Alles wat je moet weten over ratten: Vraag & Antwoord


 • Hoe kan je een rattenplaag herkennen?

  Het is gemakkelijker om de sporen van ratten te achterhalen dan om de rat zelf te vinden. Rattenuitwerpselen, krassende geluiden, pootafdrukken, typische geur, smeersporen, schade en nesten en holen. Voor meer informatie, ga naar onze pagina Tekenen van ratten.


 • Waarom komen ratten mijn huis binnen?

  Dat er ratten bij u in huis zitten, wil niet per sé zeggen dat uw eigendom niet proper is. Ratten worden aangetrokken door eten en water en zijn constant op zoek naar schuilplaatsen. Een klein gaatje is voldoende voor een rat om naar binnen te komen.


 • Hoe krijg ik de ratten uit mijn huis?

  Er bestaan huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om ratten te bestrijden, maar wij raden sterk aan om een professionele ongediertebestrijder onder de arm te nemen zodat onmiddellijk op de juiste plaats en op de juiste manier kan ingegrepen worden op een veilige manier. Zo kan de schade vaak nog beperkt blijven: ratten verspreiden immers ziektes en kunnen ook brand veroorzaken doordat ze kortsluiting veroorzaken door het knagen aan kabels.

  Voor meer informatie over de schade die ratten kunnen aanrichten, bezoek onze pagina Risico’s van ratten.


 • Hoe kan je ratten bestrijden zonder rattenvergif?

  Naast de traditionele rattenvallen, zijn er ook de rattenvallen met lokaas. De Rentokil rattenval bestaat zowel in metaal als in plastic en is uiterst veilig zodat huisdieren en kinderen er geen toegang toe hebben.


 • Welke soorten vallen bestaan er om ratten te verdelgen?

  Onze gekwalificeerde servicetechnici gebruiken een uitgebreid gamma aan rodenticides om ratten te bestrijden. Voor meer informatie, bezoek onze pagina knaagdierenbestrijding en preventie.


 • Waarom moet je ratten bestrijden?

  Ratten zijn onhygiënisch en kunnen ziektes verspreiden. Ze knagen aan alles wat ze vinden - ook aan kabels, isolatie en buizen. Ratten laten overal waar ze lopen urinesporen na en hun uitwerpselen kunnen gevaarlijk zijn voor besmettingen.


 • Is het nodig om de hulp van een professionele ongediertebestrijder in te roepen?

  Een professionele ongediertebestrijder kan gemakkelijk de tekenen van ratten herkennen en de juiste bestrijdingsmethode inschakelen om de rattenplaag snel onder controle te krijgen en ervoor te zorgen dat u in de toekomst problemen met ratten kan vermijden. Het inschakelen van een expert kan u veel tijd en geld besparen omdat - hoe langer u erover doet om het probleem aan te pakken - de schade enorm kan oplopen.

Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Ratten bestrijden is werk voor een expert

Herkent u één of meerdere van deze kenmerken en denkt u dat u ratten in uw huis of tuin hebt? Neem dan direct contact met ons op. Ook als u de ratten alleen in de tuin ziet. U moet vooral SNEL handelen vooraleer ze een toegangsweg hebben gevonden om uw huis binnen te dringen. Professionele hulp bij het bestrijden van ratten is echt geen luxe. Ratten zijn erg slimme dieren en laten zich niet snel vangen.

Bel ons voor advies of een offerte op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een email bericht.

Hoort u geluiden in uw huis en merkt u dat er knaagschade is maar zien de uitwerpselen of andere kenmerken er anders uit? Dan hebt u waarschijnlijk last van muizen. Bezoek onze rubriek Muizen door hier te klikken.

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login