Combattre les souris

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Muizen: risico’s en gevolgen

Muizen staan bekend als verspreiders van ziektes. Ze zijn dragers van bacteriën, virussen en parasieten en vormen een gezondheidsrisico voor mensen en huisdieren. Deze ziektes worden verspreid via hun urine en uitwerpselen. De kans op infecties is groot als je de uitwerpselen aanraakt of als je voedsel eet dat door muizen werd besmet via hun uitwerpselen, urine en speeksel.

Bovendien kunnen ze de oorzaak zijn van veel materiële schade.

De Rentokil experts in de bestrijding van muizen behandelen het probleem snel, effectief en veilig.

  • het is niet nodig om uw woning te ontruimen
  • de behandeling is veilig voor uw omgeving, gezin en huisdieren
  • u ondervindt geen enkele hinder van de werkzaamheden
  • onze service is discreet
  • onze experts houden rekening met het milieu en gebruiken slechts de hoeveelheid producten die nodig is zodat het milieu zo weinig mogelijk impact ondervindt van de behandeling

Muizen zijn gevaarlijk voor uw gezondheid en de veiligheid. Hebt u een muizenplaag bij u thuis of denkt u dat u een muizenprobleem hebt? Wacht dan niet en contacteer Rentokil NU:

  • Klik hier en stuur ons een email.
  • Bel ons op het GRATIS nummer 0800 20 160.

Wij zijn 24/7 bereikbaar en beloven u een snelle oplossing voor uw probleem met muizen.

Muizen: de ziektes die zij verspreiden

Hieronder vindt u de meest voorkomende ziektekiemen die door muizen worden verspreid:

  • Salmonella - een bacterie die voedselvergiftiging veroorzaakt. Muizen zijn erg nieuwsgierig en laten overal waar ze lopen - in hun zoektocht naar eten - urine en keutels achter zoals op het aanrecht en in keukenkastjes.

  • Leptospirose - ook wel bekend als ziekte van Weil. Leptospirose wordt overgedragen via de urine van muizen.

  • Hantavirus - dit virus wordt verspreid door de keutels van muizen. In 2012 was er een uitbraak van het Hantavirus in het Yosemite National Park in Amerika.

Muizen: de schade die ze veroorzaken

Knaagschade

De tanden van muizen groeien voortdurend. Daarom MOETEN muizen knagen om hun tanden kort te houden. Ze knagen letterlijk aan alles: meubels, isolatiemateriaal en elektrische kabels. Het knagen aan kabels kan kortsluiting veroorzaken en in het ergste geval zelfs brand.

Schade aan voorraden

Muizen eten de hele dag door, maar in kleine hoeveelheden per keer. In totaal eten ze zo’n 3 à 5 gram per dag. Ze verorberen van alles een beetje waardoor ze meer voedsel besmetten dan dat ze eigenlijk zelf kunnen opeten. Voedselvoorraden worden dus onbruikbaar voor consumptie nadat muizen eraan geknaagd hebben. Besmette voedingsstocks moeten dus weggegooid worden om ziektes te vermijden.

Pyschologische schade

Veel mensen hebben een panische angst voor muizen en zijn niet meer gerust van het ogenblik dat ze er één zien omdat ze – terecht – vrezen dat er meer in huis zijn. Bovendien is er ook de schaamte omdat het hebben van een probleem met muizen vaak wordt geweten aan een gebrek aan hygiëne. Denkt u dat u muizen in uw woning hebt? Wacht dan niet tot het te laat is en het muizenprobleem te erg wordt en u te veel schade oploopt.

Contacteer Rentokil op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag verder.


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login