Rattenbestrijding

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Risico’s van ratten

Het is alom bekend dat ratten ziektes verspreiden. Bovendien kunnen ze enorm veel schade aanrichten aan uw woning doordat ze constant aan alles knagen. De tanden van knaagdieren groeien constant en daarom zijn zij genoodzaakt om te knagen: hun tanden moeten afslijten.

Ratten bestrijden is de specialiteit van Rentokil

De Rentokil experts het de bestrijding van ratten behandelen het probleem snel, efficiënt en veilig.

 • Het is niet nodig om uw woning te ontruimen
 • De behandeling is veilig voor uw omgeving, gezin en huisdieren
 • U ondervindt geen enkele hinder van de werkzaamheden
 • Onze service is discreet
 • Onze experts houden rekening met het milieu en gebruiken slechts de hoeveelheid producten die nodig is zodat het milieu zo weinig mogelijk impact ondervindt van de behandeling

Ratten zijn gevaarlijk voor uw gezondheid. Hebt u een rattenplaag bij u thuis of denkt u dat u een rattenprobleem hebt? Wacht dan niet en contacteer Rentokil NU voor een oplossing op maat.

Klik hier en stuur ons een email of bel ons op het GRATIS nummer 0800 20 160. Wij zijn 24/7 bereikbaar en beloven u een snelle oplossing voor uw probleem met ratten.

Ratten zijn verspreiders van ziektes

Zowel bruine ratten als zwarte ratten zijn dragers van virussen, bacteriën en parasieten die een gezondheidsrisico kunnen zijn voor mensen en huisdieren. Net als muizen verspreiden ook ratten ziektekiemen via hun uitwerpselen, urine en speeksel. Besmetting gebeurt door aanraking, vaak via schaafwonden of sneetjes in de huid. Maar ook door de handen niet te wassen voor het eten of drinken.

Al heel erg lang worden ratten geassocieerd met de pest, maar ratten kunnen nog tal van andere ziektes veroorzaken zoals:

 • Salmonella
 • Ziekte van Weil of Leptospirosis: wordt overgedragen door de urine van ratten en kan mensen besmetten via water
 • Tuberculose
 • Hondsdolheid
 • Lintworm
 • Tyfus
 • Trichinose
 • E. Coli: een bacterie die voedselvergiftiging kan veroorzaken
 • Ratten dragen ook vlooien, mijten en teken bij zich en kunnen acute allergische reacties veroorzaken
 • Rattenbeetkoorts – wordt doorgegeven van knaagdier op de mens via de urine van de rat. Rattenbeetkoorts is zeldzaam

Ratten richten schade aan

Ratten knagen aan uw woning om hun tanden kort te houden en eten op verschillende plaatsen per dag. Bovendien is de aanwezigheid van ratten angstaanjagend: veel mensen hebben een panische angst voor knaagdieren en ze kunnen inderdaad ook erg gevaarlijk zijn als ze in het nauw gedreven worden.

Schade aan uw woning

Ratten knagen continu om hun snijtanden kort te houden. Met behulp van de boventanden omklemmen ze het object en het doorsnijden gebeurt met de ondertanden. Het glazuur op de tanden van ratten is harder dan ijzer of koper. Hierdoor kunnen ze letterlijk alles doorknagen: plastic, hout, beton, aluminium ... niets houdt hen tegen op hun zoektocht naar voedsel en water. De knaagsporen die ratten achterlaten zijn heel typisch: 2 parallelle, iets verzonken groeven, ongeveer 4 mm uit elkaar.

Schade aan voorraden

Ratten zijn alleseters. Doordat ze alles eten kunnen ze zich eenvoudig aanpassen aan hun leefgebied en overleven ze zelfs in de meest barre levensomstandigheden. Bruine ratten hebben een voorkeur voor granen. Zwarte ratten eten het liefst vruchten, zaden en noten. Ratten zijn dus ook vaak de oorzaak van schade aan voedselvoorraden. Ze beschadigen meer voedsel dan ze eten. Gemiddeld eten ze slechts 15 à 30 gram per dag en omdat ze graag verschillende dingen per dag eten, doen ze zich tegoed aan meerdere voedselvoorraden waardoor ze allemaal onbruikbaar worden voor consumptie.

Psychologische schade

Rattenfobie komt zeer veel voor en kan versterkt worden zodra er ratten in huis zitten. Daarnaast zijn mensen ook vaak beschaamd over het feit dat ze een probleem hebben met ratten omdat overlast door ratten vaak geassocieerd wordt met slechte hygiëne.

Denkt u dat u een probleem hebt met ratten? Aarzel dan niet en bel ons op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een email voor een offerte.


Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login