0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen verspreiden zich snel en gemakkelijk, zijn moeilijk te ontdekken en kunnen moeilijk zijn te bestrijden, wat ervoor heeft gezorgd dat de overlast van bedwantsen overal ter wereld toeneemt.

De beste manier om van een bedwantsenprobleem af te komen is met de hulp van een professionele bestrijder. Professionele bestrijdingen zoals door middel van hitte of stoom, of een professionele insecticide, zijn bewezen succesvol en effectiever te zijn dan doe-het-zelf oplossingen. Doe-het-zelf middelen zijn niet sterk genoeg om een bedwantsenprobleem op te lossen.

De bestrijdingstechnici van Rentokil zijn uitgebreid getrainde, geschoolde en ervaren professionals. Ze kennen de gewoonten van bedwantsen en gebruiken deze kennis om de bedwantsen op te sporen en de juiste bestrijding te adviseren.

Bedwantsbestrijding door Rentokil

Na uw melding voeren wij altijd eerst een inspectie uit. Tijdens de inspectie controleren we de ruimte en stellen we vast of het om bedwantsen gaat, of om andere bijtende insecten. Onze medewerker kan u helpen met het herkennen van het insect.

Indien vastgesteld is dat het inderdaad om bedwantsen gaat, bespreken we de bestrijdingsopties met u. Zodra we de bestrijding zijn overeengekomen, maakt een bestrijdingstechnicus een afspraak met u om de bestrijding uit te voeren.

In hotels en bedrijfspanden is onze benadering gebaseerd op het kubus concept. Bedwantsen verplaatsen zich regelmatig naar naastgelegen kamers. We inspecteren altijd de kamers aan weerszijden, alsmede boven en onder de kamer waar deze parasieten aangetroffen zijn. Als bedwantsen ontdekt worden in een van deze aangrenzende kamers zullen we de kubus voortzetten totdat er geen meer worden gevonden.

Rentokil Heat

Onze aanpak op basis van glycol is een hittebehandeling tegen ongedierte waarbij gebruik wordt gemaakt van een gesloten vloeistofuitwisselingssysteem. Het systeem is uitermate geschikt in ruimtes waar geen krachtstroom aanwezig is en doodt bedwantsen in al hun levenscycli, van de eitjes tot de volwassen bedwants. Het mobiele en op zichzelf werkende apparaat zorgt voor een constante verhitting van meerdere ruimtes tegelijk. De verwarming met behulp van het glycolsysteem zorgt voor een langzame verhitting. Met dit moderne, milieuvriendelijke alternatief voor pesticiden is er minder risico op hoge vervangingskosten van meubilair.

Stoombehandeling

De temperaturen van onze draagbare stoomapparaten zijn hoog genoeg om bedwantsen en hun eitjes direct te doden. De inzet van stoom is een insecticidenvrije bestrijdingsmethode die bedwantsen doodt door een gerichte toepassing van warmte. Door middel van stoom kunnen wij voorwerpen behandelen die niet met insecticiden behandeld kunnen worden, zoals matrassen, box springs en gestoffeerde meubelen.

De voordelen van hittebestrijding

 1. Bij hittebestrijding geldt dat er meerdere hittekannonnen tegelijk aangesloten kunnen worden, waardoor we meerdere ruimtes tegelijk kunnen behandelen.
 2. De hitte stolt de eiwitten in het lichaam van de insecten. Dit verstoort de wasachtige lagen aan de buitenkant waardoor uitdroging optreedt.
 3. Het systeem wordt beheerd door onze eigen techniekers die speciaal zijn getraind in hittebehandeling.
 4. In tegenstelling tot traditionele chemische methodes, kunnen alle voorwerpen worden behandeld, zoals meubels, matrassen en andere stoffen materialen. Zo wordt ongedierte bestreden op die plaatsen waar het zich het liefst verschuilt.
 5. Eén enkele, snelle, efficiënte behandeling lost uw ongedierteproblemen op in de behandelde ruimte. U kunt daarna uw dagelijkse (bedrijfs)activiteiten weer op een veilige en gezonde manier voortzetten.
 6. In één behandeling worden de insecten in alle levenscycli gedood - volwassen bedwants, nymf en eitjes.

 

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Download this report

Herkenning en preventie van bedwantsen

Rentokil helpt uw medewerkers met de kennis die ze nodig hebben om bedwantsen te herkennen, de tekenen van besmetting en de best practices om verdere incidenten te voorkomen. Door een duidelijke, preventieve controlestrategie in het geval van bedwantsactiviteit te hanteren, vermindert uw bedrijf het risico op ernstige infestaties aanzienlijk, wat op zijn beurt de financiële gevolgen van klachten van klanten vermindert.

 • Voornamelijk voor hotels en de gezondheidszorg.
 • Preventieve aanpak.

Proactieve controle met hondendetectie

Om de besmettingshaard te helpen ontdekken en lokaliseren, biedt Rentokil de diensten van een hondenbrigade aan. Deze honden, vergezeld van hun begeleider, zijn speciaal opgeleid om bedwantsen te signaleren. Op deze manier kunnen biociden op een doelgerichte manier gebruikt worden.

 • Voornamelijk geschikt voor hotels.
 • Direct uitsluitsel of het over bedwantsen gaat of een ander insect.

Insecticide behandeling tegen bedwantsen

Professionele insectendodende behandelingen zijn een effectieve manier om bedwantseninfestaties te bestrijden. Verschillende insecticiden worden gebruikt voor een uitgebreide behandeling van het besmette gebied. Een grondige insecticidebehandeling moet 2-3 herhaalde bezoeken omvatten om de ontwikkeling van de cyclus aan te pakken. In commerciële panden kan behandeling worden toegepast op de centrale locatie en aangrenzende gebieden om de beweging van bedwantsen tegen te gaan.

Bij Rentokil raden we ten zeerste af om doe-het-zelf behandelingen van bedwantsen uit te voeren, aangezien het een uitdagend en tijdrovend proces is dat expertise en het gebruik van erkende chemische insecticiden vereist. Ongeschikte producten of het ongepaste gebruik van pesticiden kunnen u of uw gezin erg ziek maken of de zaken verergeren als ze slecht worden behandeld.

 • Europees goedgekeurde insecticiden.

Stoombehandeling tegen bedwantsen

Hoge temperaturen zijn dodelijk voor de meest insecten, als ze niet snel naar een koelere plek kunnen vluchten. De temperaturen van onze draagbare stoomapparaten zijn hoog genoeg om bedwantsen en hun eitjes direct te doden. Door middel van stoom kunnen wij spullen behandelen die niet met insecticide behandeld kunnen worden, zoals matrassen, boxsprings en gestoffeerde meubelen.

 • Geen gebruik van insecticiden.
 • De stoom doodt de volwassen bedwantsen en de eitjes.

Hoe bereidt u zich voor op uw Bedwantsenbestrijding?

Nadat u een afspraak heeft ingepland bij ons, kan u zich beginnen voor te bereiden op ons servicebezoek. In onderstaande checklist vindt u een aantal voorbereidende stappen om te zorgen voor een effectieve eliminatie van bedwantsen - en om ze buiten te houden.

Uw lokale ongedierte-experts

Alle Rentokil-technici zijn hooggekwalificeerd en opgeleid volgens de CEPA en VCA** industrienormen.
Onze lokale teams bieden een breed scala aan wereldwijde innovaties en oplossingen voor muizenbestrijding voor het meest effectieve resultaat.

Pest control expertise
Al meer dan 50 jaar beschermen we huizen en gebouwen tegen ongedierte in heel België
Vertrouw op de experten
Uw gecertificeerde partner in ongediertebestrijding en -preventie. Lid van BePMa, Belgian Pest Management Association
Veilige en efficiënte oplossingen
Een breed scala aan ongedierteoplossingen om aan de behoeften van uw bedrijf of huis te voldoen

Hoeveel kost professionele ongediertebestrijding?

Uw kosten voor bedwantsbestrijding zullen uiteindelijk de tijd en moeite weerspiegelen die nodig is om ze uit uw huis of bedrijf te verwijderen. De eerste stap bij het bepalen van de kosten van bedwantsbestrijding is het volledig begrijpen van het probleem. Zijn bedwantsen naar andere kamers gereisd? Zijn ze gespot in stoelen en lounges? Worden er mensen gebeten?

Om alle bovenstaande vragen te beantwoorden, moet Rentokil uw eigendom bezoeken om te inspecteren op bedwantsen. Hierna zullen onderstaande factoren de meest geschikte behandeling van bedwantsen en de bijbehorende kosten bepalen.

Grootte van de eigendom

De vierkante meters van uw eigendom en pand hebben een directe invloed op het type bedwantsbehandeling dat wordt gebruikt en het aantal vereiste vervolgbehandelingen.

De ernst van de infestatie

Als er veel bedwantsen aanwezig zijn, of als er een grote plaag is in uw eigendom, heeft u mogelijk een uitgebreidere behandeling nodig.

Hoeveel kost professionele ongediertebestrijding?

Uw kosten voor bedwantsbestrijding zullen uiteindelijk de tijd en moeite weerspiegelen die nodig is om ze uit uw huis of bedrijf te verwijderen. De eerste stap bij het bepalen van de kosten van bedwantsbestrijding is het volledig begrijpen van het probleem. Zijn bedwantsen naar andere kamers gereisd? Zijn ze gespot in stoelen en lounges? Worden er mensen gebeten?

Om alle bovenstaande vragen te beantwoorden, moet Rentokil uw eigendom bezoeken om te inspecteren op bedwantsen. Hierna zullen onderstaande factoren de meest geschikte behandeling van bedwantsen en de bijbehorende kosten bepalen.

Gerelateerde links:

Hondendetectie bij een bedwantsenprobleem

Rentokil biedt een detectieservice door middel van honden om u een optimale bescherming tegen bedwantsen te garanderen.

Bedwantsen in de gezondheidssector

Bedwantsen worden meestal gezien als probleem voor voornamelijk de hotelsector, maar deze kleine beestjes vormen ook steeds vaker een probleem in de gezondheidssector.

Hoe bedwantsen op te sporen in hotelkamers

Wij zetten een aantal tips op een rijtje waarmee je in vijf stappen bedwantsen in hotels op het spoor kan komen.

Vind een Rentokil locatie dichtbij u

We konden geen toegang krijgen tot uw locatie. Pas uw browserinstellingen aan of voer uw plaats of postcode hierboven in

Waarom Rentokil?

Uw partner in ongediertebestrijding. Vertrouw onze kennis en vakmanschap.