rentokil-nuestra-historia

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 123  of mail ons

CEPA certificering - EN 16631

Rentokil was het allereerste ongediertebestrijdingsbedrijf dat de CEPA certificering EN 16636 heeft behaald in België - een recente, Europese norm die een aantal vereisten, aanbevelingen en basiscompetenties omschrijft waaraan een bedrijf dat actief is in ongediertebestrijding moet voldoen. De certificatie wordt dan ook steevast opnieuw behaald door Rentokil.

CEPA

Wat betekent de CEPA certificering voor Rentokil klanten?

De CEPA certificering is een kwaliteitslabel dat staat voor een hoogwaardige kwalitatieve service. De drager van dit label biedt u een gegarandeerde bescherming tegen ongedierte en een betrouwbare ongediertebestrijding. De bedoeling is om bedrijven die het niet zo nauw nemen met kwaliteit uit te sluiten.

U woont in Europa en wilt er zeker van zijn dat u een goede partner kiest voor uw ongediertebestrijding en -preventie? Zoek dan een CEPA gecertificeerd© bedrijf.

Naast onze andere nationale en internationale erkenningen, bewijst deze CEPA EN 16636 certificering dat onze werkmethodes, opleidingen, werkethiek en waarden overeenstemmen met de juiste normen. Al onze medewerkers - zowel verkopers als administratief personeel als servicemedewerkers - zijn getrainde professionals met een grondige kennis van ongedierte. Rentokil beschikt over alle competenties inzake IPM (Integrated Pest Management), kennis, opleiding, wetgeving en risicomanagement.

  • Uitgebreide ervaring en expertise. Rentokil levert al tientallen jaren ongediertediensten aan duizenden bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren.
  • Inzicht in de problematiek van uw sector. Wij weten als geen ander wat er moet gedaan worden om uw bedrijf efficiënt te beschermen tegen allerlei soorten ongedierte.
  • Integrated Pest Management: De bestrijdingstechnieken die wij gebruiken om de verdere ontwikkeling van de ongedierteplaag te vermijden, streven ernaar om het gebruik van biociden tot een minimum te beperken.
  • Opgeleide & Gecertificeerde servicemedewerkers. Al onze servicemedewerkers hebben het strenge opleidingsprogramma van Rentokil - dat ongeëvenaard is in de sector - gevolgd. Bovendien nemen zij meerdere keren per jaar deel aan bijkomende opleidingen en leggen zij testen af over de behandelde materie.

Wat is het doel van EN 16636?

Het doel van EN 16636 is de bescherming van klanten, openbare gezondheid en milieu door ongediertebestrijding en -preventie in alle landen van de Europese unie en de EFTA (European Free Trade Association) te onderwerpen aan dezelfde norm.

  • Dit is de eerste norm specifiek voor ongediertebestrijdingsbedrijven.
  • Deze norm omschrijft de vereisten, de aanbevelingen en de basiscompetenties waarover een bedrijf dat actief is in ongediertebestrijding moet voldoen om te kunnen beantwoorden aan de noden van hun klanten - of het nu gaat om privé bedrijven, de openbare sector of particulieren.
  • De norm erkent de belangrijke rol van ongediertebestrijding en -preventie om de gezondheid en de hygiëne te garanderen die essentieel is voor de hele samenleving - van particulieren tot voedingsbedrijven tot hoteluitbaters en scholen.

Rentokil werkt samen met CEPA

Wij zijn er trots op dat wij hebben samengewerkt met CEPA (Confederation of European Pest Management Associations) voor de ontwikkeling van deze norm die in januari 2015 werd goedgekeurd en bekrachtigd door de CEN (European Committee for Standardization). CEN is een standaardiseringsorganisatie opgericht in 1961 door de nationale standaardiseringscomités in de Europese Economische Gemeenschap en de Europese Vrijhandels Associatie.

Buiten België heeft Rentokil ook in 8 andere Europese landen een EN 16636 certificering waaronder Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Het belang van de CEPA certificering voor Rentokil

Als lid van verschillende Pest Management sectorverenigingen over de hele wereld staat Rentokil steeds open voor nieuwe normen die ervoor zorgen dat de kwaliteit in de sector van ongediertebestrijding op een hoog niveau gehouden wordt.

De CEPA certificering helpt ons

  • om onze klanten nog beter te ondersteunen
  • om een imago van betrouwbaarheid in onze sector op te bouwen
  • om de toekomstige ontwikkelingen in producten en methodes voor professionele ongediertebestrijding te stimuleren - in nauwe samenwerking met regulerende organismen

Het belang van de CEPA certificering voor Rentokil

Het acroniem CEPA staat voor Confederation of European Pest Management Associations. De organisatie heeft haar hoofdzetel in Brussel. CEPA vertegenwoordigt op Europees vlak 25 nationale en regionale commerciële verenigingen en een sector die goed is voor een zakencijfer van meer dan 3000 miljoen euro - een cijfer dat gerealiseerd wordt door meer dan 10.000 bedrijven die samen meer dan 40.000 mensen tewerkstellen. Bovenop deze verenigingen kan CEPA ook rekenen op het lidmaatschap van Europese producenten, distributeurs en dienstenbedrijven.

CEPA werd opgericht in 1974 door de nationale sectorverenigingen in België, UK, Nederland, Frankrijk en Spanje. Deze sectorverenigingen waren zich ervan bewust dat het onmogelijk was om als nationale vereniging de belangen van de ongediertesector te verdedigen op Europees vlak. En inderdaad: vandaag vertegenwoordigen 80% van de nationale reglementeringen de beslissingen die werden genomen op het niveau van de Europese Unie aangaande Europese richtlijnen.

“Ik ben erg trots op de ontwikkeling en publicatie van de Europese Norm voor het leveren van diensten voor ongediertebestrijding. De publicatie van deze norm is een grote stap voorwaarts in de verdere professionalisering van onze sector en de verbetering van ons imago ten aanzien van overheden, burgers, klanten en andere stakeholders over heel Europa.”

Bertrand Montmoreau, CEPA Chair


Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login