Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Kakkerlakken in huis

Als u kakkerlakken in huis hebt ontdekt, dan is het allerbelangrijkste om onmiddellijk actie te ondernemen. Een probleem met kakkerlakken laten aanslepen betekent dat ze zich weldra verspreiden in uw hele huis.

Kakkerlakken kunnen op veel verschillende manieren uw woning binnenkomen bijvoorbeeld via:

 • verpakkingsmaterialen
 • voedsel
 • gebruikte meubels
 • elektrische apparaten

Misschien hebben uw buren een probleem met kakkerlakken en zijn ze gewoon uw woning binnengedrongen via buizen en leidingen. Kakkerlakken verspreiden zich namelijk graag naar naburig gelegen woningen. Of misschien hebt u ze meegebracht in uw koffer na een uitstapje of een reis.

 • Verwittig eerst de beheerder van het gebouw of de eigenaar. Kakkerlakken verspreiden zich razendsnel en vaak worden meerdere woningen tegelijkertijd getroffen door een kakkerlakkenplaag.
 • Sluit alle mogelijke toegangen tot uw woning af. Kakkerlakken komen bij u binnen via openingen onder deuren maar ook via waterleidingen, elektriciteitsleidingen of verluchtingswegen.
 • Sluit ook gaten af waar kakkerlakken zich kunnen verstoppen: kakkerlakken zijn nachtdieren en verbergen zich overdag in naden en kieren in wanden, achter plinten of stopcontacten.
 • Kakkerlakken houden van vocht en warmte. Verlucht de getroffen kamers zoveel mogelijk en zet de verwarming af of op een lagere stand.
 • Als u recent een reis gemaakt hebt, verzamel dan alle bagage en kleding en schud ze buiten uit. Kijk na of er sporen van kakkerlakken op uw spullen te vinden zijn (insecten, eitjes,
  cocons, ...).

Kakkerlakken: doe-het-zelf lokazen en sprays

Kakkerlakkenlokazen en insecticides die vrij in de handel beschikbaar zijn, werken niet echt effectief tegen een echte kakkerlakkenplaag. U loopt bovendien het risico dat u tijd verliest. Tijd waarin de infestatie zich steeds verder kan uitbreiden naar andere kamers of aangrenzende gebouwen.

Sprays die in gesloten ruimtes worden verneveld, kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken omdat chemische insecticiden de luchtwegen binnendringen en irriteren. Bovendien is het product werkzaam op vlakke oppervlakken maar je kan er nooit de kieren en spleten mee bereiken waar kakkerlakken zich schuilhouden.

Lokaas voor kakkerlakken bestaat uit een lijmplaatje waarop de kakkerlak blijft kleven wanneer hij erop loopt. Dit systeem wordt gebruikt voor detectie, maar ook voor de bestrijding van kakkerlakken. Op het lijmplaatje zit een geur (lokstof) die kakkerlakken erg aantrekkelijk vinden.

Professionele kakkerlakkenbestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten het huidige probleem kunnen aanpakken, is voor een aanpak op de lange termijn vaak behandeling door een gekwalificeerd ongediertebestrijder nodig.

Rentokil servicemedewerkers beschikken over tal van krachtige insecticiden om kakkerlakken aan te pakken. We minimaliseren het gebruik van insecticiden door gel te gebruiken op plaatsen waar kakkerlakken zich verbergen.

Rentokil biedt een service op afroep om kakkerlakken en andere soorten ongedierte te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en uw huisdieren.

Voor meer advies of voor een bezoek van een Rentokil specialist kunt u ons bellen of vul het contactformulier in.


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login