Bij een goed ongediertebestrijdingsbedrijf moet de hele organisatie - zowel het management als de servicemedewerkers - voldoen aan de vereiste criteria. Iedereen moet beschikken over degelijke competenties en servicebereidheid.

  Een goede partner in ongediertebestrijding moet in staat zijn om al uw gezondheids- en veiligheidsvragen te beantwoorden en soms zelfs te anticiperen. De service moet op maat gemaakt zijn van uw bedrijf want de omstandigheden in elk bedrijf zijn anders.

  Een ongedierte-expert moet uiteraard respect hebben voor uw eigendom en moet de werkzaamheden dus met uiterste zorg uitvoeren. Hij moet zich vrij voelen om van bij het begin melding maken van eventuele moeilijke situaties. Ook de klant moet op elk moment vragen kunnen stellen of bekommernissen kunnen uiten. Er moet dus wel degelijk een partnership bestaan tussen klant en expert.

  Belangrijkste selectiecriteria

  1. Certifiëringen - licenties en certifiëringen bewijzen dat de service uitgevoerd wordt rekening houdend met de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen.
  2. Lidmaatschap bij verenigingen - lidmaatschap bij sectorverenigingen zoals de Belgian Pest Management Association (BePMA) geven aan dat de verleende diensten uitgevoerd worden door opgeleide mensen en dat het bedrijf voldoet aan de strikte voorwaarden die gesteld worden aan het lidmaatschap.
  3. Klantengetuigenissen - vandaag - meer dan ooit - zijn getuigenissen van andere bedrijven over de service doorslaggevend. Ga te rade bij collega's, vrienden, familie of lees de klantengetuigenissen op de website.
  4. Transparantie - volledige eerlijkheid en transparantie van bij het begin van de samenwerking over de kost, de geleverde service en de duur van de overeenkomst. Duidelijke rapportering is eveneens cruciaal.
  5. Expertise & ervaring - een gereputeerd bedrijf met degelijk opgeleide en ervaren medewerkers kan u gemoedsrust geven zodat u zich enkel hoeft te bekommeren over uw kernactiviteiten.

 • Waarom Rentokil?

  Met Rentokil Pest Control als ongediertepartner kunt u zeker zijn van een kwalitatieve bescherming tegen ongedierte.

  Onze focus ligt op het volledig oplossen van uw probleem met ongedierte. Tegelijkertijd geven wij u aanbevelingen om te voorkomen dat hetzelfde probleem terug te kop opduikt in de toekomst.

  Met meer dan 85 jaar ervaring in de ongediertesector kunt u er zeker van zijn dat onze service kwalitatief is en dat onze servicemensen op het hoogste niveau getraind zijn.

  • Certifiëringen - Rentokil België heeft als enige bedrijf in de ongediertsector het CEPA certificaat - een bewijs van onze hoogkwalitatieve service
  • Lidmaatschap bij verenigingen: Rentokil is lid van BePMA - Belgian Pest Managment Association
  • Klantengetuigenissen - wij hebben talrijke klantengetuigenissen van bedrijven die tevreden zijn over onze diensten
  • Tranparantie - ons online en realtime rapporteringssysteem myRentokil geeft u een volledig en transparant overzicht van uw ongediertebestrijding en -preventie
  • Expertise & ervaring - onze servicemensen zijn grondig opgeleid en worden op regelmatige tijdstippen bijgeschoold en getest op hun kennis van het ongedierte en de actuele bestrijdingstechnieken

Onderneem actie

Neem vandaag nog contact op met Rentokil om uw probleem met vliegen voorgoed op te lossen en alle stress die met een vliegenplaag gepaard gaat van de baan te ruimen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login