Rattenbestrijding

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Problemen met ratten in uw bedrijf of in huis?

Ratten zijn steeds op zoek naar voedsel en een warme nestplaats en vinden dit in de buurt van mensen, zoals in bedrijfs- en openbare gebouwen, magazijnen of woningen. In verstedelijkte gebieden ontstaan rattenplagen vaak door kapotte rioleringen of een defect afwateringssysteem of toegang tot afvalcontainers of tuinafval. Ratten kunnen heel wat schade aanrichten aan uw pand en zijn bekend als dragers van verschillende ziekten en bacteriën. Bovendien is uw bedrijf bij een rattenplaag in strijd met de wetgeving rond hygiëne op de werkvloer. Daarom is het belangrijk om beroep te doen op een professionele ongediertebestrijder voor vrijblijvend advies om ratten in huiselijke omgeving of in uw onderneming te verjagen of te voorkomen.

 

Vraagt u zich af wat te doen tegen ratten? Wij helpen u graag.

Bedrijven

0800 20 123

Particulieren

0800 20 160

De Rentokil experts in rattenbestrijding behandelen het probleem snel, efficiënt en veilig

 • het is niet nodig om uw woning te ontruimen
 • de behandeling is veilig voor uw omgeving, gezin en huisdieren
 • u ondervindt geen enkele hinder van de werkzaamheden
 • onze service is discreet
 • onze experts houden rekening met het milieu en gebruiken slechts de hoeveelheid producten die nodig is zodat het milieu zo weinig mogelijk impact ondervindt van de behandeling

Ratten zijn gevaarlijk voor uw gezondheid. Hebt u een rattenplaag bij u thuis of denkt u dat u een probleem hebt met ratten? Wacht dan niet en contacteer Rentokil NU.

Wij zijn 24/7 bereikbaar en beloven u een snelle oplossing voor uw probleem met ratten.

Meer dan 50 jaar ervaring in de ongediertesector

Steeds een gekwalificeerde medewerker bij u in de buurt

Snelle, discrete en veilige service

Steeds een gekwalificeerde medewerker bij u in de buurt

Snelle, discrete en veilige service voor alle soorten ongedierte

Uw gecertificeerde partner in auditondersteuning

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Veelgestelde vragen over rattenproblemen


 • Wat zijn de tekenen van een rattenprobleem?

  Denk je last van ratten te hebben? De typische tekenen van een rattenplaag zijn:

  • Ratten gezien in uw bedrijf of uw huis. Ratten zijn nachtdieren. Als u overdag een rat opmerkt, mag u er zeker van zijn dat er meerdere ratten in het gebouw zijn.
  • Krabbelende geluiden in muren en plafonds
  • Uitwerpselen - Ratten laten langwerpige, donkere keutels achter tot 2 cm lang, de uitwerpselen liggen vaak bij elkaar.
  • Smeersporen - Ratten gebruiken vanwege hun slecht zicht steeds dezelfde routes langs plinten en muren. Op deze plekken onstaat een donker loopspoor doordat ze met hun vacht buiksmeer langs de wanden strijken
  • Poot- en staartafdrukken - dit is goed te zien in stoffige ruimtes
  • Kenmerkende geur - Ratten laten een naar urine en ammoniak ruikend spoor achter, wat voornamelijk waarneembaar is in (half) afgesloten ruimtes
  • Knaagschade - Rattentanden groeien voortdurend, daarom knagen ze aan alles, van hout en plastic tot elektrische bekabeling en andere harde materialen, tot zelfs beton.
  • Rattenhol - bruine ratten staan erom bekend om holen te graven en ondergrondse gangenstelsels te bouwen.
  • Nesten - Ratten gebruiken karton, isolatie en papier om hun nest te bouwen. Ze nestelen zich op beschutte plaatsen zoals achter kasten, tussen plafonds, in spouwmuren of op zolder en in opslagplaatsen.

   Lees meer over de tekenen van een rattenplaag

 • Hoe rattensoorten herkennen?

  Heeft u last van een rattenplaag en wil u weten van welke soort rat? In België komen de zwarte rat en de bruine rat vooral voor.

  Lees hier meer over deze rattensoorten


 • Zijn ratten een risico voor de hygiëne en gezondheid?

  Ratten zijn dragers van verscheidene ziekten en bacteriën, zoals Salmonella, E.Coli, ziekte van Weil,.... Ze kunnen deze ziektes overdragen op ons voedsel of drinkwater.
  Daarnaast kunnen ze ook ernstige knaagschade toebrengen aan uw bedrijf of huis. Dit leidt tot financiële schade omdat de zaken die kapot zijn moeten hersteld of vervangen worden. Bovendien kan de aanwezigheid van ratten imagoverlies veroorzaken, vooral als uw medewerkers en klanten weten dat u met een rattenprobleem kampt.

  Lees hier meer over de risico's van ratten


 • Hoe houdt u ratten op afstand?

  De eerste verdedigingslinie tegen ratten is de bescherming van uw huis. Jonge ratten kunnen door gaten kleiner dan 1 cm kruipen. Het is dus belangrijk om eventuele gaten dicht te maken en deurborstels (rondom en onder deuren) te bevestigen.

  Ultrasone afweermiddelen geven een geluid af dat onprettig is voor ratten, maar dat niet door mensen gehoord kan worden. Gebruik ervan wordt door Rentokil niet aanbevolen.

  Het is belangrijk dat ratten niet aangetrokken worden door voedsel. Verpak voedsel in plastic of metalen bakken en maak regelmatig schoon onder fornuizen en koelkasten.

  Zorg er buiten voor dat huishoudelijk afval in afgesloten bakken wordt bewaard en doe geen vlees op composthopen.

  Ratten kunnen uit het riool omhoogkomen door kapotte buizen. Het is daarom belangrijk te controleren of al het leidingwerk in goede staat verkeert.

  Lees alles over de preventie tegen ratten en klik hier.


 • Hoe bestrijdt u ratten?

  Als een rattenplaag niet behandeld wordt, kan hij zich snel uitbreiden. Er zijn tal van doe-het-zelf producten te koop voor het verdelgen van ratten op plekken met een laag risico, maar voor ratten in woonruimtes of een aanhoudende rattenplaag raden wij een behandeling door een van onze servicemedewerkers aan.


 • Zelf ratten bestrijden?

  Doe-het-zelfzaken, tuincentra en supermarkten bieden een breed assortiment rattenbestrijdingsmiddelen voor leken, zoals rattenvallen en rattengif.

  Voor een veilig en effectief gebruik en een humane rattenbestrijding is het belangrijk dat u de gebruiksaanwijzingen nauwkeurig opvolgt.

  Rattenvallen zijn zeer krachtig en mogen alleen worden ingezet op plaatsen waar ze niet bereikbaar zijn voor kinderen, huisdieren en in het wild levende dieren.

  Klik hier voor meer informatie over een effectieve manier om ratten te bestrijden.


 • Hoe kies je een ongediertebestrijdingsbedrijf?

  Bij een goed ongediertebestrijdingsbedrijf moet de hele organisatie - zowel het management als de servicemedewerkers - voldoen aan de vereiste criteria. Iedereen moet beschikken over degelijke competenties en servicebereidheid.

  Een goede partner in ongediertebestrijding moet in staat zijn om al uw gezondheids- en veiligheidsvragen te beantwoorden en soms zelfs te anticiperen. De service moet op maat gemaakt zijn van uw bedrijf want de omstandigheden in elk bedrijf zijn anders.

  Een ongedierte-expert moet uiteraard respect hebben voor uw eigendom en moet de werkzaamheden dus met uiterste zorg uitvoeren. Hij moet zich vrij voelen om van bij het begin melding maken van eventuele moeilijke situaties. Ook de klant moet op elk moment vragen kunnen stellen of bekommernissen kunnen uiten. Er moet dus wel degelijk een partnership bestaan tussen klant en expert.

  Belangrijkste selectiecriteria

  1. Certifiëringen - licenties en certifiëringen bewijzen dat de service uitgevoerd wordt rekening houdend met de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen.
  2. Lidmaatschap bij verenigingen - lidmaatschap bij sectorverenigingen zoals de Belgian Pest Management Association (BePMA) geven aan dat de verleende diensten uitgevoerd worden door opgeleide mensen en dat het bedrijf voldoet aan de strikte voorwaarden die gesteld worden aan het lidmaatschap.
  3. Klantengetuigenissen - vandaag - meer dan ooit - zijn getuigenissen van andere bedrijven over de service doorslaggevend. Ga te rade bij collega's, vrienden, familie of lees de klantengetuigenissen op de website.
  4. Transparantie - volledige eerlijkheid en transparantie van bij het begin van de samenwerking over de kost, de geleverde service en de duur van de overeenkomst. Duidelijke rapportering is eveneens cruciaal.
  5. Expertise & ervaring - een gereputeerd bedrijf met degelijk opgeleide en ervaren medewerkers kan u gemoedsrust geven zodat u zich enkel hoeft te bekommeren over uw kernactiviteiten.

Rentokil Pest Control: uw professionele partner in ongediertebestrijding

Rentokil is reeds 50 jaar uw betrouwbare partner voor het creëren van een veilige en gezonde leefomgeving in uw bedrijf en uw huis. We beschikken daarvoor over de nodige kwaliteitscertificaten en veiligheidsattesten.
Bent u op zoek naar een gespecialiseerde rattenbestrijder voor uw bedrijf of woning of heeft een een andere vraag over milieu- en diervriendelijke ongediertebestrijding of ongediertepreventie? Neem dan contact op met onze experts voor een snelle, efficiënte en discrete oplossing of gratis prijsofferte. Onze gecertificeerde rattenbestrijders beschikken over de juiste materialen, kennis en expertise om ongedierte in huis of in uw bedrijf snel en doeltreffend te bestrijden en op termijn te voorkomen. En daar zijn onze klanten in verschillende sectoren getuigen van.

Hoe gaan we te werk?

1. Contact

Contacteer ons. Er is altijd een expert bij u in de buurt die uw probleem snel kan oplossen.

 • Locale experts
 • Uw vraag wordt binnen 24 uur beantwoord (Ma - Vrij)

2. Inspectie

Onze ongedierte-expert bespreekt uw ongedierteprobleen, komt ter plaatse voor een inspectie en maakt een GRATIS offerte.

 • Afspraak op een tijdstip dat u past
 • Op maat gemaakte oplossingen
 • Professioneel opgeleide experts

3. Service

Onze professioneel opgeleide servicemedewerkers lossen uw probleem op

 • Afspraak op een tijdstip dat u past
 • Bestrijding met respect voor het milieu
 • Veilig voor kinderen en huisdieren

4. Opvolging

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het oplossen van uw probleem wordt op voorhand bepaald.

 • Gegarandeerd resultaat
 • Preventietips
 • Discrete interventie
Contacteer ons nu

Ratten voorkomen en bestrijden in huis

Het weren van ratten is de eerste stap in een efficiënte ongediertepreventie en -bestrijding. Hierbij enkele tips om de aanwezigheid van ratten binnenshuis te voorkomen:

 • Regelmatig poetsen
 • Afsluiten van voedselopslag en vuilnisbak
 • Plaatsen van roosters op ventilatie- en verluchtingsgaten aan de buitenkant van uw gebouw.
 • Dichten van kieren en gaten aan spouwen en dakpannen: een rat kan zich erg gemakkelijk door kleine gaatjes van 2 cm wringen.
 • Riolering en afvoerputten controleren en lekken herstellen

En nog enkele tips hoe ratten te verjagen in de tuin:

 • Afsluiten van afvalcontainers of vuilnisbakken en netjes houden van de buitenomgeving, rommel is voor knaagdieren een goede schuilplaats.
 • Kort houden van gras en beplanting en slootkanten proper houden
 • Voeding voor pluimvee of andere kleine dieren in voederbakken doen
 • Fijnmazig gaas plaatsen rond riskante plekken als het kippenhok en de composthoop

Lees hier meer over hoe u ratten kan bestrijden bij u thuis

Indien er toch een ratteninfestatie is, kan ons team van ongedierte experten ingrijpen. Ze zullen eerst een grondige inspectie van de omgeving doen om dan de juiste bestrijdingsmethode en rattenverdelgingssmaatregelen te bepalen. Er kan gebruik gemaakt worden van professioneel rattenvergif, non-tox middelen , electric rodent monitoring, lijmplaten, etc.
Zij zullen u ook adviseren hoe u opnieuw ratten kan voorkomen door de juiste weringsmaatregelen te treffen en een ongediertepreventieplan op te stellen.

Professionele rattenbestrijding en -preventie in uw bedrijf

Voor Rentokil is het prioriteit om uw gebouw en omgeving rattenvrij te houden. Een goede hygiëne is een basisvereiste zowel voor particulieren als bedrijven. Naast bestrijding is preventie ons uiteindelijke doel. De beste manier om een probleem te genezen is vooral het voorkomen.
Helaas is het voorkomen van knaagdieren niet altijd mogelijk en is een professionele bestrijding nodig om schade en gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarom voeren onze experten een grondige inspectie uit van de omgeving en uw gebouw bij de start van het ongediertebestrijdingsplan en dit op basis van IPM (Integrated Pest Management techniek) en in regel met de Europese en Belgische wetgeving op ongediertebestrijding en -preventie. Op basis van hun inspectie, bepalen zij een de manier waarop het ongediertebestrijdingsplan vorm gegeven wordt. Rentokil beschikt over meerdere vallen, zowel tox als non-tox, om ratten efficiënt te verdelgen:

 • met klemmen of lijmplaten (Vlaanderen) geplaatst en onderhouden door onze gekwalificeerde servicemedewerkers
 • met beveiligde lokaaskisten met gifblokken of non-tox. Dit kunnen metalen of kunststof rattenkisten zijn met verschillende types van rodenticiden, afhankelijk van de omstandigheden en omgeving.
 • met de ‘Dual AutoGate Connect’, een slimme manier van knaagdierbestrijding dat voldoet aan de Europese wetgeving van de biocidenverordening. Deze gepatenteerde technologie, ontwikkeld door Rentokil, is ontworpen voor gebruik in hoog risico zones waar een nultolerantie geldt zoals in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.
 • Dit systeem kan gebruikt worden in combinatie met het digitale rapporteringssysteem van Rentokil: myRentokil

Klik hier voor meer informatie

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login