Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Mieren

Hoewel mieren niet bepaald ziektedragers zijn, kan hun aanwezigheid in en rond het huis echt onaangenaam zijn. Zodra de lente voorbij is, proberen de mierenkolonies met alle middelen het huis binnen te gaan op zoek naar zoet voedsel. Het is aangewezen om maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze het huis binnendringen en zich een weg banen naar de kasten waar u voedsel opslaat.

De mier die in België de meeste problemen veroorzaakt is de wegmier. Ook faraomieren en roger's mieren komen in België voor en kunnen overlast geven.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Los het probleem van mieren op

 • Mieren dringen je keuken binnen?
 • Mieren vernietigen de omgeving rond je huis?
 • Professionele behandeling lost het probleem van mieren in huis op
 • Voor een efficiënte, snelle en duurzame oplossing
 • Bel ons onmiddellijk op 0800 20 160 of stuur ons een e-mail

Mieren bestrijden

Er zijn in de handel veel doe-het-zelf producten te koop om zelf mieren te bestrijden, maar een probleem met mieren is vaak hardnekkig en vergt meestal een professionele interventie. Op deze manier wordt het probleem grondig aangepakt en blijft de kans dat de mieren terugkomen tot een minimum beperkt.

Eerst wordt bepaald over welke soort mieren het gaat zodat de meest effectieve methode om de mieren te bestrijden kan ingeschakeld worden. Om dit te kunnen doen, hebben onze medewerkers speciale opleidingen gevolgd die op regelmatige tijdstippen opgefrist worden om hun expertise te behouden.

Bovendien houden onze bestrijdingstechnici rekening met het milieu. Ze gebruiken enkel de hoeveelheid producten die nodig is om het probleem met mieren op te lossen zodat andere organismen er geen hinder van ondervinden. Professioneel mieren bestrijden is dus beter voor het milieu.

Mieren in huis professioneel bestrijden

Veel eigenaars van woningen proberen eerst zelf het probleem met mieren in huis op te lossen met producten die in de winkel te koop zijn. Meestal blijkt dit niet zo heel erg effectief en de kans dat de overlast van mieren groter wordt en zich verspreidt naar andere plaatsen, is heel reëel. Dus is het beter een professionele ongediertebestrijder onder de arm te nemen.

Onze bestrijdingstechnici bepalen de manier waarop ze het probleem gaan oplossen in functie van de soort mier waarmee u te maken hebt. Zij gebruiken hiervoor speciale insecticiden en verliezen bij de bestrijding nooit de veiligheid van uw gezin en huisdieren uit het oog. Mieren in huis bestrijden gebeurt bij Rentokil snel en effectief en na de behandeling krijgt u tips om een probleem met mieren in de toekomst te vermijden.

Als u meer informatie nodig heeft of een afspraak wilt maken met één van onze experts, bel ons dan gratis op 0800 20 160 of stuur ons een email. Rentokil lost uw mierenproblemen op in uw huis of bedrijf.

Voorkom overlast van mieren

Wegmieren komen uw huis binnen op zoek naar voedsel en worden vooral aangetrokken door zoete en plakkerige dingen. Niet alleen worden deze producten daardoor verontreinigd, maar bovendien weet u nooit waar de mier nog meer geweest is voordat hij over voedsel loopt waar u later van zult eten.

Zorg er dus voor geen mieren aan te trekken met gemakkelijk beschikbaar voedsel:

 • Dek voedsel (waaronder suiker) altijd af en bewaar het in afgesloten dozen
 • Ruim direct op nadat u iets gemorst heeft
 • Verwijder voedselresten onder keukenapparaten
 • Vuilnisbakken en compost afgesloten en bedekt houden
 • Ruim het eten van uw huisdier direct op zodra het klaar is met eten
 • Om te voorkomen dat mieren uw huis binnenkomen, kunt u ook toegangswegen als naden en kieren in deuren en ramen dicht maken
 • Ruim het eten van uw huisdier direct op zodra het klaar is met eten
 • Verwijder oude boomstronken en ander rottend hout.

Het bewaren van voedsel in afgesloten verpakkingen is het allerbelangrijkst. Eenmaal mieren een voedselbron gevonden hebben, maken zij een geurspoor terug naar het nest. Het is dus gemakkelijk voor de andere mieren om het geurspoor te volgen dat naar het voedsel leidt.

Onze bestrijdingstechnici kunnen u - naast het bestrijden van mieren- ook handige en concrete tips geven over hoe u ervoor kunt zorgen dat u in de toekomst overlast door mieren kan vermijden.

Mieren in uw bedrijf

Mieren in een bedrijf zijn meer dan alleen maar lastig. Zij kunnen uw bedrijf heel wat schade aan uw reputatie berokkenen en u veel geld kosten doordat voedsel onbruikbaar wordt nadat mieren erover gelopen hebben.

Vooral in volgende sectoren kunnen mieren een probleem vormen:

Ook in bij bedrijven waar steriliteit belangrijk is, kunnen mieren schade toebrengen:

Bedrijven die voedsel verwerken en bedrijven die gebieden steriel moeten houden, moeten ervoor zorgen dat ze de hoogste normen van hygiëne handhaven - en dat betekent ook dat er geen mieren in het bedrijf aanwezig mogen zijn.

Mieren: de gevolgen van mieren voor uw bedrijf

 • Verliezen - Besmette etenswaren en andere producten moeten weggegooid worden.
 • Angst - Mieren bij ondernemingen zoals ziekenhuizen en verzorgingshuizen kunnen ziekteverwekkers verspreiden (bijv. Faraomieren) en onrust veroorzaken onder patiënten en/of bewoners.
 • Reputatieschade - Als uw reputatie beschadigd raakt, zullen uw inkomsten afnemen, omdat uw klanten worden afgeschrikt door de aanwezigheid van mieren.

Professionele maatregelen tegen mieren:

 • Identificeer de soort - hiervoor heb je professionele hulp nodig
 • Gratis schatting op maat van uw behoeften en uw specificaties
 • De behandelingen door Rentokil zullen uw activiteit niet onderbreken of storen
 • Discretie verzekerd
 • Bescherming van toegangspunten van buitenaf
 • Regelmatige inspectiebezoeken door gekwalificeerde technici

Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login