Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Motmuggen

Motmuggen worden ook wel eens aalmotvliegjes, rioolvliegjes, latrinevliegjes of aalputmotjes genoemd. De vleugels van motmuggen zijn dichtbehaard en worden bij veel soorten in rust gespreid gehouden. Hierdoor lijken de motmuggen op kleine, hartvormige vlinders waaraan ze hun naam aan te danken hebben.

Motmuggen leven leven in door de mens aangelegde infrastructuur zoals in riolen, toiletten, badkamers, putten en afvoeren. De larven van de motmug gedijen het best op gistende oppervlakken en bij warme temperaturen. Ze voeden zich met organisch materiaal: rottende bestanddelen, bacteriën en schimmels die men o.a. vindt in de aflopen en overlopen van gootstenen waar regelmatig voedingsresten doorgespoeld worden. De organische bestanddelen blijven achter op plaatsen met weinig stroming: in de naden en hoeken en onder de roosters.

Men vindt de larven ook terug in afvoerbuizen van sanitaire installaties, wc's, dakgoten, mesthopen, beerputten enz. Overdag zoeken de volwassen motmuggen de schaduw op, op muren van de douche en in nabijheid van sanitaire buizen. Pas ’s avonds worden zij opnieuw actief en vind je ze terug bij het rottend organisch materiaal. Motmuggen zijn klein (max 4 mm) en kunnen zich dus gemakkelijk via naden en kieren van ramen of deuren naar binnen werken. Volwassen motmuggen leven ongeveer 2 weken.

Bij overlast van motmuggen kunt u best zo snel mogelijk ingrijpen vooraleer hun aanwezigheid een echte plaag wordt. Doe een beroep op de expert in de bestrijding van motmuggen.

Hebt u een probleem met motmuggen en wilt u het snel opgelost zien? Neem dan contact op met onze experts in de bestrijding van motmuggen. Bel ons op het GRATIS nummer 0800 20 123 of stuur ons een e-mail.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Motmuggen: preventie

Preventie tegen motmuggen

Lees hier de tips van de specialist in de preventie tegen motmuggen

Oplossingen voor een probleem met motmuggen

Motmuggen bestrijden

Effectieve en snelle behandeling om een plaag van motmuggen te bestrijden

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login