ongedierte in huis

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Muizen: preventie

Voorkomen dat muizen uw woning binnendringen, is beter dan een muizenplaag bestrijden. Daarom raden wij u aan om uw woning zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor muizen.

Muizen komen uw huis binnen omdat ze steeds op zoek zijn naar voedsel en een plaats om een nest te bouwen. Daarom is het erg belangrijk dat u nergens voeding of etensresten laat rondslingeren en dat u erover waakt dat potentiële nestplaatsen onbereikbaar zijn voor muizen. Ze hebben genoeg aan 3 à 5 gram voedsel per dag en kunnen overleven zonder extra drinken: het vocht dat ze uit hun voeding halen is voldoende.

Muizen eten het liefst granen, noten en peulvruchten, maar ze doen zich ook graag tegoed aan vetrijk voedsel zoals kaas, spek, vet en boter.

Concrete acties om muizen uit uw woning te weren:

Opslag van voeding

Muizen knagen letterlijk aan alles. Kartonnen en plastic verpakkingen bieden geen enkele garantie tegen het geknaag van muizen en daarom is het aangewezen om voedsel te bewaren in metalen of glazen potten of in opbergdozen van zeer hard plastic.

Afval

Laat afval niet slingeren en gooi het onmiddellijk weg in vuilnisbakken met een afgesloten deksel.

Onderhoud

Kleine etensrestjes onder een koelkast, een fornuis of in een keuken- of voorraadkast volstaan om muizen aan te trekken. Zorg er dus voor dat er nergens voedingsresten terechtkomen op plaatsen die niet zichtbaar zijn.

Huisdieren

Etensbakken van huisdieren zijn erg aantrekkelijk voor muizen. Ook vogelzaad vinden ze erg lekker. Berg de voeding van uw huisdier op in een gesloten bak en neem het eten dat niet opgegeten is ’s avonds weg. Vetbollen voor vogels trekken ook muizen aan. Haal deze ’s avonds binnen.

Ruim rommel op

Muizen kunnen rommel gebruiken als schuilplaats of als nestmateriaal.

Preventieve maatregelen tegen muizen

Muizen hebben een zacht skelet en kunnen zich door een gaatje ter grootte van een balpen murwen (5 à 7 mm). Bovendien zijn muizen erg goede klimmers: ze kunnen ruwe oppervlakken beklimmen of via dunne draden naar boven klimmen. Als u een probleem met muizen effectief wil oplossen, dan moet u eerst achterhalen via welke weg ze uw huis binnenkomen.

Deuren

Een klein spleetje onder een deur is genoeg voor een muis om eronder te kruipen. Het plaatsen van een deurborstel biedt hiervoor de perfecte oplossing. Rentokil kan hiervoor een prijsofferte opmaken.

Kabels en pijpen

Gaten in buitenmuren voor elektriciteitskabels, leidingen voor wasmachines, droogkasten en vaatwassers zijn ideaal voor muizen om binnen te komen. Zeker als machines vervangen moeten worden en de bestaande gaten niet zorgvuldig gedicht worden, zien muizen hun kans om uw huis binnen te dringen. Vul de gaten met roestvrijstalen platen, staalwol of siliconen.

Stootvoegen

Muizen kunnen gemakkelijk binnendringen via stoot- of verluchtingsvoegen. Sluit stootvoegen niet hermetisch af, want ze zijn noodzakelijk voor ventilatie. Gebruik stootvoegdichters zodat de lucht nog vrij kan circuleren.

Dakranden

Aangezien muizen zeer behendige klimmers zijn, kunnen ze zonder moeite via gaten onder dakranden of beschadigde dakpannen naar binnen komen. Herstel het dak en gebruik fijn roestvrijstalen gaas om de gaten te dichten. Let erop dat de openingen in het gaas niet groter zijn dan 5 millimeter.

Vegetatie

Muizen klimmen gemakkelijk in struiken en bomen om via het dak toegang tot uw woning te krijgen. Daarom is het belangrijk om de planten die zich in de omgeving van uw woning bevinden goed te onderhouden en ervoor te zorgen dat ze uw huis niet raken zodat ze geen toegangsweg kunnen vormen tot uw woning.

De Rentokil experts in de bestrijding van muizen behandelen het probleem snel, effectief en veilig.

  • het is niet nodig om uw woning te ontruimen
  • de behandeling is veilig voor uw omgeving, gezin en huisdieren
  • u ondervindt geen enkele hinder van de werkzaamheden
  • onze service is discreet
  • onze experts houden rekening met het milieu en gebruiken slechts de hoeveelheid producten die nodig is zodat het milieu zo weinig mogelijk impact ondervindt van de behandeling

Muizen zijn gevaarlijk voor uw gezondheid en de veiligheid. Hebt u een muizenplaag bij u thuis of denkt u dat u een muizenprobleem hebt? Wacht dan niet en contacteer Rentokil NU:

  • Klik hier en stuur ons een email.
  • Bel ons op het GRATIS nummer 0800 20 160.

Wij zijn 24/7 bereikbaar en beloven u een snelle oplossing voor uw probleem met muizen.

Huis-, tuin- en keukentips tegen muizen

Er bestaat veel lectuur en er zijn ontelbaar veel verhalen over hoe je muizen uit je huis moet houden. Een van de meest verspreide legendes is dat het houden van een kat de beste garantie is tegen muizen. Helaas is dat niet het geval. Lang niet elke huiskat is een professionele muizenjager.

Er zijn ook een aantal planten en kruiden waar muizen absoluut niet van houden, zoals pepermunt, kamille, lavendel, kruidnagel en chilipeper. De geur van deze kruiden schrikken muizen af, maar ze sluiten in elk geval niet uit dat muizen binnenkomen.

Professionele hulp bij het voorkomen van muizen

Er zijn heel wat producten te koop in de doe-het-zelf zaak waarmee u preventief te werk kunt gaan tegen muizen. Maar – net zoals dat voor andere beroepen het geval is – is het opsporen van de toegangswegen en de bestrijding van muizen werk voor specialisten. Onze professioneel opgeleide ongediertebestrijders kennen de biologie van muizen, weten hoe muizen zich gedragen en langs welke wegen ze uw huis binnenkomen.

Mocht u het probleem dus zelf niet onder controle kunnen krijgen, bel ons dan op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een email voor advies.


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login