Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Mieren

Mieren kunnen vervelend zijn, zeker als ze uw huis binnenkomen. De meeste soorten mieren in dit land brengen geen ernstig gezondheidsrisico met zich mee. Sommige soorten kunnen echter wel steken of bijten en faraomieren kunnen bij het zoeken naar voedsel ziekten verspreiden.

De mier die in België de meeste problemen veroorzaakt is de wegmier. Ook faraomieren en roger's mieren komen in België voor en kunnen overlast geven.

Het probleem met mieren is dat ze zelden alleen op pad zijn. Als u er één ziet, zijn er meestal duizenden andere die u nog niet opgemerkt hebt. Grote aantallen mieren zijn niet alleen lastig, maar kunnen ook besmetting van etenswaren en steriele plaatsen veroorzaken. Een mier loopt tenslotte overal door en niet enkel op de meest propere plaatsen! Alleen daarom al kan u uw etenswaren best beschermen tegen een invasie van mieren door ervoor te zorgen dat mieren zo weinig mogelijk kans maken om uw bedrijf of woning binnen te dringen. Misschien hebt u ook al verzakte tegels opgemerkt: dit kan het werk zijn van een kolonie mieren.

Mieren zijn echte reizigers en beperken zich niet tot de omgeving van hun nest om voedsel te zoeken. Ze begeven zich behoorlijk ver van hun nest. Vaak volgen ze de paden die ze eerder al gebruikt hadden en storten ze zich massaal op de voedselbron. Hierdoor veroorzaken ze overlast in woningen en bedrijven. Kleine hoopjes aarde of zand met een gaatje erin verraden waar ze hun nest hebben gebouwd.

Als u last hebt van mieren in de omgeving van uw woning of bedrijf dan is het risico groot dat ze ook naar binnen zullen komen - op zoek naar zoetigheid. Schakel bij een probleem met mieren een professionele ongediertebestrijder in vooraleer de overlast zich verder verspreidt. Mieren bestrijden is werk voor een specialist die het probleem voor u oplost. Onze servicemedewerkers gebruiken een bestrijdingsmiddel dat niet alleen de zichtbare mieren doodt, maar ook de koningin en de larven die diep in het mierennest zitten.

De Rentokil experts in mierenbestrijding behandelen het probleem snel, efficiënt en veilig:

  • het is niet nodig om uw woning of bedrijf te ontruimen
  • de behandeling is veilig voor uw omgeving, gezin en huisdieren
  • u ondervindt geen enkele hinder van de werkzaamheden

Voor meer advies over het bestrijden van mieren of voor een bezoek van een Rentokil specialist in kunt u ons bellen op ons gratis nummer 0800 20 160. U kan ons uiteraard ook een e-mail sturen.

Klik hier om de informatiefiche over mieren (PDF) te downloaden.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Mieren bestrijden: doe-het-zelf oplossingen

Het gieten van kokend water op mieren of in een mierennest biedt slechts een tijdelijke oplossing omdat het hoofdnest meestal te diep zit zodat het hete water niet tot daar kan doordringen.

In plaats daarvan bestaan er diverse spuitbussen, sprays en poeders om mieren en andere insecten in huis aan te pakken. Deze moeten worden gebruikt op plekken waar tekenen van mierenactiviteit te zien zijn. Bespuit of strooi het poeder op elk oppervlak inclusief in de naden en kieren waar mieren gesignaleerd zijn.

Net als met alle producten voor ongediertebestrijding moet u voor gebruik de instructies goed doorlezen.

Mieren bestrijden door een professionele ongediertebestrijder

Hoewel doe-het-zelfproducten een goede oplossing zijn voor kleine mierenproblemen, is voor grotere of terugkerende mierenplagen - vooral voor faraomieren en Rogers mieren die hun nesten in gebouwen bouwen - professionele mierenbestrijding nodig.

De servicemedewerkers van Rentokil kennen de gewoonten van elke soort en beschikken over een breed assortiment krachtige producten om mieren aan te pakken.

Rentokil biedt professionele mierenbestrijding en behandelt ook de meeste andere ongedierteproblemen in huis. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

Voor meer advies over mierenbestrijding of voor een bezoek van een Rentokil mieren specialist kunt u ons gratis bellen op 0800 20 160 of het contactformulier invullen.

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login