0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Mieren bestrijding

Rentokil biedt methoden voor mierenbestrijding die gericht zijn op specifieke mierensoorten. Onze ongediertebestrijders lossen vervelende mierenproblemen snel op en uiteraard met behandelingen die veilig zijn voor mens, dier en milieu.

Hoewel er een breed scala aan doe-het-zelfproducten beschikbaar is voor mieren, vereist effectieve bestrijding een professionele ongediertebestrijdingsdienst om de infestatie onder controle te krijgen en herbesmetting te voorkomen. Onze ongediertebestrijdingstechnici begrijpen de gewoonten van verschillende soorten mieren en kunnen de meest geschikte en effectieve oplossingen bieden.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Download this report

Miereninspectie en -identificatie

Technici inspecteren probleemgebieden, volgen mierensporen om nestplaatsen te lokaliseren en bepalen waar de mieren binnenkomen en zich voeden. Tijdens de inspectie zal uw Rentokil expert de mierensoort en zijn voedingsgewoonten identificeren. Dit zal van invloed zijn op de gekozen lokaasmethode.

Lokaas tegen mieren 

Binnenshuis worden mieren bestreden door middel van lokaasgel. De mieren nemen de gel mee het nest in en voeden dit aan de koningin en de larven. Bij de bestrijding van een mierennest is het belangrijk te werken met een bestrijdingsmiddel dat vertragend werkt. De werksters moeten voldoende tijd hebben om het gif bij de koningin en larven te kunnen brengen, voordat zij zelf sterven door opname van het gif.

Mieren in uw bedrijf

Mieren in een bedrijf zijn meer dan alleen maar lastig. Zij kunnen uw bedrijf heel wat schade aan uw reputatie berokkenen en u veel geld kosten doordat voedsel onbruikbaar wordt nadat mieren erover gelopen hebben.

Vooral in volgende sectoren kunnen mieren een probleem vormen:

Ook in bij bedrijven waar steriliteit belangrijk is, kunnen mieren schade toebrengen:

Bedrijven die voedsel verwerken en bedrijven die gebieden steriel moeten houden, moeten ervoor zorgen dat ze de hoogste normen van hygiëne handhaven - en dat betekent ook dat er geen mieren in het bedrijf aanwezig mogen zijn.

Hoe bereidt u zich voor op uw mierenbehandeling?

Nadat u een afspraak heeft ingepland bij ons, kan u zich beginnen voor te bereiden op ons servicebezoek. In onderstaande checklist vindt u een aantal voorbereidende stappen om te zorgen voor een effectieve eliminatie van mieren - en om ze buiten te houden.

Uw lokale ongedierte-experts

Alle Rentokil-technici zijn hooggekwalificeerd en opgeleid volgens de CEPA en VCA** industrienormen.
Onze lokale teams bieden een breed scala aan wereldwijde innovaties en oplossingen voor muizenbestrijding voor het meest effectieve resultaat.

Pest control expertise
Al meer dan 50 jaar beschermen we huizen en gebouwen tegen ongedierte in heel België
Vertrouw op de experten
Uw gecertificeerde partner in ongediertebestrijding en -preventie. Lid van BePMa, Belgian Pest Management Association
Veilige en efficiënte oplossingen
Een breed scala aan ongedierteoplossingen om aan de behoeften van uw bedrijf of huis te voldoen

Vind een Rentokil locatie dichtbij u

We konden geen toegang krijgen tot uw locatie. Pas uw browserinstellingen aan of voer uw plaats of postcode hierboven in

Waarom Rentokil?

Uw partner in ongediertebestrijding. Vertrouw onze kennis en vakmanschap.