Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Hoe muizen bestrijden in huis?

Hebt u een probleem met muizen bij u thuis en wilt u ze zelf te lijf gaan met een muizenval, muizenvergif, muizenkorrels of ultrasone vallen? Of wilt u de muizen gewoon vangen en weer loslaten in de vrije natuur? Er zijn duizend-en-één producten tegen muizen te koop in de doe-het-zelf handel, maar geen enkel biedt u 100% garantie dat uw muizenprobleem opgelost wordt. Bovendien verliest u door het zelf te proberen kostbare tijd: muizen planten zich razendsnel voort en als het muizenprobleem niet snel onder controle gebracht wordt, dan loopt u het risico dat u erg veel schade oploopt aan uw woning of dat u besmette voedingswaren moet weggooien. Ook hebt u meer kans op ziektes.

Zakelijke klant? Wij bestrijden ook muizen in uw bedrijf.

Professioneel muizen bestrijden

Doe-het-zelfproducten voor particulieren zijn een voordelige manier om kleine muizenplagen in huis te bestrijden. Voor grote muizenoverlast of terugkerende muizenplagen is professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.

De servicemedewerkers van Rentokil lossen uw muizenprobleem op en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst muizenvrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen. Onze service is snel, effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

Voor meer advies kunt u ons bellen op ons GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een e-mail.

Vaakgebruikte methodes voor muizenproblemen


 • Muizenvergif

  Muizenvergif, ook wel muizenkorrels genoemd, is eetbaar lokaas. Muizenvergif heeft als nadeel dat het na een tijdje overal verspreid ligt en dat het dus niet hygiënisch en proper oogt. Maar wat belangrijker is, is dat het muizenvergif bereikbaar is voor kinderen en huisdieren en dus erg onveilig. Een ander probleem van muizenvergif is dat er ook ander voedsel beschikbaar is. Muizen eten eerst wat zij het lekkerst vinden. Als er dus eten in de buurt is dat smakelijker is dan het muizenvergif, dan zullen muizen dat eerst verorberen. U moet er dus vooral voor zorgen dat al het overige eten weg is.

  Rentokil adviseert om niet zelf met gif te experimenteren, maar om meteen een professionele ongediertebestrijder onder de arm te nemen. Onze ongedierte-experts kennen de gewoontes en schuilplaatsen van muizen en weten exact waar ze de muizenvallen moeten plaatsen. Bovendien gebruikt Rentokil gif in de vorm van pasta waardoor het netjes in het lokaasdoosje blijft zitten. Ook gebruiken onze medewerkers niet meer gif dan nodig en blijft de impact op het milieu beperkt.

  Bel ons gerust voor advies op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een e-mail.


 • Muizenval

  Muizenvallen bestaan in allerlei vormen en uitvoeringen. U kent wellicht de traditionale muizenklem, maar er bestaan ook vallen waarin muizen levend gevangen worden. Daarna kan u de gevangen muizen weer loslaten. Nadeel hiervan is dat de muis uw huis weer binnen kan gaan, of het huis van iemand anders.

  Een muizenklem om muizen te vangen en te doden bestaat al jaar en dag. Het nadeel van muizenklemmen is dat ze niet geschikt zijn om grote problemen met muizen aan te pakken. Bovendien kan alleen een getrainde ongediertebestrijder muizenvallen effectief plaatsen, omdat hij het verschil weet tussen nestplaatsen, looproutes en verblijfplaatsen van muizen. Het plaatsen van alleen muizenklemmen kan voldoende zijn voor een kleine muizenplaag, bij een grote muizenplaag is het verstandig de muizenvallen te combineren met muizengif.


 • Muizen verjagen met ultrasoon geluid

  Er worden veel producten verkocht die muizen zouden verjagen met ultrasoon geluid. Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat er geen direct verband bestaat tussen het gebruik van deze apparatuur met geluid en het met succes afschrikken of verjagen van muizen.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login