Werken bij Rentokil

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 123  of mail ons

Operational Manager

Nico LENAERTS
Service Manager Rentokil Pest Control Noord is reeds sinds begin 1996 werkzaam bij ons bedrijf. Zijn jarenlange ervaring maakt van hem een topexpert in ongediertebestrijding.

Wanneer raakte je voor het eerst geboeid door ongediertebestrijding?

De bal ging aan het rollen tijdens een studiereis in Nederland. We bezochten een zadenveredelingsbedrijf en de kwaliteitsverantwoordelijke die de rondleiding verzorgde, riep de Rentokil servicemedewerker bij de groep. Enkele jaren eerder hadden muizen in de loop van de winter een groot deel van de zaden uit een veredelingsonderzoek verorberd. De economische schade voor het bedrijf was gigantisch en de opgelopen achterstand in het onderzoek was een onherstelbare tegenslag. De Rentokil medewerker legde met passie en vaktoewijding uit hoe ze sinds die winter hun klant konden beschermen tegen zulke rampscenario’s. Zijn uitleg en enthousiasme zijn me steeds bijgebleven en zouden me later de weg wijzen naar een boeiende en uitdagende job.

Wat was je eerste job bij rentokil en wanneer ben je er gestart?

In 1995 studeerde ik aan het CTL af als Industrieel Ingenieur Biotechnologie. Na een korte passage in de boomkwekerijsector die aansloot bij mijn passie voor groen en natuur, kreeg ik weet van een vacature als servicemedewerker in de regio Brussel. Het beeld van de gepassioneerde verdelger uit Nederland kwam weer boven. Zo’n mensen hadden we in de Europese hoofdstad ook nodig! Daags na mijn sollicitatie kreeg ik goed nieuws en ‘s maandags om 5u ’s ochtends stond ik in Luik met Willy, een oude rot in het vak. Dit voelde goed vanaf dag één, een aparte job in een bedrijf vol gepassioneerde collega’s.

Wat is het leukste aspect van je job?

Wij verlossen mensen van een kopzorg en maken samenleven in een dichtbevolkte wereld mogelijk. Met een minimum gebruik van biociden vrijwaren we voedselvoorraden en gebouwen van ongedierte. De erkenning en waardering die we van onze klanten krijgen zijn de kers op de taart.

Waar mensen werken , wonen, ontspannen of reizen, kom je ongedierte tegen en zijn onze diensten dus ook van onmisbaar nut.

Wat is voor jou persoonlijk je grootste uitdaging?

Het doorgeven van kennis en ervaring aan onze nieuwe medewerkers. Opleiding en ondersteuning van nieuwe medewerkers, is de beste waarborg voor de continuïteit van kwaliteitsdiensten.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor de ongedierte-industrie de komende 5 jaar?

Hierover bestaat geen twijfel. Rentokil wil trendsetter zijn in de non-tox oplossingen. Naast weringtechnieken (proofing), denken we ook aan de verdere uitbouw van systemen als Connect en Entotherm. Momenteel zijn deze nieuwe technieken nog niet gekend bij het brede publiek, maar ik ben ervan overtuigd dat ze binnen dit en 5 jaar tot de standaard bestrijdingtechnieken zullen behoren.

Ik heb begrepen dat je geïnteresseerd bent in 'dieren in het wild'. Hoe vertaal je dat in je job?

Als kind was ik niet weg te krijgen uit het dorpsbos. Ik observeerde er uren vogels en andere dieren, trachtte te begrijpen waarom ze daar leefden en welke hun gewoonten zijn. Deze denkwereld bouw ik opnieuw op als we bij een klant een specifieke plaag moeten gaan analyseren.

Met welke soort hebben we hier te maken? Met hoeveel zijn ze? Waarom zijn ze hier? Wat eten ze? Waar drinken ze? Waar schuilen ze? Wat is de populatietrend die we kunnen verwachten? Bijkomend volgt nu de vraag : Wat is de economische schade en de hinder die we kunnen verwachten?

Je departement vervult veel verschillende taken waaronder opleiding en kwaliteitszorg. Wat is de belangrijkste opdracht voor het komend jaar?

Naast het effectief bestrijden van ongedierteplagen, wensen we de adviserende rol voor onze klanten verder uit te bouwen. Onze technici zullen hierop verder getraind worden en via servicemeetings met onze fieldmensen wisselen we ervaringen uit. Hierbij denken we aan regionale meetings, maar ook aan internationale uitwisselingen met onze buitenlandse collega’s. Kennisuitwisseling bij Rentokil stopt niet bij de landsgrenzen , maar gaat de hele wereld rond.


Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login