Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Ratten bestrijden bij u thuis

Producten tegen ratten

Hebt u ratten in huis en wil u eerst proberen om ze zelf te bestrijden met producten die in doe-het-zelf zaken te koop zijn? Let op: het gebruik van rattenvergif kan gevaarlijk zijn voor de mens en andere dieren. En vergeet dan niet dat deze producten u geen 100% garantie bieden en dat het gebruik van de juiste bestrijdingsmiddelen op de juiste plaats een vak apart is. Als u het probleem niet SNEL effectief aanpakt, dan loopt u het risico dat het probleem zich nog verder uitbreidt en hebt u intussen kostbare tijd verloren, want ratten planten zich razendsnel voort. Bovendien gebruikt u waarschijnlijk meer producten dan noodzakelijk en berokkent u hierdoor meer schade aan het milieu of andere organismen die in de buurt leven en u niet hinderen.

In ongediertebestrijding is het bestrijden van ratten één van de moeilijkste karweien omdat ratten steeds resistenter worden aan de bestrijdingsproducten. Bovendien zijn ratten super intelligente dieren en is kennis van hun leefgewoontes en gedragspatronen nodig om ze efficiënt te bestrijden.

Wilt u geen onnodige risico’s lopen en extra kosten aan gebouwen of het verlies van stocks vermijden, schakel dan best een expert in het bestrijden van ratten in.

Praktische tips

Als u ondanks alles toch zelf iets wilt ondernemen om de rattenplaag te bestrijden, dan geven wij u hieronder enkele tips

Rattengif

Rattengif wordt gebruikt als lokaas. De ratten worden aangetrokken door de geur en eten het op. Rattengif dat in de doe-het-zelf winkel te koop is, is meestal beschikbaar in 2 vormen: blokjes of korrels. Het gif mag normaal gezien enkel gebruikt worden in rattenbakken zodat nieuwsgierige kinderen of huisdieren er niet bij kunnen. In de praktijk is dit echter niet altijd het geval. Kinderen en huisdieren kunnen het rattengif aanzien voor snoep met alle catastrofale gevolgen vandien. Bovendien zijn deze lokazen ook niet altijd hygiënisch en vind je er na verloop van tijd overal resten van terug.

Een ander probleem bij het gebruik van rattengif is dat er vaak ook ander voedsel beschikbaar is. Ratten eten het lekkerste voedsel dat ze kunnen vinden. Het is daarom belangrijk dat u er eerst voor zorgt dat er geen ander voedsel te vinden is.

Rattenvallen

Ratten vangen zonder rattengif is een ander alternatief. Hiervoor kunnen rattenvallen gebruikt worden die als doel hebben de rat levend of dood te vangen:

  • Bij een inloopval worden de ratten gevangen en blijven ze leven in de kist. U kan ze daarna eventueel weer loslaten in de vrije natuur waar ze de mens niet meer hinderen. Nadeel hiervan is dat de rat uw huis weer binnen kan gaan, of het huis van iemand anders.
  • Een rattenklem daarentegen heeft als doel de ratten te vangen en onmiddellijk te doden. Het plaatsen van dit soort klemmen kan voldoende zijn om kleine rattenplagen tegen te gaan, maar bij grotere rattenplagen zijn ze zelden effectief en moet er vaak gewerkt worden met rattengif. Bovendien is het plaatsen van rattenvallen op strategische plaatsen een vak. Enkel getrainde en ervaren professionals weten waar ze de vallen best neerzetten voor een zo optimaal mogelijk resultaat omdat zij het verschil kennen tussen looproutes, verblijfplaatsen en nestplaatsen.

Ultrasoonapparaten tegen ratten

Apparaten die ratten verjagen met ultrasoon geluid, trillingen, geluidsgolven of andere gelijkwaardige eigenschappen werken helaas niet. Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat er geen direct verband bestaat tussen het gebruik van deze apparatuur en het met succes afschrikken of verjagen van ratten. Bovendien raken ratten na een tijdje gewend aan deze ultrasoon geluiden.

Ratten bestrijden door een professional

Hoewel doe-het-zelf producten voor leken een voordelige manier zijn om rattenplagen op plaatsen met een laag risico te bestrijden, is voor plaatsen met een hoog risico, grotere rattenkolonies of terugkerende rattenplagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.

De servicemedewerkers van Rentokil lossen uw rattenprobleem op en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst vrij kunt houden van ratten en welke preventiemaatregelen u kunt nemen. Onze service is snel, effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

Bel Rentokil voor advies of een offerte op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een email bericht.


Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login